הקמת חומת תמך

• פותח הנושא kasa
  • פורסם בתאריך

kasa

New member
הקמת חומת תמך

מהן ההגבלות המתייחסות להקמת חומת תמך בחזית החצר ? האם מותר גובה מקסימלי של חומה ?! האם קיימת הגבלה לגבי החומרים מהם נבנית החומה ?! (האם החומה יכולה להיות מעץ, למשל ?) אשמח לקבל כל מידע בעניין

יש קיר תומך ויש החומה מעליו

שלום קזה יש להבדיל בין הקיר התומך , שתפקידו קונסטרוקטיבי ונועד לתמוך בקרקע, לבין החומה שנראית לעין משני הצדדים. הקיר התומך הוא בדרך כלל מבטון ובתכנון מהנדס!!!!! אך יש אפשרות להשתמש בכל מיני אלמנטים יצוקים מראש של אקרשטיין וולפמן וכ"ו. תיש בתכנון מהנדס. לא קבלן!!!! החומה שמעבר לקיר התומך ואשר נמצאת מעליו ונראית לעין בשני הצדדים יכולה להיות אפילו מברזנט, לא כל שכן עץ. אם מסיבה אסטתית כל שהיא אתה מעוניין בייפוי הקיר כולו. אפשר לצפותו בדיעבד בטיח, אבן, קרמיקה, עץ , זכוכית, מטפסים, מקרמה וכ"ו. מקווה שהבהרתי את הנקודה בהצלחה

kasa

New member
תודה, סיגל, ועוד משהו להבהרה,

השכן שלי מעוניין לבנות קיר תומך באופן עצמאי. כלומר - ללא תכנון ופיקוח של מהנדס. כיצד אוכל להתנגד לכך ?! דבר שני, הישוב בנוי בצורה מדורגת. כך שהקיר התומך יהיה למעשה בגב החצר שלי. לפי מה שראיתי בגדרות תומכות אחרות - יש חורי ניקוז בקיר, ובמקרה הזה - חורי הניקוז אמורים להיות לתוך החצר שלי !!! - כיצד נמנעים ממצב זה ?? תודה

אין לבצע קיר תומך ללא יעוץ הנדסי

היי קזה ראשית כדאי, למען השכנות הטובה , לדבר עם הבן אדם ולהבהיר לו שיש עדיין חוק במדינת ישראל ויש לקחת מהנדס. אם החוק איננו מטריד אותו כל כך, יש להבהיר לו את סכנת ההתמוטטות שעלולה לגרום גם לו נזק רב ואולי אפילו פגיעה ביסודות המבנה שלו. אם השכנות הטובה נתקלת בקיר אטום אפשר לאיים עליו בפניה לרשויות. לפי השיחה תראה לאן נושבת הרוח. אם היא לא נושבת לכוון טוב, כדאי לצלצל למח´ פיקוח בעיריה או מועצה, לספר את הסיפור ו"להתייעץ". עדיין לא להתלונן. תרשום עם מי דיברת. תאמר את שמך ותשאל מה לעשות. מן הסתם ייעצו לך ויסבירו בדיוק למי לפנות ומתי. ואז אם יראה לך שהעבודות מתחילות ללא פיקוח הנדסי תחזיר טלפון לאדם שדיברת איתו ויזכור אותך, מן הסתם. כך הפעולה בשעת הצורך תהיה יותר מהיר ויעילה. לגבי הניקוז, אין הרבה מה לעשות. המים צריכים ללכת לאיזשהו מקום. אפשר לשים צינור ניקוז מחורר מצופה בבד גיאוטכני שינקז את המיים לעומק, אבל העומק שלו הוא הגובה שלך... אפשר לשים יותר עמוק אבל לא בטוח שיהיה לך שיתוף פעולה.... בכל מקרה לא מדובר על זרמים כמו מברז אלא טיפטופ קל או ממש כלום. רק נועד שלמים יהיה לאן לצאת ולא יהוו לחץ על הקיר התומך. בהצלחה

ziker

New member
קיר תומך/ חומה

לסיגל שלום אצלי קימת בעיה דומה לזו של קזה על ידי שכני נבנה קיר שמתנשא לגובה מעל שני מטר בקצה הגבוה ומעל מטר אחד בקצה הנמוך מצידו האחד של הקיר כלומר בצד השכן מולא באדמה עד לגובה של מטר אחד על מנת לקבל שטח ישר כלומר הקיר בקצהו הגבוה משמש גם כקיר תומך הקיר בנוי מבלוק 20 קורות בטון ועמודים כביכול אך לא נחפרו יסודות לעמודים, וכמובן ללא תכנון הנדסי. הקיר פשוט מונח על האדמה לאחר הגשם הראשון התחיל הקיר לנתות על צידו ובחלק הגבוה הקיר נטוי כשנים עשר ס"מ ואילו בצידו הנמוך נטיה מזערית שכרגע נעצרה בעמוד טלפון שבמקום,פניתי למהנדס הרשות ומנהל מקרקעי ישראל ונענתי כי הדבר בטיפול ולא ניתן לשכן הבונה טופס 4 אודה לך אם תידעי אותי למי עוד תיתן לפנות בנושא זה. הדבר מתמשך כר מעל 3 שנים בתודה ziker

איזה פחד....

