הקפאה

0 אור 0

New member
מכיוון שאנחנו לא חיים בגן עדן בו גדלים סביבנו

מבחר הדגן , הירק והפרי בטריות ואורגניות מלאה, אזי אנו נעזרים בפלאי הטכנולוגיה על מנת שיהיה לנו מה לאכול - במקרה של קירור, שימור והקפאה - טכנולוגיה שמשמשת את האדם אלפי שנים.
אני חושבת שהקפאה היא אחד מאצעי השימור הבריאים יותר, אשר מצליחה לשמר מרבית מרכיבי התזונה , כולל ויטמינים.
חשוב מאד להקפיד על הפשרה נכונה (לא במיקרו)

hal767

New member
השאלה באלו מזונות מדובר.

הקפאת לחמים למשל אינה משמעותית. ממילא לחם אינו מזון ראוי.
פירות וירקות, אגוזים, דגנים וכד' מאבדים מרכיבים שונים בגלל ההקפאה.
לא מומלץ להרבות באכילת מזון קפוא.

אם אתה ממילא נוהג לבשל את המזון אז

מידת הנזק שנגרמת מהקפאה גם ככה לרוב יותר נמוכה מזו שנגרמת בבישול (או אפיה/ טיגון...) ואז זה פחות משמעותי.

אפשר להנביט זרעים (קטניות או אגוזים למשל) שעברו הקפאה אבל לא כאלה שעברו קליה או בישול - זה מעיד על כך שמצבם נשמר טוב יותר בקירור.

בכל מקרה כשאפשר עדיף לאכול טרי.
אני באופן אישי מרגישה גם באופן מאוד בולט שלא/ הרבה פחות מתאים לי לאכול מזונות שלא בעונתם - ואז גם הצורך באמצעי שימור לטווח זמן ארוך פוחת

hal767

New member
אידוי נכון של מזון, כולל ירקות,

משמר את מרבית הערך התזונתי שלהם. שיטות בישול אחרות פוגעות הרבה יותר במזון. בהקפאה נהרסים לחלוטין
אנזימים וויטמינים מסוימים.
אני מעדיף ירקות מאודים על אלה שהוקפאו והופשרו.
אגוזים ניזוקים בהקפאה. אין סיבה להקפיא אותם. הם נשמרים הייטב לאורך זמן במקרר.

אבי 122

New member
כמה שאלות...

איזה לחמים לדעתכם בריאים יותר
איזה פחות
ולמה ?
האם לדעתכם הקפאה הורסת ויטמינים ומינרלים
ואם כן איזה ?
איזה מזונות נשמרים טוב יותר- כשהם קפואים ?

תודה

freearth10

New member
לחם, הו לחם!

היי אבי,
אני עונה לך כאדם שכבר שנים תוהה האם נכון שלחם הוא לא מזון. אני לא מומחית לתזונה ורק מעלה כאן את הרהורי ליבי.
בשנים האחרונות אני נוטה יותר ויותר להאמין לטבעונים שאומרים שלחם זה לא מזון שהרי אפילו אם מדובר בלחם "הבריא", מה נשאר כבר ממנו לאחר שהוא יוצא מהתנור?
לפני כמה שבועות פגשתי מטפל סיני שהמליץ לעבור לפת אורז. אמרתי לעצמי: זה שאורז מתאים לסינים עוד לא אומר שהוא מתאים גם לנו וחוץ מזה האם את הפת אורז לא אופים? עוד כמה מביני דבר, המליצו על הפת אורז ואני התחלתי לאכול פת אורז במקום לחם.
מאז ואני מאוד מקווה שזה אכן בגלל השינוי הזה,כי בו זמנית הורדתי גם את רוב מוצרי החלב מחיי, אני מרגישה קלילה יותר ואפילו ירדתי עוד במשקל הפיזי שלי.
לי השינוי הזה עשה טוב.
מאיה

למעלה