הקלפים משקרים

הקלפים משקרים

תאמינו לי שאני מאמינה.. בקלפים.. או שלפחות האמנתי אני למדתי לפרוס לעצמי.. ואנשים- מיסטיקנים אמינים (לפחות זה מה שאמרו לי) פתחו לי.. וכל מה שאמרו לי לא התממש.. איך מסבירים את זה? אם הקלפים נכונים.. אם כל המיסטיקה הזו נכונה.. למה שום דבר ממה שנאמר לי לא התממש.? האם יש לייחס היבט של זמן? אמרו לי בתווך 4 חודשים *** יקרה ועברו כבר כמעט 5 חודשים ושום דבר לא התרחש.. האם זה יתרחש? הקלפים איכזבו אותי :( איך אני יכולה להאמין אם הכל יוצא לא נכון :[

dmmr

New member
וזו בדיוק הסיבה

למה לא קוראים עתיד. הקלפים הם קלפי יעוץ ,נועדו להבהרת הכאן והעכשיו . השימוש בהם ככלי לחיזוי עתיד תואם את הגישה העתיקה שטוענת שהכל קבוע מראש. והרי כבר מזמן אנו יודעים שהמציאות נבראת ברגעים אלו ממש ולכן יש להתייחס לפריסות המנבאות עתיד כפוטנציאל בלבד,מה יכול לקרות אילו כל הגורמים הפועלים עכשיו ישארו סטטים ויתקיימו בעתיד. זאת אומרת לא יכנס גורם חדש. לדוגמא אם אנבא ללקוח זכיה בלוטו תוך חצי שנה ובעקבות המידע הזה הוא יפסיק לעבוד ,יתכן שהזכיה לא תקרה. כי למעשה הוא היה אמור לשבת יום אחד בארוחת צהרים עם עמיתים לעבודה ,ביחד הם היו אמורים למלא את הטופס ועל פי הנבואה לזכות. אך כיוון שבעקבות המידע בלקוח הפסיק לעבוד ,המציאות נבראה מחדש וסיפור הזכיה לא יתממש. כך שאני לא יודעת מה קרה שם אבל הקלפים לא משקרים.....

אז מה הטעם בקלפים

גם הייעוץ שלהם אם כך לא נכון... והוא רק פסיכולוגי...הוא מייעץ מאותה בחינה שאני אעשה עץ או פלי.. ומה שיצא זה מה שאני צריכה לעשות.. רק פה בקלפים מעורבים הרבה יותר גורמים וסמלים. :\ אין פה מיסטיקה זה מה שאתם מנסים להגיד?

רשף כשף

New member
לדעתי

היכולת המיסטית לקבל מידע מהקלפים נעוצה בכישוריו של הקורא בהם. אני לא רואה הבדל בין קריאה בחתיכות קרטון צבעוניות (טארוט), קפה, מטבעות או עננים. הקלפים הם רק כלי בידיו של הקורא ואין להם יכולת משלהם. מה הטעם בקלפים מעבר לכלי ייעוץ? לא יודעת. יש מי שיקרא בהם עתידות, לא אני.

snail911

New member
מסכים עם רשף כשף

אבל הקלפים נמצאים בראשות השואל. הוא זה שמערבב ומוציא את הקלפים (אני לא מתערב בערבוב הקלפים, הוא או היא אלו שמבצעים זאת. פה נכנס דיון שיכול להתפתח מאד ולא יגמר, ואני מדבר על המזל של השואל שהוציא את הקלפים - האם זהו גורלו
הקורא מפרש את הפריסה עפ"י הידע והאינטואיציה שלו (להלן הדיון הקודם) וזאת עפ"י בחירתו של השואל. דעתו אובייקטיבית והקלפים נותנים מידע רב ומדויק שנועד להכוונה (לדוגמא: לא תמיד בישור טובות מאמת את שיקרה, לעיתים הבשורה נועדה להכין את השואל כדי שזה לא יסתנוור באופטימיות...) מהו אם כך המזל ומהו הגורל? ברובד היבש של העניין המזל של השואל הוא בהוצאת הקלפים. הקורא מפרש את הפריסה ומכוון את השואל לקראת ההתמודדות עם גורלו. הכוח של הקלפים אם כך הוא לעזור לשואל להתמודד עם גורלו. הגורל הינו רצף האירועים שמוביל לדילמות של החיים, להחלטות שאנו לוקחים וזה תלוי בגורמים רבים. יש הטוענים שהגורל קבוע ויש הטוענים שזה ביד האדם. אביא דוגמא: ביום מסויים מיהרתי לעבודה והלכתי במהירות ברחוב. פתאום במקרה, הבחנתי בבור בכביש ולא נפלתי פנימה. הרי כאן התמזל מזלי! הגורל הוא שהבור בכביש קיים אם רציתי ואם לאו. המזל הוא שהבחנתי בו ולא נפלתי פנימה? אם לא הייתי פותח בקלפים לפני המאורע, ולא היה לי גורם חיצוני שייעץ לי לגבי הבור, הייתי עלול ליפול ולהיות חסר מזל. אם הייתי מבחין ברגע האחרון, הרי התמזל מזלי. מזל = הצלחה לגבי המאורעות (לגבי הגורל). מהם אם כך גדולתם של הקלפים בייעוץ: שהקלפים היו מייעצים לי בשבוע שלפני המאורע לא להיות אדיש ולשים לב יותר לפרטים כאשר אני ממהר! אם כך המזל שלי היה בהוצאת הקלפים? האם בנכונות שלי לקבל את עיצתם? או שזהו יד הגורל?

