הקפות של כבדים

yaronzeev1

New member
הקפות של כבדים

הי אני טסתיד עכשיו 4-5 חודשים רק על מטוסים קלים כמו ברון 58 וססנה ואני למדתי את הatr של flight 1 ואני לא יודע איך מבצעים איתו פניות טובות לבסיס ופיינל כי שאני פונה לפיינל יש לו פנייה ענקית ואני ממש נוטה איתו הצידה אז אני בסך הכל רוצה לדעות איך פונים איתו נורמלי שיגיע לפיינל ישר כמו בן אדם

בעזרת טייס אוטומטי

סתם!!!!
פשוט תתרגל, אתה תגיע לזה.

אבירן171

New member
איתי, מסכן הבחור.. למה להגיד לו את זה

פשוט תגיד לו בעזרת הטייס האוטו' או שיקנה יוק ואז כל העבודה תהיה קלה ביותר.. אגב, לפותח השירשור, פעם הבאה תכתוב בכותרת ATR.. חשבתי אתה מתכוון לB747 כי הוא נחשב מהכבדים.. (ביחס לכל מטוסי הנוסעים האחרים..) בברכה, אבירן..

למה להכניס מילים לפה?

בשום אופן לא טייס אוטומטי. חבל סתם להוציא כסף על סטיק חדש, אני מניח שיש לו כבר, וגם אם לא, והוא הסתדר עם הקלים, אני סומך עליו. תרגול, עוד תרגול, ושוב תרגול.

אבירן171

New member
לפעמים תרגול לא מספיק

זה כמו שתתרגל שעות בסימולטור ולא תירגלת עדיין על הססנה (או בואינג), איך אתה מצפה להתנהג באוויר? איך אתה מצפה להיות בזמן האמת? זה קשה ולפעמים צריך קצת עזרה או דברים שיעזרו.. אגב, יוק+פדלים משפרים מאוד את חווית הטיסה.. לי עדיין אין אבל שמעתי ממישהו שיש לו והוא נהנה מהם. בברכה, אבירן..

אם אתה צריך דברים שיעזרו לך,

ואתה אומר ש"לפעמים תרגול לא מספיק", אז לפחות בהקפות, מבחינתי זאת תשובה של עצלנים. אם זה עבד לי בזמנו, זה יעבוד לכולם, אין שום הבדל.

אבירן171

New member
כמה דברים..

1. לא בהכרח דיברתי על הקפות.. 2. דיברתי על אמצעי עזר כגון "פאנלים יותר טובים" וגם דברים כמו יוק.. אני היום ניסיתי פאנל 3D לC172 והטסתי אותי כל כך יפה וטוב כמו שלא הטסתי בחיים.. רק הייתי צריך זווית מבט חדשה.. 3. יכול להיות שעבד לך בזמנו עם הFS הראשון?
. איתי, לא התכוונתי להגיד במשהו במטרה לריב, זה הדבר האחרון שאני רוצה.. מצטער אם הבנתי אותי לא נכון או שאני הבנתי אותך לא נכון.. בברכה, אבירן..

על תירגול ועל עזרים

יש כל מיני דברים שאנחנו יכולים לעשות בשביל להגיע לרמה ריאלסטית יותר בטיסה - קניית יוק, פדלים, שימוש בפאנל ריאלסטי, מודל טיסה טוב וכד'. אלו לא בהכרח דברים שנועדו לעשות את הטיסה קלה יותר, אלא להגיע לרמה מסויימת שכל אחד בוחר לעצמו מה שמתאים לו. הדברים האלו לא אמורים לבוא על חשבון תרגול. למשל: "קניתי יוק עכשיו אני צריך פחות לתרגל הקפות כי היוק עוזר לי" זה טיעון שלא תופס. הקפות(וגם לא בהכרח הקפות) זה משהו שדורש תרגול על מנת לעשות אותו ברמה טובה. חוצמזה, זה דברים שנכון לתרגל, מאשר לסמוך על משהו אחר(כמו לדוגמא טייס אוטומטי), לעשות את זה בשבילנו. וזה בעצם מה שאיתי התכוון להגיד לך - אין צורך בשום טייס אוטומטי ולא צריך להחליף שום דבר בשביל להצליח לעשות הקפה(וגם לא בהכרח הקפה) ברמה טובה; גם מי שבוחר לטוס בפאנל 2D עם סטיק רגיל, יכול לתרגל ולהגיע לרמה טובה בביצוע התמרון, ואם הוא יחליף לדוגמא סטיק מיוק, אז שוב, זה לא תומך בטענה של "יוק עוזר לי לעשות X אני צריך לתרגל פחות". ועוד מילה על הרגל - אני השתמשתי בסטיק HOTAS הרבה זמן והגעתי לרמת טיסה שאני שאפתי אליה. שטסתי ביוק, זה לא היה לי קל יותר, אלא להפך. הסיבה היא פשוטה, תרגול מועט בטיסה עם יוק, כך שמה שאתה טוען, לא בכרח נכון.

