Knight of Darkness
New member
הקסם של רומח הדרקון
האם תהיתם מהו הדבר שכל כך מושך אתכם לרומח הדרקון? מהו הדבר שגורם לרומח הדרקון להיות כ"כ מהנה, על אף כל הדברים הלא-מוצלחים שבו(ויש לא מעט)? ובכן, אני תהיתי, ולדעתי יש שלושה דברים מרכזיים הגורמים לרומח להתעלות(לדעתי) מעל שאר ספרי הפנטזיה שקראתי: 1)הפשטות. אני לא אסתיר את זה שלדעתי שפה גבוהה מאוד רק הורסת ספר. זאת אחת הסיבות לכך שאני מוצא את שר הטבעות משעמם ומסורבל. הפשטות שבכתיבה ובתיאור המצבים, העלילה המתקדמת בקו רציף. 2)הזדהות עם הדמויות. על אף דעתם של רבים, לדעתי הדמויות ברומח לא שטוחות כלל, אלא להיפך עמוקות מאוד. קל מאוד להזדהות עם הדמויות ברומח, במיוחד בגלל מגוון האישיויות(אישיות ברבים
) ותכונות האופי הקיצוניות במקצת שמהוות סימן היכר לרבים שבינינו. קל מאוד גם להכנס לדמות. אני לא בטוח למה, אולי זה בגלל ההזדהות עם הדמויות, אבל לדעתי משהו אחר שגורם לך להכנס לדמויות ולחוות דרכן את העלילה הסוחפת(מה שמעביר אותנו למנקודה הבאה). 3)העלילה הסוחפת. העלילה ברומח מתקדמת ישר קדימה מבלי להביט לצדדים ומבלי לעצור כדי לבחון כל מצב שעה ארוכה. יטענו אחרים שזה גורע מהעלילה, אבל אני טוען שזה מונע מקו העלילה להשבר. כמו כן העלילה סוחפת אותך איתה, קל מאוד להכנס אליה ולהרגיש חלק ממנה. וכן, כל זה למרות כמה חורים רציניים בעלילה. מהו לדעתכם הקסם שהופך את ספרי הרומח למהנים כל-כך? הערה: העץ הזה מוקדש לצדדים החיוביים ברומח בלבד, כך שאני מבקש לא להרחיב על הצדדים השליליים בו ולא לסטות להשוואה עם ספרים אחרים אלא אם כן זה מדגיש צדדים חיוביים ברומח. תודה.
האם תהיתם מהו הדבר שכל כך מושך אתכם לרומח הדרקון? מהו הדבר שגורם לרומח הדרקון להיות כ"כ מהנה, על אף כל הדברים הלא-מוצלחים שבו(ויש לא מעט)? ובכן, אני תהיתי, ולדעתי יש שלושה דברים מרכזיים הגורמים לרומח להתעלות(לדעתי) מעל שאר ספרי הפנטזיה שקראתי: 1)הפשטות. אני לא אסתיר את זה שלדעתי שפה גבוהה מאוד רק הורסת ספר. זאת אחת הסיבות לכך שאני מוצא את שר הטבעות משעמם ומסורבל. הפשטות שבכתיבה ובתיאור המצבים, העלילה המתקדמת בקו רציף. 2)הזדהות עם הדמויות. על אף דעתם של רבים, לדעתי הדמויות ברומח לא שטוחות כלל, אלא להיפך עמוקות מאוד. קל מאוד להזדהות עם הדמויות ברומח, במיוחד בגלל מגוון האישיויות(אישיות ברבים