הקליפ השבועי שלי

moshel

New member
הקליפ השבועי שלי

ההצבעה השבוע היסתימה בניצחונו של של היהודי רוברט צימרמן שהמיר את שמו ל Bob Dylan על החתול המזמר Cat Stevens שהמיר את דתו לדת האיסלם ואת שמו ל יוסוף איסלם התוצאות הסופיות הן: CAT STEVENS - קיבל 15 קולות BOB DYLAN - קיבל 29 קולות ולכן הקליפ שיוקרן בשבוע שמתחיל ב17.9.04 ומסתיים ב24.9.04 הוא: HURRICANE של BOB DYLAN והוא יהיה זמין לצפיה החל מהשעה 13:00 באתר שלי כאן ההצבעה שלכם לשבוע הבא תיתרכז בשלושה אומני גלאם רוק של שנות השבעים והם: DAVID BOWIE ALICE COOPER T.REX שנה טובה לכולם MosheL

giba70

New member
דייויד בואי לא מסתדר לי

עם טי-רקס ואליס קופר. לדעניותי, הוא עשה דברים שונים לגמרי, גם אם הופעתו הכניסה אותו לתחום הגלאם.

moshel

New member
אז אני מציע לך

לבדוק טוב טוב מה הוא עשה בין השנים 1970-1974 ואז תבין שחלוצי הגלאם הרוק בשנים הללו היו DIVID BOWIE T.REX ALICE COOPER SALDE SWEET MosheL

giba70

New member
ואני מציע לך

להקשיב לשיר After All שמופיע באלבום The Man Who Sold The World. אני מכיר קצת את בואי, פחות את האחרים, ולדעתי גלאם-רוק קשור יותר להופעה חיצונית ולסגנון הגשה, ולא למוזיקה, לא לעיבודים ולא לטקסטים. מעבר לכל זה אין בעיה לשים אותו בקטגוריה הזאת רק בשביל השעשועון של בחירת הקליפ, אולי בגלל שמדובר בקליפים. אני בוחר בו, למרות שלא תהיה לי הזדמנות לראות.

moshel

New member
סיכמת את הכול במשפט הזה.

"ולדעתי גלאם-רוק קשור יותר להופעה חיצונית ולסגנון הגשה, ולא למוזיקה, לא לעיבודים ולא לטקסטים". זו בדיוק למה הוא כן נמצא ברשימה הלבוש סיגנון ההגשה וההופעה החיצונית אם אקרין קליפ שלו אם הוא יבחר הוא כמובן יהיה קליפ מהשנים שבואי התעסק בגלאם רוק:) כל הלבוש ההופעה וסיגנון ההגשה של זיגי סטארדסט הוא גלאם רוק אם זה לא גלאם רוק אז אני לא יודע מה עוד יכול להיות גלאם רוק:) MosheL

giba70

New member
יופי של עקיצה

ומה לגבי המוזיקה? כשתקרין את הקליפ, אנא החלש את הווליום, שלא תפריע לראות את ההופעה

לי הוא דווקא כן מסתדר ../images/Emo13.gif

בואי השתייך בהחלט לגל הגלאם של תחילת שנות השבעים. הז'אנר הזה היה רחב מאוד והקיף אמנים בעלי מסרים ואיכויות שונים מאוד זה מזה. בואי ומארק בולאן באו מאותה הברנז'ה, אפילו. אליס קופר ניסה, בעוונתיו, בתחילת דרכו לפתח גלאם אמריקאי. הוא נכשל, ואז שינה את הכיוון ואימץ את תדמית ה-horror שבה התפרסם, ושהתאימה יותר לתרבות האמריקאית. אבל השאלה מזכירה לי נשכחות, ובעצם בגלל זה רציתי להגיב: פעם, לפני כמה שנות אור, היה מגזין ישראלי בשם "להיטון". למגזין היה, בתחילת שנות השבעים, כתב בארה"ב, ששמו נשכח ממני, בעוונותיי. הנ"ל היה כתב לא רע בכלל, והבין על מה הוא מדבר, למיטב זכרוני. הוא דיווח ישירות מהופעות וארועים (בחוף המערבי בלבד?) ואף ראיין, אחד על אחד, את ה'כוכבים' הגדולים של אותה עת. זכור לי ראיון עם סטיבן סטילס(?), אחד עם להקת "אמריקה" - וכן מסיבת עתונאים עם דייויד בואי במהלך סיבוב ההופעות של זיגי סטארדסט בארה"ב. לצערי אין לי את העיתונים, ואני מסתמכת על זכרון מעומעם משנות השבעים. בכל אופן, זכרוני המעומעם אומר לי ששמו של אליס קופר עלה במהלך הראיון עם בואי, והקשר הרעיוני, האמנותי, ביניהם היה (אז) ברור. על כל פנים.

moshel

New member
בוא נעשה ניסיון

פתח את מנוע החיפוש גוגל או כל אינצקלופדיה לרוק וכתוב שם glam rock וראה את התוצאה אני בטוח שתמצא שם את david bowie מככב בשלישיה הפותחת :) moshel

giba70

New member
אתה אומר את זה לי, נכון?

