הקפאת עוברים

סיגלי ד

New member
הקפאת עוברים

סיפור המוקפאים באסותא מאוד מאוד מטריד אותי, כי למרות כמות מרובה מאוד של עוברים הם טוענים שאי אפשר להקפיא לי אותם. וזו כבר לא פעם ראשונה. כפי שכבר נאמר כאן, עם המעבדה שם אי אפשר לדבר, הכל חסוי שם. והרופא "שולח אותי לקורס אמבריולוגיה" ללא הסברים בכלל....
--->האם מישהי יודעת מתי כן מקפיאים עוברים?
--->האם יש איזשהו סטנדרט, שהעמך יכול להבין, שלפיו מחליטים להקפיא את העוברים?
--->האם למישהי כאן הקפיאו פעם עוברים בעלי 4 או 5 תאים ומטה? או עוברים עם שברים? או שמקפיאים רק עוברים עם 6-8 תאים וללא שברים?

daboki

New member
היי סיגלי ../images/Emo24.gif

אז ככה אני עברתי באסותא 2 מחזורים ש לIVF באחד שאבו לי 29 ביציות מתוכן היו 13 הפריות ולא הקפיאו אפילו לא אחת ,בשניה שאבו 6 ביציות והיתה הפריה אחת אז לאחר המות תיסכולים והתלבטויות החלטנו אני ובעלי לעבור למקום אחר "משנה מקום משנה מזל" עברנו לאסף הרופא אין מה להשוות ליחס שהמטופלות מקבלות שם הרופאים בקשר ישיר עם המטופלות אז התחלנו שם טיפול עם דקה קצר + גונאל + ביום לפני השאיבה פרגניל ואכן שאבו לי 24 ביציות ומתוכן הופרו 16 והחוזרו לי 3 הפריות 1 עם 8 תאים ושניים עם 7 תאים ,ואת שאר ההפריות הם משאירים באינקובטור והופכים אותם בלסטוסיסטים לא נראה לי שני אומרת נכון את ההגדרה אב להמשמעות של זה היא שהם מגדלים את ההפריות (הילדים שלי )באינקובטור ואז במידה והם מגיעים ל-150 תאים הם מקפיאים אותם אז חמודה אני ממליצה לך בחום לעבור לאסף הרופא הם בשוט מלאכים במידה ויש לך שאלות נוספות את מוזמנת לציר עימי קשר אשלח לך את הטלפון שלי בממסר בי ביי תחזיקו לי אצבעות

סיגלי ד

New member
האם היו לך מוקפאים

באסף הרופא? ואם כן, האם אלה היו בלסטוציסטים? גם לי נאמר שרואים אם הם גדלים עד הערב לבלסטוציסטים (blasto-cyctes) ואם כן אז מקפיאים. הסיכוי שיתפתח בלסטוציסט עם עובר עם 4 תאים, שמלכתחילה טוענים שהוא לא ראוי להקפאה, נראה לי אפסי, לא?

באלישע הקפיאו לי

3 עוברים של 72 שעות. אחד עם 5 תאים ושניים אחרים עם 3 תאים (במקום 8 תאים שאמורים להיות בשלב זה). לא יודעת מה הקריטריון להקפאה.

ליטל 38

New member
הי סיגלי. גם לי בדרך כלל אין

מוקפאים ואני מטופלת באסותא. אני לא יודעת מהם הקריטריונים המדוייקים, אם יש כאלה בכלל, אבל בטיפול האחרון מאד חששתי שלא יקפיאו אז פניתי לאחיות וביקשתי לדבר עם הלבורנטית. היא היתה נחושה בדעתה לנסות לגדל בלסטוציסטים, ניסיון שכשל כמובן, אך השקיעה זמן ותשומת לב ומאמץ, כדי להסביר לי את השיקולים והיתה מאד סבלנית. היא הסבירה לי שמניסיון שלהם, כשיש הרבה שברים אין טעם להקפיא, כי העוברים לא ישרדו את ההפשרה. היא גם אמרה שאם אני מתעקשת היא תקבל את בקשתי ותקפיא. לא התעקשתי. כך שכן אפשר לדבר עם המעבדה וגם כדאי. אני לא יכולה לומר שהרגשתי טוב יותר, כי היה ברור לי שבלסטוציסט לא יהיה ובאמת לא היה, אבל לפחות קיבלתי את כל המידע שאפשר. אולי כדאי לעשות כאן השוואה מול מעבדות אחרות לגבי הקריטריונים להקפאה.

מוקפאים באסותא

המעבדה באסותא היא בין הדברים היחידים שמשכו אותי לשם (כמובן אחרי הרופא המדהים שלי) הפריה ראשונה- הופרו 12 , הוחזרו 3 הוקפאו 3 (7-8 תאים, אחד איבד אחרי ההפשרה 2 תאים) הפריה שניה - גם כן 12 הפריות אבל הוקפאו שישה- אין לי מידע לגבי המצב שלהם. מהרופא הקודם שלי הבנתי שכ- 80% מהעוברים המוקפאים שורדים, מכאן הסקתי שהם אכן מקפיאים רק את המשובחים. האם הרופא שלך הוא פרטי? מציעה לך להפנות את השאלות הנוקבות הללו ישירות אליו. מנסיוני אסרטיביות בהחלט עובדת שם. בעניינים

מצליחים

New member
היי סיגלי, גם אני באסותא

אצלי הקפיאו 3 עוברים בעלי 6 תאים, ואת אילו שהיו פחות העדיפו לא להקפיא. זה מה שאמרו לי בשלב ההחזרה. שבוע טוב

1רוצהילד

New member
אני הבנתי שמקפיאים עוברים

בדירוג 1,2,3 . דירוג 4 ו 5 לא מקפיאים כי אין להם סיכוי ( אבל בדירוג הזה אפשר להחזיר טריים )

גם אני באסותא

הפשירו לי פעם עובר בן 4 תאים (זה אומר שהוא הוקפא באותו שלב..). מעולם לא דיברו איתי על דרגות, תמיד זה היה במיספר תאים.

