הקפות של כבדים

כמה תיקונים ותוספות

לגבי המקרה במוסקבה, הדבר היחיד שקרה זה אבדן כוח. עקב כך, בשילוב העובדה שבטיפוס האף גבוה, ירדה המהירות והתחילה להתקרב להזדקרות. הטייס ניתק טייס אוטומטי והוריד את האף יחסית בחריפות, עקב דחיפות המצב. הנוסעים הרגישו את הג'י השלילי, וכבר חשבו שהם צוללים. בפועל המטוס טיפס, פשוט הורד האף בצורה דראסטית, הנוסעים הרגישו את זה כג'י שלילי ונבהלו. בהמשך הטיפוס הם טיפלו בבעיה והצמידו הכל חזרה. אבל מה הפואנטה כאן? קודם כל להטיס את המטוס. הטייס האוטומטי בא כתחליף מקל כאשר הכל בסדר (גם אם לא). אבל הטייס האוטומטי זו רק מכונה. יש לה שגיאות, יש לה תקלות. בכל מקרה של ספק, דבר ראשון מנתקים ט"א. קודם כל להטיס את המטוס. בשביל זה צריך לדעת להטיס ידני מצויין לפני שפותרים את כל הבעיות עם אוטומציה. אגב, עם טייס אוטומטי לא שמיש אפשר להמשיך טיסה. הסיבה - לכל מטוס יש לפחות שתי מערכות אוטומטיות נפרדות מושלמות בפני עצמן, אם לא שלוש. הלך טייס אוטומטי אחד - משתמשים בשני. מאוד לא סביר שילכו שניהם או שלושתם. בנוסף, אם אני זוכר נכון, מצב שכל הטייסים האוטומטיים לא שמישים דורש נחיתה באלטרנייט. יש גם את פאקטור עייפות וערנות הטייסים, עם כל הכבוד להטסה ידנית.

אבירן171

New member
כמה שאלות ברשותכם..

1. כמה זמן טיסה מישראל לבייג'ין? 2. לפי מה שראיתי בפאנלים שלי, לB744 יש שלושה טייסים אוטומטים, האם זה נכון? וכמה יש לB777 וB767? 3. בטיסה למוסקבה, מה קרה בסוף? הלכו לאלטרנייט או המשיכו ידני? תודה על התשובות, זה חשוב לי להמשך הדיון.. בברכה, אבירן..

כמה תשובות ברשותך../images/Emo13.gif

1. ישראל לבייג'ינג, סביבות ה-10-11 שעות טיסה. 2. ל-744, 777 ו-767 יש שלושה, ל-757 ו-73NG יש שניים. ההבדל, מעבר לעוד גיבוי (כפי שציינתי, הסבירות ששתי מערכות ילכו בטיסה אחת אפסי), הוא פרט בנחיתה אוטומטית. נעזוב את זה לעכשיו. 3. לאחר הבעיה המשיכו את הטיפוס ידני, בדקו את התקלה, ובהמשך הטיפוס הצמידו חזרה את הטייס האוטומטי.

אבירן171

New member
תה' חמוד אתה!

תודה רבה על התשובות איתי! ובנוגע לאלמוגי.... לטוס היא הגדרה שונה אצל כל אחד ואחד.. לדוגמה, חלק, או הרוב, יגידו שלטוס בישראל זה כמו לסוע בניו יורק בזמן חגיגות השנה החדשה.. לעומת זאת, לטוס בארה"ב זה כמו ליסוע בנגב.. בברכה, אבירן..

אבירן171

New member
אתה בטוח? לא נראה לי כי הטווחים שלו לא דורשים

זאת.. הוא לטווחים קצרים עד בינונים.. בברכה, אבירן..

נועם04

New member
כל פעם שאני עובד על אחד כזה

יש לו שליישית ט"א אז כן אני בטוח
יותר מזה תא הטייס של 767 ושל 757 נראים אותו דבר עם הבדלים מינוריים בעיקר בתחום מערכות ההידראוליקה. יום טוב

ezman2

New member
עוד מקרה של כשל טייס אוטומאטי

שטסתי לכרתים בקיץ על 757 בדיוק שנכנסתי לקוקפיט לפני ההמראה הצמידו תקלה למצערת האוטומאטית והטיסה יצאה בכל מקרה לפועל הטייסים ישבו כמו ילדים טובים כל הטיסה עם QRH וכיוונו כוח ידנית...אפשרי אין סיבה שלא

אבירן171

New member
כרתים זה יעד של 3-4 שעות..