אבירן171

New member
אני גם גיליתי שזה רק תרגול אך

כשהשתמשתי בפאנל 3D גיליתי פתאום שנהיה לי קל יותר.. אין זה אומר שאני צריך לתרגל פחות, אבל זה אכן הקל עלי ברמה משמעותית.. וזה מה שניסיתי להגיד בעצם.. בברכה, אבירן..

almogi

New member
מי יצילני מהטיס האוטומטי......

לפני כמה שנים היתה למטוס אל-על (נדמה לי 738) שהמריא ממוסקבה תקלת טיס אוטומטי מיד לאחר ההמראה. המנועים איבדו כוח, המטוס איבד גובה במהירות, הקרקע התקרבה, הנוסעים נלחצו ... והתוצאה ?... כלום. שום דבר. הטייסים פשוט ניתקו את הטייס האוטומטי, לקחו פיקוד והטיסו את המטוס ידנית לתל אביב. אפילו לא הכריזו על מצב חירום. עכשיו תארו לכם שבקוקפיט היו יושבים מכורי הטייס האוטומטי... חברים - אין אף טייס בעולם שאינו מסוגל להטיס את המטוס שלו ידנית . עם כל הכבוד למחשבים ואוטומציה - בעיני אין תחליף ליכולת ההטסה של הטיס האנושי. כן - יד אחת אוחזת בסטיק ויד שניה על המצערת. בעיני - מי שחושב שהוא יודע להטיס (גם בסימולטור) - יתכבד ויוכיח שהוא יכול לעשות זאת ידנית, מהמראה עד נחיתה, כולל גישת מכשירים בראות נמוכה עם רוח צולבת. זה לא חוכמה לשלב טייס אוטומטי מההמראה עד הנחיתה ואז לשבת לבהות במסך. שיהיה ברור - אני לא מתנגד עקרונית לטיס אוטומטי. בטיסות ארוכות יש לו בהחלט יתרון (גם בסימולטור לא קל להחזיק סטיק כל הזמן, מה גם שאין טיס משנה...) לכן אני טס לפי הכללים הבאים: 1. אין טייס אוטומטי מתחת ל 10,000 רגל. מה שאומר שאם אני טס ליעד קרוב - הטיסה תהיה כולה ידנית. 2. טיפוס והנמכה רק ידנית, גם אם מדובר בטיפוס מ FL250 ל FL270 3. כל הגישה לנחיתה מתבצעת ידנית לפי STAR של השדה (במידה שיש). 4. הקפדה יתרה על כללי תעופה (למשל מגבלת 250 קשר מתחת ל 10,000 רגל, TA בהתאם למדינה שממנה / אליה טסים, מינימה בתנאי IFR וכ') אני יודע שיש כאלו שהכללים הללו נראים להם נוקשים מדי- הרי זה רק משחק, לא ? אין לי בעיה עם זה. בכיף - שחקו ותהנו. אבל לטובת אלו שרואים בסימולטור יותר ממשחק (אולי הכנה לעתיד כטייסים) - עשו לעצמכם טובה ובטיסות הקרובות נטרלו את הטיס האוטומטי. בידקו כמה באמת אתם מכירים את המטוס שאתם מטיסים. מצפה לכם הפתעה לא כל כך נעימה... אה כן - ואיתי צודק - תרגלו תרגלו תרגלו. תתרסקו. תנחתו לצד המסלול. תתרסקו שוב. כמו רכיבה על אופניים - נופלים פעם ופעמיים בסוף זה בא בקלות.

