הייתי בודק השקעה בזלוטי הפולניהקעה
במה כדאי להשקיע 50000 $
נו, מה דעתך על העצה שלי?הקעה
במה כדאי להשקיע 50000 $
אני תמיד שוכח איך מקפיצים הודעותנו, מה דעתך על העצה שלי?
עדיף בלירטה איטלקיתאני תמיד שוכח איך מקפיצים הודעות
אז מה דעתך על התעתי לשקול השקעה בזלוטי (המטבע הפולני)?
עדיף בלירטה איטלקית
או הכי טוב דינר עירקי (בצם הכי טוב פיקדון דולרי חודשי בננק)
והנה הגרףאתה אולי חושב שהתלוצצתי, אבל לא![]()
אני באמת חושב שהמטבע הפולני נמצא בתהליך התחזקות (ראה מול הדולר) ושווה לשקול השקעה בו, תבדוק את זה.
מתקרבים לתמיכה ב-2.90והנה הגרף
הגרף מראה היחלשות מתמשכת של הדולר מול הזלוטי הפולני.
יש שתי אפשרויות טובותמתקרבים לתמיכה ב-2.90
שם אפשר שנעצור ונקבל היפוך, אבל אם התמיכה תישבר אז ממשיכים דרומה...
ומה דעתך על הזלוטי?יש שתי אפשרויות טובות
או להשקיע במעריב מניית הברזל, או בדולרים דולרים דולרים הכתוב אינו מהווה שום ייעוץ בלה בלה בלה
הזלוטי הוא רעיון נהדרומה דעתך על הזלוטי?
ומדוע אתה פוסל אותו השקעה?הזלוטי הוא רעיון נהדר
אם המטרה שלך היא לשחד שומרים פולניים..
תיקון: השקעה צ"ל כהשקעהומדוע אתה פוסל אותו השקעה?
אני לחלוטין לא פוסל אותותיקון: השקעה צ"ל כהשקעה
Fundemental vs. technicalאני לחלוטין לא פוסל אותו
אין שמץ של מושג לגבי שוק ההון ואני כמעט לא מתעסק בו מבחינה מעשית, אז אין לי מה להגיד בעניין. אני מתעניין בחדשות הכלכליות, בגדול, קורא הרבה מדורי כלכלה, קראתי קצת ספרים על כלכלה, אני גם מתעניין בפילוסופיה שמאחוריה. יש לי תיק קטן של מניות ואני גם עוקב אחרי 4-5 מניות ספציפיות למטרות לימוד וניסיון (כרגע - טבע, פטרוכימיים, אורכית, טאואר), אבל אני לא מבין מעבר לזה (בתיאוריות אני מבין טוב אבל בתכל'ס - לא). אבל - למה שיהיה לי מושג לגבי הזלוטי? זה נושא איזוטרי שמתאים למי שמתעסק בעניין 24/7. אני כן יודע לגבי הדולר - וזה שוב, בגלל שהנושא האמריקאי מעניין אותי מעבר לכלכלה - שנראה שהגירעון המסחרי חייב להוריד אותו מתישהוא על הברכיים, ואולי זה מה שבעצם קורה. אני לא יודע אם הוא ירד מספיק כמו שהוא צריך לרדת ומה עוד משפיע עליו.. אבל קראתי ספר של עמנואל טוד, "אחרי האימפריה", שנוגע בבעיה הזאת בצורה צדדית. גם נראה שארה"ב הופכת יותר ויותר מחברה יצרנית שמייצרת דברים ממשיים, לחברה שמייצרת שירותים בלבד, מה שבטווח הארוך לא בטוח שיועיל לכלכלה האמריקאית. המדינות העשירות והמשגשגות, הרי, הן המדינות המתועשות ביותר - גרמניה, יפן ולאחרונה גם סין. נראה לי, מבחינה לא כלכלית דווקא, שהחברה האמריקאית מתנוונת יותר ויותר והתחרותיות שלה נפגמת. הצמיחה אצל האמריקאים מתבטאת בצריכה מוגברת ולא בייצור מוגבר - והתוצאות צריכות להגיע, מתי שהוא.. אז מבחינה תיאורטית, בלי להכיר יותר מדי את המציאות - ירידות ממושכות לא מעידות על שום דבר (בטח בשוק המט"ח ששם המציאות די קרובה להליכה האקראית), וכמו כן הדולר חלש ביחס לרוב המטבעות בעולם, אז אני לא מבין למה דווקא הזלוטי? למה לא השקל או היורו או כל מטבע אחר? לגבי פולין - אני לא מכיר בכלל את המדינה. האם היא אמורה להצטרף לאיחוד? ומה עוצמת הדמוקרטיה שם (לאור ההיסטוריה ולך ולנסה, אמורה להיות דמוקרטיה יציבה ופתוחה, אני צודק?) איך הייתה הצמיחה שם בשנים האחרונות, חוץ מהנדל"ן? ומה בכלל המדינה זאת מייצרת, חוץ מטונות של מרירות גולמית? האם לנגיד שם יש מדיניות מוניטרית קשוחה במיוחד? וכו'.. ושוב - לא הסתכלתי לאחרונה אפילו על הגרף שקל\דולר, שלא לדבר על כל דבר אחר שקשור למט"ח.. בשורה התחתונה - כשאומרים לי זלוטי אני חושב מיד על השואה ועל הספר "מאה ילדים שלי"... ככה שאני בטוח לא הבן אדם שיביע דעה בעניין.
