הקמיע

אלאסטור

New member
איזו סיבה

יש לסנייפ, להפיל אותו בעדינות שניה אחרי שהוא הרג אותו, כבוד המת?..

אממ...

נכון זה נשמע הזוי ואתה צודק! אבל תסכים איתי שזה לא הגיוני שדמבלדור יפול כמו סמרטוט... אלא להיפך: מכזה גובה הוא אמור ליפול חזק וכמו שאמרת לשבור את המשקפיים ולא ליפול בנוחיות... יש כאן משו מוזר.

yakovf2

New member
תשובתי אליך

הם קוסמים סמוך עליהם שיחשבו על משהו.

Villa

New member
אני בכלל לא שמתי לב

שדמבלדור נפל חלש.. מישהו יכול אולי להגיד לי למה אתם חושבים ככה או אולי לתת ציטוט? אם יש לכם כח אז ציטוט באנגלית יהיה יותר מגניב כי אני לא קוראת בעברית ואני לא אדע על איזה קטע מדובר. תודה בכל מקרה..

tamar05

New member
לפי דעתי המוות של דמבי היה מתוכנן

מראש. אבל מה שרשמת בא' אני לא מסכימה איתך, הוא היה חלש מהשיקוי והוא בטח גם לא חשב על זה באותו זמן בדיוק. הוא היה חלש מידי בשביל לדבר, אז בטח לא בשביל לבדוק אם ההור' הוא אמיתי או לא וכל מיני דברים שקשורים לזה. אבל בשאר הדברים אני חושבת שאתה צודק, באמת היו כמה דברים לא הגיוניים במוות שלא. כמו שרשמת איך זה שהמשקפיים שלא לא נשברו כשהוא נפל, ובכלל איך הוא נפל ולא קרה לו שום דבר? הרי תיארו בספר שזה היה נראה כאילו הוא ישן..

Chugworth

New member
המשקפיים כהוכחה זה קצת מוגזם לדעתי

הרי זה גם יכול היה להיות במקרה שהם לא נשברו. אולי הם פשוט עשויים היטב. ולגבי זה שלא קרה לדמבלדור שום דבר מהנפילה מהמגדל, דווקא כן קרה לו. ממה שכתוב משתמע שהוא נפצע פציעות פנימיות מהנפילה, כי הוא דימם מהפה (הארי מחה זרזיף דם מהפה של דמבלדור), וכי הוא שכב בזווית "משונה" עם הרגליים עקומות, בגלל עוצמת הפגיעה.

אלאסטור

New member
עם כל הכבוד

תבררו אצל מתנדבי מד``א, מה נשאר מאדם שנופל מגובה של יותר מכמה קומות, וכתוב בפירוש שזה היה המגדל הכי גבוה, כלומר יותר מהקומה השביעית.

Chugworth

New member
זה נכון. אבל קוסמים הרי גם חסינים

יותר מאיתנו לפגיעות גופניות שבמציאות גורמות נזק חמור יותר, כבר ראינו את זה וזה דבר שידוע בוודאות, אאל"ט. למשל בספר הראשון בשיעור התעופה הראשון, כשנוויל נופל מהמטאטא שלו מגובה רב ויוצא מזה רק עם שבר בפרק כף היד, או משהו כזה. או כשנוויל מספר שבילדותו הדוד שלו הפיל אותו מגבוה, והוא לא נפגע.

אלאסטור

New member
ומה שהכי מטריד אותי

אם סנייפ היה חייב להרוג את דמבלדור, בגלל הנדר הכובל, וזה היה מתוכנן מלכתחילה, למה דמבלדור אמר לדראקו ``לא חסדיך יקבעו כי אם חסדי``, דמבלדור לא מתרברב סתם. ומה היה קורה, אם דמבלדור היה מצליח לשכנע את דראקו, להניח את השרביט? סנייפ עדיין היה כבול בנדר השלישי, שיבצע את המשימה במקום דראקו, אם לא יצליח, האם מאלפוי יותר חשוב מסנייפ, וסנייפ היה מת ומאפשר לו לברוח עם דמבלדור, או שהוא היה אמור להרוג את דמבלדור בכל מקרה, ואם כך חוזרת השאלה, למה התכוון דמבלדור בדבריו לדראקו?!

אממ...

דמבלדור התכוון לשכנע את מאלפוי לעבור צד (לטובים)... תשים לב שרגע לפני שכמעט מאלפוי הורג אותו, עדיין דמבלדור משוכנע שסנייפ טוב... וגם הייתה לו אדישות כזו, שכאילו הוא צפה את הכל מראש... אני לא יודע אם מאלפוי יותר חשוב מסנייפ אבל, דמבלדור רצה להציל אותם ממלתעות הרשע (וולדמורט) כדי שהמסדר יקבל עוד כח! אממ..נראה לי שבילבלתי אותך, אבל מקווה שהבנת פחות או יותר...

אלאסטור

New member
אמברידג`יטיס (בלי קשר)

האם מישהו הבין, מהיכן נובעת השנאה העמוקה של אמברידג`, כלפי הארי, עד כדי נכונות מצידה להרוג אותו? (כששלחה את הסוהרסנים לנשק אותו)

Chugworth

New member
אני חושב שזה היה מה שהיא עצמה אמרה.

היא פשוט רצתה להשתיק אותו, בכל מחיר שלא יהיה. ההבדל היה שבניגוד לשאר עמיתיה בצמרת משה"ק, שמאמינים בדיוק כמוה שהארי שקרן, ושגם מאוד רוצים להשתיק אותו - היא פשוט טיפוס הרבה פחות סימפטי והרבה יותר מוכנה לנקוט באמצעים אלימים ולא חוקיים כשצריך, כמו שראינו כששקלה להטיל עליו את הקרושיו. אני חושב שאין כאן סיבה אחרת מעבר לזה שהיא מרושעת במיוחד. זו גם הסיבה למסכת ההתעללויות שלה בו בעקבות כל דבר "שקר" שהוא אמר.

yoelel

New member
נראה לי..

שדמבלדור שם לב אז שזה מזוייף.. אבל לא רצה להגיד להארי כלום...

אברפורת

New member
מה דעתכם

מה דעתכם שבגלל הסתבכות הקסם כשולדמורט ניסה לרצוח את הארי הוא בעצם נהיה הורקרוקס

למעלה