הקפאת בלוציסטים

Nonale2

New member
הקפאת בלוציסטים

היי,
אני במהלך סבב IVF שני ורציתי להתייעץ לגבי הקפאת עוברים. היו לי 6 עוברים במצב טוב מאוד לאחר השאיבה. הרופא החזיר לי אחד בעל 4 תאים לאחר יומיים ואמר שאת כל ה-5 ימשיכו לגדל עד למצב של בלוציסטים וביום החמישי יחזיר לי בלסטו (החזרה כפולה).
אז היום זה אכן קרה והוחזר לי בלסטו אבל שני עוברים הפסיקו להתפתח בשלב מסויים ונותרו שניים נוספים שמקווים שגם הם יגיעו לשלה הבלסטוציסט ויוקפאו.
אני יודעת שכאשר מחכים לשלב הזה הרבה "נושרים" בדרך ולא מובן לי למה לחכות עם כולם ולא להקפיא חלק...
הרופא אמר שאם מקפיאים לפני השלב הזה זה פשוט לא יעיל אבל אני יודעת שזו לא תמיד היתה הגישה...
אשמח לדעת מניסיונכן כי זה מתסכל לעבור סבב ללא הקפאה אפילו שעל פניו העוברים טובים.

נועה312

New member
אני לא מסכימה איתו

אני בהריון עכשיו עם מוקפא שהוקפא לפני 3 שנים ביום 2 עם 4 תאים.. והיה לי הריון מוקפאים קודם שלא נגמר בטוב עם מוקפאים בני 3 ימים.
אף לא ניסינו לגדל עוברים טריים לבלסטו וגם לא היינו צריכים ויש לי ילד בן שנתיים וקצת מעובר בן יומיים.

Nonale2

New member
ממש מוזר כי גם בטיפול הקודם הרופא היה באותה גישה

הוחזרו לי שניים בטיפול הקודם אחרי 3 ימים.
היו עוד 4 שהוא רצה לגדל את כולם לבלסטו והם לא שרדו...
כאילו שינו קצת גישה שעדיף לאבד עוברים אבל להחזיר בלסטו...
אני ממש מקווה ששני העוברים שהבוקר עוד התפתחו יוקפאו כי זה באמת מבאס. והכי אני מקווה שאלו שברחם יתפתחו ויהיה הריון ואז אולי לא נצטרך מוקפאים בכלל! :)

נועה312

New member
שני הרופאים באסותא רמת החייל במקרה?

שם הם קמצנים במקום ומעדיפים להקפיא רק בלסטו. עוד שאלה זה מה היתה הדרגה של העוברים ביום 2 ו3, אם היא היתה טובה היה כדאי להקפיא אותם כבר אז ואם היא היתה בינונית הגיוני לנסות לגדל אותם.

Nonale2

New member
לא. טיפול ראשון במדיקל סנטר ושני באסותא ראשון לציון

והרמה היתה A לכולם כך שהעוברים היו טובים.
אגב מהמדיקל ממש התאכזבתי, הרגיש לי שבאסותא הרבה יותר מקצועיים בבדיקות ובטיפול.

מספר מחקרים מקיפים בארהב בחנו את

הסוגייה.. שאלת המחקר הייתה (סלחו לי על החוסר דיוק בניסוח) מה מעלה את כמות הריונות, אם לאישה הופרו x עוברים, וכולם גודלו לבלסטו והחזירו לה רק בלסטו, או אם היו אותה כמות הפריות אך הוחזרו רק עוברי יום 3.
(היו 2 קבוצות שחולקו אקראית חצי הוחזרו תמיד רק בלסטו וחלק רק עוברי יום 3).
&nbsp
הקבוצה שהוחזר לה עוברי יום 3, נדרשה יותר החזרות כדי להגיע להריון המיוחל, אך הסיכוי להריון היה גבוה יותר בסהכ עבור ה x הפריות.
מי שהוחזר לה רק עוברי יום 5, נדרשה לפחות החזרות, אך יותר שאיבות סהכ כי היה נדרש יותר ביציות והפריות כדי להגיע לעובר יום חמש שיקלט.
&nbsp
המסכנה היא שאם רוצים לתת לכל ביצית שהופרתה את הסיכוי הכי גבוה שלה- עדיף להחזיר לרחם בגיל 3 ימים או לפני. כי עובר שיתפתח ברחם לא בהכרח יתפתח במעבדה. התנאים ברחם טובים יותר.
לעומת זאת.. אם רוצים להגדיל סיכוי פר החזרה (כי רוצים כמה שפחות החזרות, גם אם זה אומר סהכ יותר שאיבות)- אז עדיף להחזיר יום 5.
&nbsp
הטענה שעובר שלא שורד במעבדה לא היה שורד ברחם נשללה (מבחינה סטטיסטית).
לא יודעת למה רופאים ממשיכים להגיד את הטענה הזו כאילו התשלום על המקום במקפיא יוצא מיכסם. אם הייתה מתפרסמת סטטיסטיקה על כל רופא אחרי כמה שאיבות אישה בת y שנים הרתה, כנראה היו מייצגים יותר את האינטרסים שלנו.
&nbsp
אגב, ממה שהבנתי לעובר יום 3 בדירוג גבוה גם יותר סיכוי לשרוד הקפאה והפשרה ביחס לבלסטו.
&nbsp
לדעתי בעיקר למי שעשתה הרבה החזרות שכשלו, או שהיא תרנגולת מחוננת ויש לה מעל 10-12 הפריות, כדאי לגדל ליום 5. וגם זה, כתלות במצב העוברים ביום 2-3. לכל השאר, לפחות לרוב, כנראה עדיף להחזיר עוברי יום 3.

Nonale2

New member
תודה על התגובה המפורטת :)

אני פשוט קצת אתבאס אם זה יהיה סבב שני ללא הקפאות בגלל זה אבל נקווה שהבלסטו שאצלי ישתרש ויהיה בסדר :)

למעלה