אבירן171

New member
שמע.. בתור מישהו שעושה טיסות של 12-15 שעות,

קצת קשה לי לא להשתמש בטייס האוטומטי.. מה גם שהסטיק שלי קשה להחזקה.. אני מזיע עליו כמו חמור ואין טייס משנה שיעזור לי, מה שיש בכל טיסות הנוסעים.. תנסה לטוס בקו LLBG-KLAX רק בידני.. אם תצליח, אני מוריד בפניך את הכובע. אגב.. אני שמעתי מכמה טייסי איירליין (לא אציין שמות), שאף כותבים ב"תפוז", שאמרו שהם לוקחים את המצב לידני רק ב1,000 רגל ולא 10,000. אחד אפילו אמר שכבר ב10,000 רגל הוא מעביר לאוטומטי. אגב, לדעתי, ברוב החברות ישתמשו בגישות לנחיתה בטייס האוטומטי משום שמספיק שתהיה לטייס קפיצה קלה וכל המטוס מרגיש את זה והחברה תאבד נוסעים.. לעומת זאת, לטייס האוטומטי לא יכולה להיות קפיצה אלא אם מישהו הקפיץ אותו..... בברכה, אבירן..

XrayCharlie

New member
אתה באמת רוצה לטוס בחברה שמבצעת את כל הנחיתות

שלה באופן אוטומטי? מה יקרה מחר אם תהייה להם תקלה? פתאום הטייס יצטרך להנחית את המטוס באופן ידני, דבר שהוא לא עשה במשך חודשים. אתה באמת תרצה להיות על המטוס הזה? אני לא. בעיקרון רוב הנחיתות מבוצעות ידנית על ידי הטייסים. פעם בחודש אכן מתבצעת נחיתה אוטומטית מלאה (במזג אויר טוב) וזאת על מנת לבדוק שהמערכת עובדת כשורה. לגבי הטייס האוטומטי, לכל חברה יש את ההוראות שלה מתי להפעיל ומתי לנתק אבל רובם יפעילו את הטייס האוטומטי עוד לפני שהם יגיעו ל- 1,0000 רגל וזה גם בערך הגובה שבו הם ינתקו אותו. ראיתי בעבר סרט מתא טייס של BA שבו הטייס ניתק את הטייס האוטומטי מתחת ל-200 רגל (נמוך מידי לדעתי). לגבי נחיתות בנתב"ג הרי שניתוק בגובה 1,000 רגל כאשר נוחתים על מסלול 12 נשמע סביר ביותר וכאשר נוחתים על 30 לדעתי מנתקים אותו לפני תחילת פניית הפרסה שכן כך יש יותר שליטה מדוייקת על רדיוס הפניה וקצב הירידה. בסימולטור ממומלץ להפעיל טייס אוטומטי מאוחר יותר ולנתק מוקדם יותר. בסך הכל כל הכיף הוא בהמראה ונחיתה.

אבירן171

New member
כיף לך.. השאלה היא האם כיף לטייס שטס כבר 30

שנה.. אם מישהו פה ראה סירטון שמישהו אעלה בפורום "חובבי תעופה" (הסרטון נמצא בYouTube), רואים שם B737 של אל על (יכול להיות שזה היה B767, איני בטוח ב100%) מהחניה ועד הנחיתה במלפנסה, מילאנו, איטליה.. בנחיתה, הטייס החליט לנתק, וגם שמעו אותו אומר ואת הציפצוף של הניתוק, בגובה של פחות או יותר 1,000 רגל.. בזמן שהוא כבר יש עם המסלול.. אם תעשו חיפוש בפורום ח"ת אתם תמצאו ותראו אותו.. בברכה, אבירן..

XrayCharlie

New member
זו ממש לא השאלה, זה המקצוע שלו.

אם יש לו בעיה להנחית את המטוס בצורה ידנית גם בפעם המליון, אז שיפרוש. הוא אחראי לחיי מאות בני אדם כך שאם הוא לא מסוגל לבצע את העבודה שלו כפי שהנוהלים קובעים אז אין לו מה לחפש במקצוע הזה.

אבירן171

New member
אני דיברתי על נחיתה?

דיברתי על שיוט.. אתה טוען שהכי כיף להטיס ידנית.. אבל למי שטס כבר 30 שנה בנתיבים של 10-12 שעות, ימאס בשנה הראשונה להטיס ידנית בשיוט.. אגב, שמעתי פעם על מצבי מז"א שמחייבים ט"א.. בברכה, אבירן..

XrayCharlie

New member
אני דיברתי על שיוט?

