הקפאת חלב שאוב

yaelit 2

New member
הקפאת חלב שאוב

שלום רב, לגבי הקפאת חלב שאוב- האם ההמלצה היא להקפיא ישר אחרי השאיבה או לקרר במקרר מספר שעות? האם ניתן להקפיא חלב שאוב ששהה במקרר 24 שעות ? ושאלה נוספת - לאחר שאיבת החלב אני מעבירה לבקבוקים של האוכל למשך זמן השהייה במקרר, על מנת שבקבוק השאיבה יתפנה. האם זה בסדר או שיש להשתמש רק בשקיות המיועדות לכך ? ( הבקבוקים סטריליים ועם פקק). האם ניתן לחלק שוב את המנה אחרי העברה לבקבוק, כמובן לפני שהתינוקת אכלה ממנו (אם נגיד העברתי 150 ממ ואני משתמשת בסופו של דבר בפחות) תודה!

הקפאת חלב שאוב

שלום לך את יכולה להקפיא מייד לאחר השאיבה. ניתן להקפיא חלב ששהה עד 24 שעות במקרר. את יכולה לעשות ככל העולה על רוחך מבחינת חלוקה ואחסון החלב טווח של 24 ש' כל עוד את מקפידה על סטריליות ולא מערבבת חלב שבא במגע עם הפה עם חלב טרי. טיפ, את גם יכולה להוסיף חלב שאוב טרי לחלב שבמקרר, כדי לחסוך בקבוקים, רק תקפידי שהכל יהיה במהלך 24 שעות. בהצלחה עם השאיבות וההקפאות.

yaelit 2

New member
תודה ועוד שאלות

תודה על התשובה, מה לגבי חלב שהופשר - כמה זמן אפשר לשמור אותו מחוץ למקרר? ולגבי חלב שנשמר במקרר ואני רוצה לקחת אותו איתי בתיק לשימוש מאוחר יותר- האם צריך לשמור בקרחום ? אם כן לכמה שעות אפשר עד לשימוש?

עוד תשובות

חלב שהופשר יכול להיות מחוץ למקרר כ-3 שעות, אין התוויה לגבי באיזה טמפרטורת החדר, אבל הייתי מקפידה שלא יעמוד במקום חם במיוחד. כנ"ל - 3 שעות, עם קרח 24 שעות.

yaelit 2

New member
חלב שאוב

תודה, מדוע אסור לערבב שתי מנות במקרר בטווח של יותר מ-24 שעות?
במידה ויש לי חלב מלפני יומיים וחלב טרי שקורר במקרר, האם אסור לי לתת אותם לתינוקת באותו בקבוק? הרי שניהם ב"תוקף"

למעלה