הקמת עסק

• פותח הנושא 38711
  • פורסם בתאריך

38711

New member
הקמת עסק

שלום רב , אני מתכנן לפתוח עסק בקרוב. להרשם כעוסק מורשה ולתת שירותי ניקיון וכן לעסוק בחוגים אחר הצהריים. ראשית האם ניתן לרשום על החשבונית אייל שרותי משרד כלומר הגדרה כוללנית או עפ"י החוק אני חייב לציין בדיוק את עיסוקיי. שנית הייתי מבקש לדעת איך בוחרים רו"ח טוב ואמין ? מה שואלים ?... טיפים ועצות... תודה רבה...

PINIZ

New member
תתפלא

אבל החוק לא מחייב להדפיס כלל את פרטי העיסוק. החוק מחייב לצין בגוף החשבונית את מהות השרות או הטובין שנמכרו. רואה חשבון טוב בוחרים בד"כ עפ"י המלצות של מי שאתה יכול לסמוך על עצתו.

38711

New member
המשך התכתבות...הקמת עסק

שוב שלום ! ....אז בוא נצא מתוך הנחה שרשמתי על החשבונית שלי : "אייל שרותי משרד " ואני נותן שרותי ניקיון וכן חוגים לילדים. 1) האם ייתכן מצב שבו מתנ"ס כלשהו יסרב להעסיק אותי או לקבל את החשבונית שלי וזאת רק בגלל שלא רשום על החשבונית שלי את שם החוג שאני מעביר למשל עבודה בציור ואומנות (אלא אייל שירותי משרד....כלומר הגדרה כוללנית ? 2) מדוע מתנ"סים מעדיפים להעסיק אותי כעצמאי רק אם אני עוסק מורשה או חברה בע"מ ומסרבים בכל תוקף להעסיק אותי כעצמאי אם אני עוסק זעיר או עוסק פטור ? ( כאמור אני מדבר על עבודה אך ורק כעצמאי !!!! ) 3) האם זה נכון שברגע שהיתחלתי לעבוד עם רו"ח מסוים ואני לא מרוצה ממנו....ממש בילתי אפשרי לעבור לרו"ח אחר ? בתודה רבה, אייל

38711

New member
עוד שאלה ...ששכחתי לשאול

שכחתי לשאול שאלה נוספת מהותית וחשובה עבורי. האם ניתן להדפיס שתי חשבוניות תחת אותו מספר עוסק מורשה דהיינו חשבונית אחת לעבודות ניקיון וחשבונית אחרת לחוגים....כי חשבתי לעצמי שזה די לא במקום לקרוא לעצמי " אייל שרותי משרד " שאני עובד בניקיון ובמתן חוגים. ....ואם לא ניתן להוציא שתי חשבוניות בשם שונה תחת אותו מספר עוסק מורשה כיצד ניתן לפתור את הבעיה ? תודה רבה אייל

PINIZ

New member
המשך לשאלותך

1. יתכן , הכל יתכן אך ורק משום בורות , וכידוע לך בור מסוגל להכל. 2. ראה תשובתי הקודמת. 3. קשה אך לא בלתי אפשרי.

למעלה