הקמיע

אלאסטור

New member
הקמיע

כמה דברים שלא ברורים לי. א. כשהארי ראה את הקמיע לראשונה, ליד גופתו של דמבלדור, הוא הבחין מיד בשוני בצורה ובגודל, בינו ובין הקמיע האמיתי. לעומתו, דמבלדור לא שם לב לכלום, ולמרות שהיה חלש מן השיקוי, לפי דעתי, היה מתבקש מצידו להעיף מבט על הקמיע, אולי כשיצאו מהאגם, או מהמערה, או לפני שהתעתקו, כי אין דבר שהיה מחזק אותו יותר, מלראות הורקרוקס נוסף בידיו. ב. גם אם חולשתו לא איפשרה לו, איך העיז להכניס את הקמיע לכיסו, בלי להסתכל בכלל, ובודאי מבלי לבדוק שאינו מקולל כמו הטבעת?! ג. ידוע לנו שהיה בכיסו של דמבלדור סכין, למה היא נשארה בכיס לאחר הנפילה, בעוד שהקמיע נפל?! ד. איך יתכן שמעוצמת הנפילה, הקמיע נפתח, ואילו משקפיו של דמבלדור נותרו שלמות?!

yakovf2

New member
אולי

הקמיע הגן על המשקפיים ולא על עצמו בצחוק !!!

אלאסטור

New member
דברים אלו

בתוספת הביטחון העצמי המופרז של דמבלדור, כששוחח עם דראקו, ואמר לו ``לא חסדיך הם שיקבעו כי אם חסדי``, אגב, לאחר שכמה דקות קודם לכן כמעט התמוטט, הוא מדבר בנחת וברגיעה. מחזקים את הרושם, שמשהו במאורעות אותו הלילה, היה מתוכנן מראש, אני מנסה לחבר את הדברים, כדי להבין מה היה מתוכנן, ומה והאם השתבש, ואינני מצליח להגיע למסקנה שתתאים לכל הפרטים, רעיונות יתקבלו בברכה.

קקטוסץ

New member
אם נצא מנקודת הנחה שמותו של דמבלדור

היה מתוכנן, אז אירועי הערב מובנים. דמבלדור לימד את הארי על עברו של וולדמורט, ניסה להקנות לו זווית נוספת שתעזור לו לגבור על וולדמורט ולאחר מכן הקריב את עצמו כדי שסנייפ לא ייחשף. הוא דיבר ברגיעה וידע מה ייקרה והיה מוכן לכך. אולי הוא לא ציפה לאוכלי מוות בהוגוורטס באותו הערב אבל מה שבטוח שאם נלך עפ"י תאוריית הדמבלדור הקריב את עצמו, אז הוויכוח שהאגריד שמע בין סנייפ לדמבלדור בטח התרכז בכך שסנייפ יהרוג את דמבלדור כדי לא לחשוף את עצמו.

Chugworth

New member
אני לא חושב שדמב' יכול היה לדעת כ"כ

כ"כ מראש, שהוא הולך למות. ולא נראה לי שהוא תכנן את זה ממש לאורך זמן רב. השיחה ההיא ביער היתה איזה כמה שבועות או חודשים לפני כן. מה שכן, ישנה העובדה שהוא ביקש מהארי שייקח אותו דווקא לסנייפ, והוא ביקש את זה כבר ברגע שהם חזרו מהמערה, עוד *לפני* שהם פוגשים את רוזמרטה ושומעים על הפלישה להוגוורטס. כאן יש בטוח סיבה שאנחנו עוד לא יודעים. הרי דמבלדור העדיף את סנייפ על גברת פומפרי מסיבה מסויימת ברגע הזה. אולי העניין הוא לא הריפוי מהרעל שהוא נזקק לו, אלא פשוט שהוא רצה לתת לסנייפ איזה הוראות למקרה שכן יקרה לו (לדמבלדור) משהו כתוצאה מהרעל.

yakovf2

New member
כן, נכון, אבל!

לפי התאוריה שלי דמבלדור תיכנן את זה עם סנייפ. אז ברור שהוא ירצה ללכת אליו קודם. וגם דמבלדור ידע מה מאלפוי מתכנן.

City Of Angel

New member
וואי מדהים כמה לא הבנו את הספר הזה

סחטיין על כל התיאוריות, אבל בסופו של דבר נראה שאין לנו מושג מה באמת קרה בסוף הספר השישי.. ולשאלה של Chugworth - סנייפ מבין בכשפים אפלים עתיקים הרבה יותר ממדאם פומפרי, וכמו שדמבלדור הלך אליו מיד כשהיד שלו נפצעה מהשמדת הטבעת גם הפעם הוא העדיף אותו.

אלאסטור

New member
עוד דבר

איך לא עלה במוחו האגדי של דמבלדור, הרעיון לזמן את קריצ`ר ע``מ שישתה את השיקוי, או לחילופין להשקות בזה את פוקס, או כל רעיון בכיוון הזה?

קקטוסץ

New member
אולי

כי דמבלדור לא מנצל את גמדוני הבית? או אולי המערה מוגנת בכשפים? או אולי רולינג הייתה צריכה למצוא דרך כלשהי להרוג אותו ולכן החליטה שדמבלדור יישתה את השיקוי?

אלאסטור

New member
האפשרות השלישית הכי נראית לי

ועכשיו ברצינות, גם אם לא רצה / יכל להשתמש בו, בגלל הומאניות או קסם נגד התעתקות, על פוקס, הקסם הזה לא פועל, והוא גם לא יכול למות. והוא יכל למצוא עוד טריקים מהסוג הזה, לרמות את הכישוף שם.

יש לי תשובה.....

כמו שדמבלדור אמר להארי בסוף ספר 3 עמוד: 433 , 8 שורות מלמטה בגירסה העברית: ``ההשלכות של מעשינו תמיד מורכבות כל-כך, שונות כל-כך, עד כי חיזוי העתיד הוא אכן מלאכה קשה מאוד``..... מקווה שזה עונה לך!

Pr0NgS

New member
כי אגיד לך מה:

זה פתרון כ"כ פשוט, שאני מתפלא ששואלים עדיין את השאלות הללו: רק מי ששותה את השיקוי יכול להכניס ידו דרך המחסום הבלתי-נראה!

אלאסטור

New member
במחילה מכבודך, שטות גמורה

הארי לא שתה, והכניס את היד להשקות את דמבלדור, והגיע עד סוף הקערה.

Pr0NgS

New member
ויכל לקחת את ההורקרוקס? לא.

במחילה מכבודך, אתה מנסה להתעלם מפתרון פשוט.

שאלות טובות מאוד...

יש לי תחושת בטן שדמבלדור ידע שההור` מזוייף אבל אין לי מושג למה הוא לכך לשם את הארי..(אולי כדי ללמד אותו איזה כשפים וולדמורט משתמש בהם) אממ...בקשר לנפילה: מדובר בנפילה רכה כסמרטוט והוא נפל על הגב, כך שמשקפיו נותרו שלמים ואילו הקמיע התגלגל ונפל החוצה... וזה מתאים לתיאוריה שסנייפ עשה אולי לחש אילם כדי שדמבלדור יפול חלש ולא חזק כמו שהיה אמור להיות...

yakovf2

New member
ואולי גם

דמבלדור וסנייפ ביימו את הרצח ושתיפו אולי גם את אגריד. הכל כדי להכין את הארי לעימות עם וולדמורט. כיוון מרוב שהארי סמך על דמבלדור שיגן עליו תמיד. הוא ( הארי ) לא מוכן עדין לפגוש את וולדמורט לקרב הסופי.

למעלה