רשף כשף

New member
לדעתי זה אותו דבר

מה שאתה אומר- אם הבנתי נכון: גורל טוב = מזל טוב גורל רע = מזל רע ואני אומרת גורל = מזל. אין הבדל ביניהם. בחלק מהחבילות יש את קלף הגורל ובחלק את גלגל המזל. מה ההבדל?

dmmr

New member
היעוץ שלהם נכון

הוא פשוט לא מנבא עתידות. יש הבדל בין יעוץ לבין חיזוי...ותשמעי אם את מסוגלת לתת יעוץ פסיכולוגי מעץ או פאלי אני מחר אצלך לפגישה......

השאלה היא

בעצם יש כמה שאלות. מי קרא לך בקלפים - האם מדובר בקורא מיומן ומקצועי ? אם ניסו לנחש עבורך את העתיד או ניסו לבדוק פוטנציאל ויכולת. האם כשאת קראת לעצמך את מסוגלת באמת להיות אוביקטיבית. אבל יתרה מהכל את כותבת שכל מה שנאמר לך לא התממש בכלל ובטווח הזמן שצוין בפרט. נו בוודאי... ניסו לנחש אז מן הסתם או שצודקים או שלא. לדרכי הקלפים לא נועדו על מנת לנחש את העתיד ואם כבר בודקים עתיד אזי בבחינת פוטנציאל ויכולת ולא קביעת גורל.

מאיה113

New member
בכל התחזיות יש מה שנקרא

מה שאתה יודע אתה יכול לשנות. ויש גם שהקלפים נותנים תחזית למשל..תוך כמה חודשים תמצאי עבודה. אבל את אינך עושה כלום למען זה..יש פונטציאל, אבל אין עשייה, אז העבודה תגיע לדלת ותדפוק לך, למרות שחזו לך אדם גם צריך לעזור לעצמו. כנ"ל לגבי זוגיות, נכונה זוגיות אך האדם לא יוצא, לא מבלה..מחכה .. ושוב מה שאתה יודע אתה יכול לשנות. ואולי היית אצל כאלה שלא חזו נכון. אני בזמנו נפלתי לכל מיני שרלטנים שפתחו..וכמו שאמרת כלום לא קרה. אז יש כל מיני. גם טובים. והכל בגדר של פונטציאל. בהצלחה לך.

snail911

New member
מאיה, גם מה שלא יודעים אפשר לשנות

הקלפים נותנים לנו נוסחא כללית לפתרון בעיות. אנו משתמשים בנוסחא לכל מיני מצבים ולא רק מה שאנו יודעים או מצפים לו. הרי התגברות על מצבים הינה תכונה נרכשת והקלפים מלמדים אותנו יותר על עצמינו כדי שנרכוש יותר ניסיון חיים. לקוטלת אני רוצה להדגיש בהמשך לשאלות שבסוף הודעתי: ההתלבטות שהייתה לי בעניין גורל / מזל אינה משמעותית מכיוון שאני מאמין. אם אין אמונה בקלפים אז בוודאי שתגידי שהם משקרים, מפני שאת לא מבינה את המשמעות שבפריסה. האומונה היא זו שנותנת לנו את ההדרכה ומראה לנו את הדרך. יש המאמינים בשיטות לימוד מסויימות כדי להצליח בבחינה, יש המשמתשים במודלים מסויימים בכלכלה כדי לחזות עליות בבורסה ויש המשתמשים בקלפים כדי לדעת על עצמינו יותר ולהפנים.

מאיה113

New member
snail911 אם מה שלא יודעים אפשר

לשנות על אחת כמה וכמה מה שיודעים, כי לפחות הוא ידוע.. מה שלא ידוע, בגדר לא ידוע.

snail911

New member
טעיתי בניסוח..

התכוונתי שהקלפים יכולים להכין את עצמינו לא רק למה שידוע, אלא גם למה שלא ידוע.

למעלה