אני אמרתי בפרוש כי בעולם האמיתי ברוב המקרים הטייס האוטומטי יהייה פעיל מעל 1,000 רגל מעפ"ש (בדיוק כמו שרואים בסרט שכיוונת אליו). אם זאת אני אמרתי שבסימולטור יותר כיף לבצע את כל ההמראה / נחיתה בצורה ידנית (ובשל התגובה שלך בכותרת הנחתי שאתה כן מדבר על נחיתה). לא דיברתי על שיוט. אין כאן שום אתגר (אלה אם אתה מאבד ב- B744 מערכות הידראוליות 2 ו-3 בשלב הטיפוס - זה כבר סיפור אחר לגמרי
). כאשר אני אומר המראה / נחיתה אני מתכוון לסיד, סטאר וגישה סופית. אני אפילו לא מתכוון לסתם טיפוס / הנמכה (כלומר למה שקורה בערך מעל 5,000 רגל מעפ"ש).

LLEM

New member
זה עוד כלום

לפני מספר חודשים הטייס האוטומאטי שבק חיים בטיסה 095 של אל-על לבייג'ין (!). לרוע המזל זה היה בשלבים הראשונים של הטיסה, והטייסים נאלצו להמשיך ידנית כ- 7 שעות.

אני מצעי לכל מי שמספר פה

סיפורים על טייס אוטומטי שהתקלקל, וטייסים שהטיסו ידנית שיבדוק את זה. אף אחד מכם לא היה בקוקפיט ולכן אין לכם מושג מה אם מדברים. נראה אתכם מטיסים ידנית מטוס במשך 3-4 ואפילו 8-9 שעות. נשמע לך הגיוני שבטיסה עד בייג'ין מטוס בואינג הטוס ידנית???? אתה מקשיב לעצמך? נראה לך שאם הטייס האוטומטי מתקלקל זה לא משהו שצריך להפסיק בגללו את הטיסה? אולי הטייס האוטומטי נותק לזמן קצר של רבע שעה חצי שעה אבל 7 שעות?????? נראה לכם סביר לטוס בלי טייס אוטומטי. זה שרוב הזמן יש טייס אוטומטי לא אומר שהטייס לא יודע להטיס מטוס ידנית.

XrayCharlie

New member
בסופו של דבר מדובר כאן על נוהלי חברה.

קלקול במערכת הטייס האוטומטי לא מחייבת נחיתה מידית (זה ממש לא מקרה חרום). במצב זה הטייסים יהיו בקשר עם מטה החברה וביחד הם יחליטו מה עושים (נוחתים או ממשיכים). אם החברה תרצה שהמטוס ימשיך אז הוא ימשיך (גם אם מדובר ב-8 שעות). אין כאן שום סכנה בטיחותית, רק יותר עבודה לטייסים. אל על (לדוגמא) כבר עשתה דברים טפשיים יותר כאשר השבת לחצה עליה מאחור. לדעתי זה הרבה יותר טיפשי (ומסוכן) לחצות את כל ארה"ב ואת האוקינוס האטלנטי בג'מבו עם 3 מנועים אבל עשו את זה (BA).

ERJ PILOT

New member
טייס אוטומטי

מעל 29000 ועד 41000 הAIRSPACE הוא בחזקת RVSM. על מנת לטוס בין הגבהים הללו על המטוס ליהיות מצוייד ב4 דברים: 1.One auto pilot with altitude mode operative 2.one transponder 3.Altitude alerter 4.Two primary altitude measurement systems אם אחד מ4 הדברים האלו חסר,על הטייסים לבקש גובה הנמוך מ29000 רגל. זה החוק בתוך ארה"ב, אני די בטוח שהדבר דומה גם באירופה ובטיסות בינלאומיות. ברוב מטוסי הנוסעים ישנם לפחות 2 טייסים אוטומטים, ובאלו שאין כמו במטוס שעליו אני טס אז אין ברירה, צריך להנמיך ולמשיך בטיסה ידנית עד ליעד(לא כ"כ נורא, כבר קרה לי פעמים). מתי מפעילים את הAP ומתי מכבים אותו, זאת שאלה של חוקי ונהלי החברה, וכך גם לגבי נחיתה אוטומטית. אל על היא לא חברת התעופה היחידה בעולם ולא כל מה שקורה באל על קורה בהכרח בחברות אחרות בעולם. אצלנו הגובה הנמוך ביותר שבו אפשר להפעיל את הAP הוא 500 רגל מעפ"ש, והגובה הנמוך היותר שבו אפשר להשאירו עובד הוא 200 רגל מעפ"ש. הנמכות מכשירים ידניות אפשר רק כשהראות היא מיל ויותר ותקרת ענן של 500 רגל ויותר, כל מה שמתחת חייב ליהיות מבוצע עם הAP.

למעלה