המלצה לסיגלי

סיגלי יקרה! אני לא כל-כך מתמצאת במספר התאים שצריכים להיות לעוברים כדי שיוקפאו. הסיפור שלך מדליק לי נורה אדומה של גניבת עוברים. אני לא רוצה להפחיד אותך , אולי לי יש בעיה שאני תמיד פרנואידית בדברים כאלה ואני נוטה לחשוב על הגרוע ביותר. כדי למנוע דבר כזה כדאי לך להזמין בפעם הבאה משגיחה מטעם "מכון פועה"(אם אני לא טועה יש להם משגיחות ברחבי הארץ) וזה כדי למנוע מצב שבית החולים יעשה עם העוברים שלך ככל העולה ברוחו. מכון פועה מקפיאים את העוברים בתוך כספת מיוחדת שלהם הנמצאת בבית החולים. אני מקווה בשבילך שההשערה שלי מוטעית אך אי אפשר לדעת. כדאי לך לשקול גם מעבר לבית חולים אחר. בהצלחה.

kugi

New member
הי סיגל../images/Emo24.gif

אני מטופלת באלישע והקפיאו לי את העוברים שלא נתקעו. ב-IVF הראשון הקפיאו 3 עוברים של 2 תאים בדרגה בינונית, שלושתם שרדו את ההפשרה ואף הניבו הריון (כימי). אין לי מושג מה הקריטריונים להקפאה אבל נשמע לי מוזר שמתוך כל כך הרבה הפריות אין בכלל מה להקפיא.

נוּרִית

New member
סיגלי ד' היי....הקפאת עוברים...

טוב אז כך הקפאת עוברים נעשת לעוברים 'המיותרים' אחרי טיפול IVF יש 2 ממדים עקרים להחלט אם להקפיא: 1. מספר תאים תואם את גיל העובר...ביום השני 2-4 תאים, ביום השלישי 4-6 תאים. ביום הראשון זה ביצית מפרית שנראה (במצב תקין) תא אחד ובתוכו גרעין. ביום 5-6 .... 80-120 תאים. בדרך כלל יקפיאו עוברים מיד אחרי הפריה (ביום הראשון) כאשר ידועה שהאישה לא יכולה להחזיר עוברים באותו חודש....מכל מיני סיבות יקפיאו עוברים ביום השלישי כאשר הם נמצאים במצב קומפקשן (מצב תרום בלסטוציסטים שנראה כבר התחלת חלוקה לשלוש קבוצות של תאים).... הכי טוב להקפיא עוברים במצב של בלסטוציסטים (בגיל 5-6 יום) כי להם יש סיכוי הכי טוב להתעורר. אחוזי פרגמנטציה. (שברי תאים) שברי תאים נוצרים כאשר התא מתחלק לשנים פלוס חלק תא... (זה פגם) 1. 0%-5% פרגמנטציה נחשב עובר תקין. 2. הרף עליון 20% ומעלה פרגמנטציה שאלים את האישה האם להחזיר בכלל...רק לדעה כללי כבר היו נשים נקלטו להריון עם עוברים בעלי אחוזי פרגמנטציה גבוהים...אם כי נדיר. בדרך כלל סופם של רוב העוברים שנשארים אחרי טיפול לא להגיעה לבלסטוציסטים...כי את הטובים מחזירים לרחם...לצערנו רב העוברים שנשארים באינקובטור מפסיקים להתפתח בשלבים מוקדמים...ורוב העוברים הצעירים (בעלי מספר תאים מועט) לא ישרדו הקפאה אז בדרך כלל מגדלים אותם לבלסטוציסטים ואילו ששרדו עד לשלב הזה 80% מהם גם יתעוררו, לאחר הקפאה. רק לידע כללי כבר הצליחו גם להקפיא ביציות לא מופרות זה עדין ברמה מחקרית. ובקיצור אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת...
נורית.

ר ע נ נ ה

New member
לא יודעת בדיוק אבל

כפי שנאמר פה זה עניין של איכות העוברים ויש להם מדדים. באסותא המעבדה נחשבת לטובה בארץ, לי נראה שהם מעדיפים לא להקפיא בכלל עוברים עם סיכוי קטן מאשר לאלץ אותך לחכות להפשרה ואז לאמר לך שהם לא שרדו כפי שקרה במעבדות אחרות ששמעתי עליהן כאן. נראה לי יותר אחראי לא להקפיא אם אין סיכוי או סיכוי קלוש שהם יעמדו בהפשרה. ורק רוצה להוסיף שלי יש והיו הרבה מוקפאים של יום שני ושלישי באסותא. והם שורדים את ההפשרות. מאחלת לך בהצלחה!

גיליה

New member
סיגלי

את הטיפולים שלי עברתי באסותא ותמיד תמיד הקפיאו עוברים, רבים מהם של 4 תאים. הם גם תמיד שרדו את ההקפאה. מוזר לי שהם לא מוכנים להקפיא, במיוחד אם יש לך כמות מכובדת של עוברים. אני זוכרת שדיברתי עם האמבריולוגית בזמן ההחזרה והיא נהגה להעריך את העוברים הטריים ו"התיעצה" איתי ועם הרופא את מי להחזיר ואת מי להקפיא. אולי הרופא יוכל להסביר קצת יותר טוב את השיקולים שלהם לא להקפיא. על כל פנים על תוותרי בקלות, עוברים בני 4 תאים גם עם חלקם בעלי שברים, כן יכולים להשלח להקפאה.

למעלה