הקפאת חלב

hadasharon

New member
הקפאת חלב

באפריל-מאי הקפאתי חלב בכמויות מטורפות הייתי שואבת ולא מניקה ביוני התחלתי להניק כי לפני כן לא נתפס טוב ומאז הקפאתי רק שקית אחת... הקפאתי בפריזר וכל כמה ימים העברתי למקפיא של הוריי מפאת חוסר מקום אצלי. הבעיה היא שחלב קפוא יש לו טעם של פלסטיק התינוקת שבת 4 חודשים כשרעבה ממש שותה ושותה מהבקבוק את המוקפא וממחצית הכמות שבבקבוק מראה סימני מצוקה כי כנראה לא טעים לה (והיא צודקת הטעם ממש של פלסטיק!) ניסיתי להערבב חלב ששאבתי ושמתי במקרר עם חלב שהקפאתי לפני 3 חודשים ועדיין אולי טיפה יותר טוב אבל עדיין לא טעים לה והיא גם מקיאה ופולטת עוד שבועיים אעשה מיפוי עצמות ואצטרך לתת לה חלב בבקבוק 24 שעות, מה יהיה? איך אגרום לה לשתות חלב בלי להקיא ככה?

Revili

New member
חלב קפוא...

אכן מקבל טעם לוואי מסויים, אך בד"כ זה לא ממש מפריע לתינוק. יכול להיות שחוסר שביעות הרצון שלה לא נובע מהטעם, אולי היא כבר לאכלכ רעבה? אולי היא זקוקה להפסקה? אולי הזרם חזק מדי ולכן היא בולעת כלכך מהר וכלכך הרבה שהיא פולטת את השאריות אח"כ? אם זה לא היה טעים, סביר שהייתה מסרבת מהלגימה הראשונה...אני דווקא חושדת בסיבות אחרות להתנהגות זו. באיזו פיטמה את משתמשת? מה הכמות שאת נותנת לה? חוץ מהזמן שתהיי בבדיקה, מדוע את ממשיכה לתת לה בקבוקים?

hadasharon

New member
לגבי החלב...

למשל היום התעוררתי ב7 על "נזילה" משד שמאל, היו לי 2 אפשרויות או להעיר אותה ולהניק או לשאוב ושבעלי יתן לה בקבוק בחרתי באפשרות השניה... אני מקפידה שמישהו אחר יתן לה בקבוק כשאין ברירה אני כל היום איתה ומניקה אותה כשרוצה כששותה חלב ששאבתי והוא במקרר אין לה בעיה עם זה ומקסימום שקורה זה שהיא פולטת (לא תמיד) אם נותנים לה חלב שהוקפא והופשר או חלה שהוקפא מעורבב עם חלב מהמקרר אז לרוב מקיאה. מדובר בפיטמה מס' 2 ב2 המיקרים

Revili

New member
לתינוק יונק...

רצוי להשתמש בפיטמה רחבה עם המעבר הכי איטי, כמו פיטמה מס' 0 של אוונט ... בפיטמה מס' 2, שאני משערת שהיא מהירה יותר קורים שני דברים - החלב נשפך לה לפה בלי מאמץ כמעט, היא אוכלת יותר מכפי שהיא צריכה וזה מגביר את הפליטות/הקאות. בנוסף, יש סכנה שהקלות באכילה מבקבוק תגרום לה לדחות את השד (שדורש הרבה יותר מאמץ מצידה)...גם אם זה לא קרה עד עכשיו, זה יכול לקרות בעתיד. לכן, רצוי להחליף לפיטמה איטית ולהשתמש בה כל עוד היא מקבלת בקבוק. אם יש לה נטייה לפלוט להקיא, נסו לערוך הפסקות במהלך האוכל, הרימו אותה לגרעפס ובידקו אם היא בכלל מעוניינת להמשיך ולא אוכלת סתם מכוח האינרציה. נסו שהבקבוק יהיה בניצב לחזה שלה והפיטמה לא מלאה לחלוטין בחלב, כדי שיהיה עליה להתאמץ מעט בשביל לאכול. כדי לאזן את ייצור החלב שלך ולצמצם את תופעות הגודש והנזילות, היה רצוי שתניקי אותה ולא תשאבי... אם התינוקת תינוק במצב כמו זה של הבוקר, היא תאכל בדיוק את הכמות הדרושה לה והשד יקבל איתות מהי הכמות שהוא נדרש לייצר ויתאים את עמצו....כאשר את שואבת, את לא נותנת למנגנון של היצע וביקוש להתייצב והשד ממשיך לייצר כמויות גדולות מכפי הצורך. אם את חשה שיש בעיה עם החלב הקפוא...אז אל תתני לה אותו. הכיני חלב טרי שיאוחסן במקרר (עד שמונה ימים בעומק) ואותו היא תקבל כאשר תהיי בבדיקה.

למעלה