אם זה היה NY, או ביג'יינג או אפילו L.A, היו מבטלים וחוזרים חזרה.. לא נראה לי שהיו רוצים "לשחק" כל הטיסה עם המצערות.. (אפילו נהיה קצת יותר קשה בB747 כי יש 4 כאלו...) בברכה, אבירן..

שני מקרים שונים בתכלית

קודם כל, לאבירן, כרתים זה כשעה טיסה, אולי קצת יותר. לאלעד, יש הבדל בין כשל במצערת אוטומטית לטייס אוטומטית, שתי בעיות שונות עם חשיבות שונה. ניקח כשל בטייס אוטומטי. נניח שאין לך שני טייסים אוטומטיים שמישים, וכבר אסור לך לגשת CAT II ו-III (בהתייחס לנהלי אלעל). אם במהלך הגישה אתה נשאר ללא טייס אוטומטי, או רק עם אחד, תוכל להמשיך אותה בהנחה שהיא CAT II, אך אם מדובר ב-CAT III, ללא נחיתה אוטומטית מלאה (לא כולל שמירת ציר מסלול), אסור לך לנחות. במצערת אוטומטית לא כך הדבר. ניתן תמיד לנחות ללא A/T, בלי קשר לטייס האוטומטי. מבחינת אופי תקלה והטיפול או ההתייחסות כלפיה, היא שונה בתכלית, למרות שבמעשה היא חלק ממכלול הטיסה האוטומטית. אאל"ט על אף טייס אוטומטי לא שמיש יש לגשת לנחיתה באלטרנייט אפשרי (אם אפשר לחזור לשדה ההמראה - מה טוב), על מצערת אוטומטית לא שמישה, כפי שציינת, ממשיכים כרגיל ומכוונים מצערת כרגיל. אגב, ב-767 מותר לטוס בלי טייס אוטומטי. ברירת מחדל כזו. במילא הוא אף פעם לא עובד...

אבירן171

New member
767 ממילא מטוס מעצבן..

הכל נראה בתוכו כאילו לקחו את כלים ממסרשמיט וקצת שינו אותם... ואף הB764 היה כישלון נחרץ.. איתי, אתה בטוח בנוגע לכריתים? זה לא ליד איטליה? בברכה, אבירן..

almogi

New member
תקראו טוב מה כתבתי...

אני לא נגד טיס אוטומטי. זה כלי שתורם רבות לנוחות הטיסה ומקל את החיים על הטייסים. הבעיה היא שאני מתרשם שהרבה אנשים כאן הפכו את הטיס האוטומטי לכלי חיוני שאי אפשר בלעדיו . במילים אחרות - ללא טייס אוטומטי הם יוכלו מקסימום להסיע ולהמריא. זה מצב מגוחך ולא ריאלי. אף אחד לא מבקש מכם להחזיק סטיק מתל אביב ללוס אנג'לס (למרות שאתם אמורים להיות מסוגלים לעשות את זה - אף גורם תעופה לא יקבל תקלה בטייס אוטומטי כנימוק לנחיתת חירום !). אחרי שתלמדו לשלוט במטוס ידנית, לבצע המראה, נחיתה (כולל מכשירים , בלילה, בראות נמוכה ועם רוח צולבת!), טיפול בתקלות (אגב - במקרה של תקלה הדבר הראשון שהטייסים עושים בד"כ הוא לנתק את הטייס האוטומטי...), טיפוס והנמכה, פניות ופניות חדות תוך שמירת מהירות וגובה, ביצוע גישת VOR עם DME ARC...בקיצור - אחרי שתדעו לטוס - תוכלו לשלב את הטייס האוטומטי תוך ידיעה שבכל רגע אתם יכולים לתפוס שליטה על המטוס ושאינכם תלויים במכשיר הזה.

למעלה