באתר של מפמ"ר היסטוריה, בכל מקרה זה לא פורום הוראה, קיים למיטב ידעתי פורום כזה בתפוז, קיים גם פורום מידענות (תפוז מחפשים בשבילך) כאן אנחנו דנים בסוגיות היסטוריות
בצעירותו מזכיר של בן גוריון בשדה בוקר-טען לפני כחמש שנים שחסר טקסט-בוק לתולדות מדינת ישראל. יש על התפתחות התנועה הציונית ועל תקופת הישוב- אבל על המדינה כמעט ואין. יש מחקרים ועל מלמת השחרור ספרים של אורי מילשטיין שקצת מדכאים- בגלל האיזוטריות לו. [אני ואחים מתווכחים איתו בפורום ארץ הצבי.] אבל לגבי הקמת המדינה- יש בעיה. נדמה לי שבן גוריון כתב ספר מדינת ישראל המתחדשת. אבל הבעיה היא שזהו ספר של מנצחים. אני אישית למדתי סמינר על התקופה- במדרשת שדה בוקר- החומר שם נמצא ברשת אבל צריך לשלם- קצת.כל הארכיון שלהם כולל תיעוד- מוחשב אבל בספר אחד- קשה למצוא את זה.
שבו נחקרה ההחלטה על הכרזת המדינה ב-14 למאי 1948.היתה ממשלה זמנית שבה כיהנו 13 שרים. שניים משרי מפא"י התנגדו להכרזה אבל לא פרסמו שמות- והמחבר הגיע רק בשיטת האלימנציה לשמות השרים. בקיצור ההחלטה נפלה ברוב של 6 או -7 נגד 5 עם עוד כמה נמנעים אם איני טועה- ולא רחוק היה שההכרזה תידחה. מאיר אביזהר הוא המחבר והוא גם לימד אותי.היה ח"כ מטעם רפ"י וידיד אישי של בן גוריון.מאוד מעניין כשלומדים היסטוריה מאנשים שהיו ממש בקרבת האנשים שהקימו את המדינה ולא רק מסיקים מסקנות כמו אורי מילשטיין מהראש לו- שלא תמיד אובייקטיבי ובטח לא מפוצץ מידע. יש לי עוד דוגמא-לגבי תחושה היסטורית- וזה לגבי 'אלטלנה' שמה שכותבים היום על הסתה ועל חשבון פוליטי ועש היום מסיתים נגד רבין ובן גוריון. הדוד שלי היה חייל- וגם נוטר- בזמנים שקדמו להקמת המדינה-ובגיל 37 בערך-בזמן פרשת אלטלנה-ועוד חייל שהיה אז מגוייס טוענים שהיה פשוט נסיון למרד של אצ"ל נגד הממשלה והמדינה כדי לתפוס את השלטון בכוח. השאלה היא למי להאמין ?. לאדם ברחוב שחש את הדברים וזוכר גם מה חשו המפקדים והאזרחים ובכלל, או למחקרים ולאנשים מזוהים פוליטית.