היי נראה לי שהרשויות אליהן פנית עייפות... תפקיד הרשות ומח´ הפיקוח שלה לטפל בעיניין ולא אחרי האסון... אני מציעה לעזוב את המנהל ולהתרכז במח´ הפיקוח של הרשות שלך. א. לברר מה שם ראש המחלקה - לשאול את המרכזנית. ב. לשלוח מכתב נוקב בצירוף צילומים. העתק גם למהנדס הרשות... ג. לשלוח העתק לחברת בזק (אמרת עמוד טלפון, נכון..) לברר קודם מי תהיה הכתובת כולל שם ותפקיד. ד. להמתין כשבוע משליחת המכתב (הכי כדאי בפקס´ עם אישור שליחה) ואז לטלפן. ה. לדבר עם המכותבים ולברר מה נעשה. בסוף כל שיחה כדאי לשכתב את שנאמר כולל שעה ותאריך. ו. להזכיר כמה שאפשר את אסון ורסאי ואסון המכביה.להיות תקיפים אך לא תוקפניים. ז. אם לא משביע הטיפול את רצונך. לשלוח עוד מכתב ולאיים בפניה לעיתונות המקומית. ח. לא עזר? לפנות לעיתונות המקומית.. לברר במקומון מי מטפל בכאלו דברים... החומר שאספת כולל השיכתובים של השיחות יהיו חומר מצויין לכתבה. חוץ מרשלנות השכן , שאולי באה מסתם חפריות ישראלית, יש את רשלנות הרשות. כדאי להזכיר כבר במכתב הראשון שדווח למהנדס הרשות מר כך וכך על הדבר כבר בתאריך הזה והזה... אם יש לך חבר עו"ד כדאי להכניסו ככותב המכתב בשמך.. בדרך כלל נורא עוזר. בהצלחה. ונא לדווח

ziker

New member
תודה סיגל

חלק מהדברים כבר נעשו על ידי בהודעתי שהיא הודעה ראשונה שלי בפורומים [גולש חדש יחסית] לא נכנסתי לכל הפרטים שנעשו על ידי, על ידי המנהל ההנדסי של המועצה המקומית, ועל ידי בונה הקיר, שמנסה לתחמן את כולם.ושוב הרבה תודה. באם את מעונינת בפרטים נוספים אשלח לך בפרטי ושוב תודה. כמו כן תודה למקימי ומנהלי הפורום. ziker טירון אינטרנט

תכתוב לי במסר על איזו רשות מדובר

ועם מי דיברת. יתכן שיתמזל מזלך ואני מרושתת שם. מעניין אותי לעזור. זה ענין של פיקוח נפש. בהצלחה

סליחה, למה במסר? אם הפרטים נכונים

הבן אדם יכול לכתוב את המקום. אפילו לצלם את הזוועה! אל תהיו כזה עדינים, שמדובר לכורה, ברשלנות מקצועית! למה? רק על ראש הממשלה מותר להגיד שמוגבל בשכל?

בעקרון, את צודקת...

היי אווה בעקרון את צודקת!!! אבל לפעמים כדאי לנסות להפעיל לחצים ו/או קשרים מבלי להפציץ בפרסום. פרסום בפורום עלול להגיע לאחד הפקידים, וכדרכם של פקידים יכולים לשים רגל. אז לפעמים כדאי להיות חכם ולא להיות צודק ולנסות לטפל בדברים בדרך היעילה יותר ולא בהכרח בזו הצודקת. פקידים יכולים להיות מאוד כזריים או מאוד יעילים , וכל זאת במסגרת החוק. אחרי 7 שנים באיטליה למדתי איך לדבר עם העם הזה, לתת לו הרגשה של מלך , שזקוקים לו ו"לגייס" אותו "לעזור" לי. למרות שזה תפקידו מלכתחילה... גם הפקידים הם אנשים ולעיתים הם מאוד מתוסכלים. אז כדאי לעודד אותם לתת יד. רק כשכלו כל הקיצין אני הולכת סטרייט עם החוק. ותאמיני לי, אני יודעת "לעשות בלאגנים" ולהגיע גם לשרים בממשלה , אם צריך...

ziker

New member
קיר תומך/חומה

בכוונתי להעלותתמונות הקיר בקרוב תוך יום יומיים

ziker

New member
קיר תומח/חומה + תמונה

מאחר והמערכת אינה מאפשרת שליחת מספר תמונות אני מעלה בשלב זה תמונה אחת בלבד.

ziker

New member
קיר תומח תמונה

כדי לראות את התמונה נכון יש לללחוץ על [מצורף קובץ jpg]

קיבלתי את המסר

היי לך קיבלתי את המסר. לצערי אני לא מכירה שם אף אחד. אם המהנדס כה אטום, (או מנסה להסתיר פאשלה...) צריך לעלות הלאה. האם הוא גם מהנדס הוועדה לתכנון ובניה שלכם? יו"ר הוועדה הוא ראש הרשות, אז תפנה אליו מכתב, כפי שהסברתי בהתחלה. לפי מה שאמרת , צריך להפריע לו פרסום שלילי בעיתונות... בהצלחה.

למעלה