הקפאה של סייטן וטופו.

1Reebok

New member
הקפאה של סייטן וטופו.

לפני כמה שבועות קניתי סייטן, ואחרי שבוע בערך במקרר נהיה לו טעם מוזר.. החלטתי לזרוק אותו, והסייטן והטופו שקניתי אחרי הלכו מייד לפריזר. מה ההשפעות של ההקפאה על המוצר?

Johnno

New member
סייטן שמפשיר מהקפאה הוא ממש דוחה בעיני

אי אפשר לאכול אותו. על טופו לא ניסיתי ואני גם לא אנסה. אם לקנות סייטן אז רק בקירור. בטח שאחרי שבוע יהיה לו טעם מוזר, אוכל לא אמור להחזיק כל כך הרבה זמן. זה לא בגד.

1Reebok

New member
אבל. לא ענית לי על השאלה.

תעזוב טעים לא טעים, עם "לא טעים" אני יכול להסתדר. השאלה היא אם ההקפאה וההפשרה מורידים מהערכים התזוניים שלו.

עדיף שלא תקפיא אבל אם אתה חייב להקפיא

אז אל תקפיא ושוב תפשיר וחוזר חלילה. פשוט חתוך למנות שאתה יודע שתסיים בפעם אחת ואז כל פעם תפשיר רק את הכמות שאתה יודע שתסיים לאכול אותה.

1Reebok

New member
הצעה טובה.. תודה ../images/Emo13.gif

מה בעצם ההפשרה החוזרת עושה למוצר? ועדיין, השאלה המקורית נשארה.

תלוי איזה סייטן קנית

יש שני סוגי סייטן - אחד שמגיע באריזות קרטון ושומרים אותו במקרר - הוא יותר יקר ולכן אני לא קונה אותו, אין לי מושג מה קורה לו בהקפאה. אבל יש את הסייטן הותיק יותר, שמגיע במארז ניילון נצמד כזה לפריזר. זה סייטן שאמורים לשמור בהקפאה וזה אחלה מוצר. לגבי טופו - אני תמיד מקפיאה. ואגב, טופו שהוקפא והופשר מתנהג הרבה יותר טוב בבישולים אח"כ. ומבחינת ערכים תזונתיים - באופן כללי אני יודעת שרכיבים תזונתיים לא הולכים לאיבוד כשמדובר על מוצר מעובד שמוקפא. אבל אולי יש פה יוצאי דופן שאני לא מודעת אליהם.

1Reebok

New member
תודה ../images/Emo13.gif הזה שמגיע באריזות קרטון,

את מתכוונת לזה שמגיע ב"נתחים", פרוסות שכאלו? אם כן, אז זה מה שאני קונה.. טוב לדעת שיש אחד אחר, אני אנסה אותו

motior

Member
קניתי בעבר את הסייטן הטרי בקרטון

(פעם אחת) התכוונתי להשתמש בו מיידית אבל איכשהו זה לא יצא הקפאתי אותו והשתמשתי אחרי כמה חודשים (!) - לא הרגשתי שום הבדל מהסייטן הקפוא "הרגיל" (זה שקונים קפוא מראש)

למעלה