תודה על העצותFundemental vs. technical
I can't answer any of your economic/political questions but I can offer you another perspective on things. You seem to have an inclination towards, and a reasonably good grasp of, economic and fundemental analysis concepts. So IMO you have two options going forward: 1. Continue in the fundemental route, nothing wrong with that, you can work on improving your analysis in that area. 2. Add technical analysis to the mix and then you'll need to learn and read about that. Eventually you'll find the right mix for you. Another thing you need to think about is timeframes. Fundemental analysis works best in the long to very long term while technical one works better in the short to medium term. So decide what areas and timeframes you want to specialize in and then work in that direction. Can't be a jack of all trades when it comes to Mr. Market.
יש פתרון למגבלת הזמןתודה על העצות
זה מה שאני עושה כרגע, בערך, במגבלות הזמן שיש לי... באופן כללי אני באמת מעדיף להתמקד בצד הפונדמנטליסטי, ובאופן ספציפי מאוד אני מתמקד במספר המניות המצומצם שכתבתי. אני מאמין שעדיף לדעת הרבה על מניה אחת מאשר מעט על הרבה מניות.
מוגזם להגיד את זהיש פתרון למגבלת הזמן
הכי פונדמנטלי זה ...הטכני, כי הוא לוקח בחשבון את כל הפונד' (מה שהפונד' עצמו אף פעם לא מצליח לכסות) פלוס עוד כמה גורמים ומציג את התוצאה באמצעים טכניים החוסכים את הצורך להשקיע זמן רב על חקירת הפונד' כי כאמור הוא כבר עשה את זה בשבילך! כל מה שנותר לך זה ללמוד ניתוח טכני ובא לציון גואל או במלים אחרות נפתרה בעיית המחסור בזמן.
מי אמר עשר דקות?מוגזם להגיד את זה
אין ארוחות חינם ואין דבר כזה ללמוד עשר דקות כמה מתנדים ואז לעשות מזה כסף. אם זה יעיל בכלל, בצורה כלשהיא, מה שאני מאוד מפקפק בזה, מן הסתם צריך להשקיע הרבה זמן כדי שזה יהיה שווה משהו. אני קורא כאן בפורום הרבה הודעות של אנשים שחושבים שהם מנתחים טכניים, ורוב הזמן זה נשמע חסר משמעות, או לחלופין שגוי לחלוטין. לסיכום - אני כרגע בודק עד כמה הניתוח הכלכלי תואם לביצועי המניה בטווח ארוך (לא ניתוח של אנליסטים). זה נראה לי הגיוני פי 1000, במיוחד שזאת צורה המחשבה שלי ושאני ספקן מאוד רציני.
F vs. Tמוגזם להגיד את זה
אין ארוחות חינם ואין דבר כזה ללמוד עשר דקות כמה מתנדים ואז לעשות מזה כסף. אם זה יעיל בכלל, בצורה כלשהיא, מה שאני מאוד מפקפק בזה, מן הסתם צריך להשקיע הרבה זמן כדי שזה יהיה שווה משהו. אני קורא כאן בפורום הרבה הודעות של אנשים שחושבים שהם מנתחים טכניים, ורוב הזמן זה נשמע חסר משמעות, או לחלופין שגוי לחלוטין. לסיכום - אני כרגע בודק עד כמה הניתוח הכלכלי תואם לביצועי המניה בטווח ארוך (לא ניתוח של אנליסטים). זה נראה לי הגיוני פי 1000, במיוחד שזאת צורה המחשבה שלי ושאני ספקן מאוד רציני.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.