הקליק-לא בפסקול

DRORIKO8

New member
הקליק-לא בפסקול

אני מאד אוהב את הקליק. תמיד אהבתי את הסתירה הזאת בין הטקסטים הרצינים והנוקבים לבין ההגשה הליצנית-לא מודעת לעצמה-שיכורה של דותן. אחרי 2 האזנות לאלבום החדש אני שמח לראות שלא נס ליחה של הרוח השטוניקית. עד כאן הדברים הטובים. אני שומע בהרבה מקומות שמדובר באלבום "חתרני". זה כמובן קשקוש מוחלט. אין שום דבר חתרני באמן שממחזר דברים שכבר נעשו, אם זה פאנק("אני לא בפסקול") אם זה פוסט-פאנק של העשור הקודם("סוחרי הצביעות") אם זה סקא("המנון למלחמה") ,רגאיי(הפזמון של "רוצה להשתמט") ועד אפילו פלגיאט של דיבו("סוף המסע"). אני גם לא יודע כמה האנטי-בורגנות של דותן היא אותנטית כשהוא עצמו בורגני שמביים סרטים לערוץ 2. גם הטקסטים עצמם פשטניים עד רמת הקלישאות. "לרוע יש תג מחיר" "בעולם הרגשות המזוייפות כולם חזקים,מושלמים ויפים" "לומדים איך לשיר את הימנון המלחמה". כשיצא "אימא אני לא רוצה להיגמל" הטקסטים באמת הרעידו את השומע,בעיקר כי הם היו מאד חתרניית יחסית לישראל השמרנית של אז. בישראל של היום כשהכל פרוץ והפרות הקדושות נשחטו עד העצם הקליק נשמעים לא יותר מסטטוס בפייסבוק. פורטיס למשל התקדם מאותו ילד בועט של פלונטר,הקליק כאילו נתקעו באותו מקום.
אני עדיין חושב שזה אלבום טוב פלוס מינוס,גם כי המוזיקה מגניבה גם אם לא מקורית וגם כי כמו שכתבתי בפתיח ההגשה האדירה של דותן מתעלה על הכל.

RIDE TO LIVE

New member
קבל טקסט בעברית עם הרבה אומץ, ישר לפנים בלי פילטר

רק מה, דברים מהסוג הזה לא תשמע ברדיו ...

tzvika321

New member
חתרנות היא תלויית קונטקסט

למשל, מילים ממחזמר מתחילת שנות ה-70
מוזיקה - פאנק של חציו השני של אותו עשור
הקליפ בן זמננו, כולל הופעת אורח של שרת התרבות - והתוצאה היא יצירה חתרנית.
לא חתרנית במובן של הסתכנות במעצר - ברוך השם, אזרחים יהודים בתחומי הקו הירוק עדיין זכאים לחופש דיבור - אלא חתרנית מתחת הנרטיב הממלכתי השולט בציבור, ברחוב ובערוצי התקשורת הממלכתיים והמסחריים.
במובן הזה, גם הקליק משמרים את עצמם מחוץ לאותה מסגרת.

DRORIKO8

New member
אז תקרא לזה מוזיקה מחאה

אני חושב ש"חתרנות" זה מושג שנופח על ידי המעריצים(והקליק עצמה). הקליק לא ישבו בכלא,לא יפילו שום "דיקטטורה זדונית", סך הכל השירים שלהם לא יושמעו בגלגלצ,אבל יש המון המון להקות ואמנים שלא משמיעים אותם בתחנה,אז מה הם "חתרניים"? גם את גולדן בוי של נדב גדג' לא משמיעים בגלגל"צ אז מה?

לדעתי לא רק שהם לא חתרנים,הם גם שמרניים. לעשות את אותה המוזיקה שעשית לפני 30 שנה,מבלי לזוז מילימטר זה שמרני,זה לפחד לצאת מהשוליים של עצמך וללכת אל הלא נודע,זה לשמר את המותג של עצמך. הרי אפילו ג'וני רוטן זנח את הפאנק ב-80.

אין על גולדן בוי

דותן לא בפסקול כי הוא לא ב MODA. בדורנו, כשאתה רוצה להביע מחאה (או כל דבר אחר)
רצוי שתעשה עם חוש מסוים למה שאני מכנה "נקרסיזם סטייליסטי". בגלל זה השיר למטה, שגם מביע
סוג של מחאה (על מחירי דיור), והוא גם אחלה שיר, מקבל כמעט מיליון צפיות, ודותן יכול להתפקד ל"כולנו",
להקריא מדף המסרים של המחאה החברתית בדיוק את מה שהעם רוצה לשמוע - ועדיין, הוא ולהקתו החביבה
בהחלט, ימשיכו להיות מחוץ לפסקול.
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=RVFciKFGDgo[/URL]

tzvika321

New member
שמות מוכרים תמיד ימשכו קהל

ולחברים הנכבדים מסיסטם עאלי, מודה או לא מודה, לא נשארו מספיק צופים.
הפסד של מי שלא צפה.

למעלה