הקפאת שום

מישהי כאן ניסתה להקפיא שום לכל השנה? האם עדיף להקפיא שיניים שלמות או קצוצות? (לא מסתדרת עם כתוש)
איך הוא מחזיק מעמד? ואם מקפיאים שלם, האם קל לקצוץ אותו? עדיף להפשיר לגמרי או לקצוץ מופשר/מופשר למחצה?
 

חנהפ

Member
בשנים עברו קניתי שום ירוק, שאין צורך לקלף את השיניים, טחנתי והקפאתי לשנה.
בשנה האחרונה עם כל הבלגנים של הסגרים לא הצלחתי לשים יד על כמות לשנה ומה שיצא שקניתי שיניים קלופות טחנתי והקפאתי .
לי מאוד נח שיש לי שום כתוש מוכן לבישול, אני מחזיקה גם שום רגיל למקרים שאני צריכה שום פרוס.
 
בשנים עברו קניתי שום ירוק, שאין צורך לקלף את השיניים, טחנתי והקפאתי לשנה.
בשנה האחרונה עם כל הבלגנים של הסגרים לא הצלחתי לשים יד על כמות לשנה ומה שיצא שקניתי שיניים קלופות טחנתי והקפאתי .
לי מאוד נח שיש לי שום כתוש מוכן לבישול, אני מחזיקה גם שום רגיל למקרים שאני צריכה שום פרוס.
תודה רבה. במה טחנת? והאם השום הרגיל שאת מחזיקה הוא מוקפא?
 

ai27

Well-known member
אכן אני שומרת כך כבר שנים אבל בשנתיים האחרונות זה לא החזיק מעמד. רוצה להקפיא.
האם הקפאת שיניים שלמות? תודה רבה.
זה תלוי אם קונים שום יקר ואיכותי או משהו זול.
אני לא מקפיא כתוש כי יוצא גוש שקשה להפריד וגם הריח פחות טוב.

אני פשוט מכניס ישר למקפיא וכשצריך מוציא מהמקפיא מקלף וחותך.
יותר קל לקלף ולא הרבה יותר קשה לחתוך.
 
חנה יש לי מספר שאלות בנושא-
האם אחרי הקפאה עדיין שומר על הארומה שלו?
אצלי עצלנים אני קונה להם את השום של דורות כי לא אוהבים לגעת בשום טרי בבישול.
יוצא שרק כשאני מבשלת אני משתמשת בשום ואז הרבה פעמים הוא כבר מקבל עובש ואני לא מספיקה להשתמש בו (יש לי עוד פרטנרים ממש מוצלחים במטבח).
אם זה עובד טוב אשמח להקפיא גם לעצלנים ואז תהיה לשום ארומה יותר טובה ממש שאני קונה.

איך את אורזת את השום הכתוש במקפיא? איך את מחלקת אותו למנות?

תודה רבה, נראה לי שעכשיו מתחילה העונה של השום הטרי שאפשר לקנות ולייבש או להקפיא לא?
 

חנהפ

Member
חנה יש לי מספר שאלות בנושא-
האם אחרי הקפאה עדיין שומר על הארומה שלו?
אצלי עצלנים אני קונה להם את השום של דורות כי לא אוהבים לגעת בשום טרי בבישול.
יוצא שרק כשאני מבשלת אני משתמשת בשום ואז הרבה פעמים הוא כבר מקבל עובש ואני לא מספיקה להשתמש בו (יש לי עוד פרטנרים ממש מוצלחים במטבח).
אם זה עובד טוב אשמח להקפיא גם לעצלנים ואז תהיה לשום ארומה יותר טובה ממש שאני קונה.

איך את אורזת את השום הכתוש במקפיא? איך את מחלקת אותו למנות?

תודה רבה, נראה לי שעכשיו מתחילה העונה של השום הטרי שאפשר לקנות ולייבש או להקפיא לא?
הארומה נשמרת, אני טוחנת ללא תוספות, שומרת בצנצנות זכוכית כך המקפיא לא מקבל ריחות של שום
 

קבצים מצורפים

  • שום.jpg
    שום.jpg
    KB 76.7 · צפיות: 9
הארומה נשמרת, אני טוחנת ללא תוספות, שומרת בצנצנות זכוכית כך המקפיא לא מקבל ריחות של שום
תודה על התשובה. נראה ממש מעולה להקפיא ככה.
את כל פעם מוציאה צנצנת למקרר ומשתמשת בה? ואם לא האם אפשר עם כפית להוציא מהצנצנת כשהוא קפוא???
 

חנהפ

Member
תודה על התשובה. נראה ממש מעולה להקפיא ככה.
את כל פעם מוציאה צנצנת למקרר ומשתמשת בה? ואם לא האם אפשר עם כפית להוציא מהצנצנת כשהוא קפוא???
לא, מפשירה קלות כשצריכה, לא שומרת שום טחון במקרר
 

michalgad

Member
לכמה שנים מספיקה לך כמות השום הזו?😁 בחיים לא ראיתי/ השתמשתי בכל כך הרבה שום
 

חנהפ

Member
לכמה שנים מספיקה לך כמות השום הזו?😁 בחיים לא ראיתי/ השתמשתי בכל כך הרבה שום
שנים? חחח פחות משנה אני משתמשת עם הרבה שום, אולי בגלל שלא צריכה לקלף ולכתוש, זה בא בקלות, אבל שום הוא תבלין נהדר, את מזכירה לי את סיפורי אמא שלי משבדיה, שם קנו שום בבית מרקחת...
 
נערך לאחרונה ב:
שנים? חחח פחות משנה אני משתמשת עם הרבה שום, אולי בגלל שלא צריכה לקלף ולכתוש, זה בא בקלות, אבל שום הוא תבלין נהדר, את מזכירה לי את סיפורי אמא שלי משבדיה, שם קנו שום בבית מרקחת...
זה עניין של תפוצה. חנהפ שלנו היא פשוט מהתפוצה הנכונה. :)
 
עשיתן חשק לטחון ולהקפיא- בדיוק השבוע ראיתי שום ירוק. תמיד קונה אבל לא טוחנת ומקפיאה.
אולי אנסה השנה.
 
למעלה