הקסם של רומח הדרקון

הקסם של רומח הדרקון

האם תהיתם מהו הדבר שכל כך מושך אתכם לרומח הדרקון? מהו הדבר שגורם לרומח הדרקון להיות כ"כ מהנה, על אף כל הדברים הלא-מוצלחים שבו(ויש לא מעט)? ובכן, אני תהיתי, ולדעתי יש שלושה דברים מרכזיים הגורמים לרומח להתעלות(לדעתי) מעל שאר ספרי הפנטזיה שקראתי: 1)הפשטות. אני לא אסתיר את זה שלדעתי שפה גבוהה מאוד רק הורסת ספר. זאת אחת הסיבות לכך שאני מוצא את שר הטבעות משעמם ומסורבל. הפשטות שבכתיבה ובתיאור המצבים, העלילה המתקדמת בקו רציף. 2)הזדהות עם הדמויות. על אף דעתם של רבים, לדעתי הדמויות ברומח לא שטוחות כלל, אלא להיפך עמוקות מאוד. קל מאוד להזדהות עם הדמויות ברומח, במיוחד בגלל מגוון האישיויות(אישיות ברבים
) ותכונות האופי הקיצוניות במקצת שמהוות סימן היכר לרבים שבינינו. קל מאוד גם להכנס לדמות. אני לא בטוח למה, אולי זה בגלל ההזדהות עם הדמויות, אבל לדעתי משהו אחר שגורם לך להכנס לדמויות ולחוות דרכן את העלילה הסוחפת(מה שמעביר אותנו למנקודה הבאה). 3)העלילה הסוחפת. העלילה ברומח מתקדמת ישר קדימה מבלי להביט לצדדים ומבלי לעצור כדי לבחון כל מצב שעה ארוכה. יטענו אחרים שזה גורע מהעלילה, אבל אני טוען שזה מונע מקו העלילה להשבר. כמו כן העלילה סוחפת אותך איתה, קל מאוד להכנס אליה ולהרגיש חלק ממנה. וכן, כל זה למרות כמה חורים רציניים בעלילה. מהו לדעתכם הקסם שהופך את ספרי הרומח למהנים כל-כך? הערה: העץ הזה מוקדש לצדדים החיוביים ברומח בלבד, כך שאני מבקש לא להרחיב על הצדדים השליליים בו ולא לסטות להשוואה עם ספרים אחרים אלא אם כן זה מדגיש צדדים חיוביים ברומח. תודה.

מ.ש.ט

New member
האי מושלמות של הדמויות.....

אם הדמויות היו מושלמות מדי בלי איזה חיסרון או שניים (ותאמינו לי שקראתי כבר ספרים עם דמויות כאלה) היו מעצבנות מדי... וזה די שייך לסעיף ההזדהות... וד"א קראתי ספרים שבהם לא תיארו את הדמויות... הקורא לא יכול לדעת מה האופי של הדמויות... בספר הזה כן מתארים אותם... אולי לאט לאט אבל מתארים אותם...

אני רוצה לענות

1. הפשטות היא ממש גרועה 2. הזדהות אם הדמויות איתה קשה מאוד אחרי שיר של אש ושל קרח 3. העלילה תקועה הרבה פעמיים ולא מתקדמת ממש עד שקורה "נס" שמקפיץ אותם למקום אחר (כמו אדונית חד הקרן זאק תרות´ השבי שמביא אותם ללאורנה האחרונה בחבורה ברט ועוד מקרים אחרים) אז ככה אהבתי לקרוא את הרומח מסיבות אחרות זה עוד ספר שמשאיר לדימיין מקום רחב (אם לא קוראים את כל השטויות שהוסיפי לזה מאוחר יותר) זה מעניין קצת וכיף לנחש את כל מה שיקרה בהמשך כיף לקרוא משהו אחר ממה שקראת עד עכשיו.... וכי לא היה מה לקרוא כבר..... לגבי דמויות מורכבות יש ספרים אחרים אם הרבה עומק מעבר לזה כמו בלגריאד ושיר של אש ושל קרח

ממממממממ...

לדעתי הקסם נובע מ: 1. הספר לא מסופר בצורה של שחור ולבן,למעשה זה גם מראה שלא תמיד הכל לבן. 2. קשה שלא להזדהות עם הדמויות או לפחות עם דמות אחת. 3. די נפוץ שמי שקורא את הרומח התחיל מהבסיס("הוביט" למשל), כך שהשפה הגבוהה לא מפריעה במיוחד ולרוב היא אפילו מושכת. אני הולך לראות חדשות, כדי לבדוק אם יש גם מחר שביתה...

לדעתי

בגלל שזה סיפור פשוט עם לא יותר מדי סיבוכים אבל לא שטוח ועלילה שגורמת לך להרגיש חלק ממנה. קל להבין את הדמויות ולא צריך לחשוב כל הזמן מה גרם לו לעשות את זה (כל הקטע הזה עם ההזדהות שכולם יסכימו עליו)

Magma99

New member
הקסם של רומח הדרקון...

מגיע מרייסטלין ודלאמאר

למעלה