הבעיה שלי היא כל ההגדרה הזו של סגנון מוזיקלי בעזרת אלמנטים שאינם מוזיקליים. זהו סגנון המוזיקה היחיד שהוא כזה (אולי יש אחרים אבל הם פחות מוכרים)

moshel

New member
אני חושב שאתה לא מבין את ההגדרה

ההגדרה של glam rock לא התיחסה לחלוטין לטקסטים ולמסרים חברתיים סמוים או לא סמויים בשירה ההגדרה התיחסה אך ורק להופעה החיצונית בגדים נוצצים הניסיון לטשטש את הזהות המינית איפור מגפים בעלי עקבים גבוהים לבוש בעל אופי נשי תיספורת בעלת גוון נשי וכדומה אם אומן היתנהג היתלבש וניראה כך הוא השתייך לגלאם רוק בנוסף הין כאילו שגם קיטלגו את הסגנון המוסיקלי לתופעה הסיגנון המוסקלי היה מאוד קיצבי קלילה מסטיק שהיה כיף לרקוד אותה במסיבות וכול אילו בני גילי אני כיום בן 47 זוכרים היטב מה רקדו באותה תקופה במסיבות את הלהקות הללו לפי דעתי אתה מתיחס לבואי בצורה האומנותית שבו לתקופה שלאחר זיגי ואולי אפילו לתקופה של שנות ה80 זו לא אותו בואי לחלוטין moshel

giba70

New member
הבנתי בדיוק כמו שהסברת

גם אני דיברתי הופעה חיצונית בלבד. דייויד בואי שייך לזה, אבל גם להרבה דברים אחרים. וגם פיטר גבריאל החליף תלבושות ואיפור בהופעות של ג'נסיס. ולכן זהו סגנון שלא קשור למוזיקה בכלל, וזה מה שהפריע לי מלכתחילה. ושוב, אני מכיר טוב את בואי, בעיקר בשנות ה-70, הסכמתי לזה שהוא הופיע כמו שאתה אומר, אבל השירים שהוא נתן היו שונים, הוא בנה דמויות וסיפורים ומסביב למעטה החיצוני היו שירים על מוות ושיגעון. האיפור והתלבושות לא היו ריקים מתוכן, לא רק בשביל הפרובוקציה, אלא קיבלו גיבוי במוזיקה ובטקסטים.

bibi50

New member
עם כל הנחיתות שבמושג GLAM ROCK

בשנות השבעים הראשונות היה אפשר אפילו לצפות ב BRIAN FERRY וה ROXY MUSIC שלו שממש הצתעצעו להם כמו SLADE ו BOWIE והסיגנון המוסיקלי של ההקות האלו לא בדיוק דומה... דרך אגב גם ELTON אתם יודעים איזה היה מוזכר ככוכב GLAM...

giba70

New member
אפשר לעשות ניסיון אחר

פשוט לכתוב באתר הזה David Bowie ולראות מי מקושר אליו. כנ"ל עם אליס קופר.

moshel

New member
לא רלוונטי

כי מה שאמצא שם הוא מי המוסיקאים שקשורים לבואי בצורה מוסקלית שעבדו איתו בתקופה זו או אחרת ולא להגדרה של הסיגנון כי שם אני אמצא גם את אוריה היפ כי טרוור בולדר נגן הבס של העכבישים מנגן כרגע באוריה היפ ואוריה היפ יופיעו בעץ והם לחלוטין לא היו גלאם:) moshel

melancholy man

New member
בואי מסתדר טוב בגלאם

נכון, הייתה לו קרירה ארוכה והוא עשה הרבה דברים אחרים, אבל כמי ששיחק עם הרבה סגנונות הייתה לו בהחלט תקופת מכובדת של גלאם (עד כדי כך שהוא אחד מאומני הגלאם הכי חשובים). אגב, בקשר לסגנונות שמאופינים על ידי מרכיבים לא מוסיקאליים, כמעט כל הג'אנרים (או בעצם תתי הג'אנרים) מכילים בהגדרה שלהם הגדרות לא מוסיקאליות, נסה לדוגמא להגדיר רוק פסיכדלי או פאנק (פ דגושה) רק באמצעות מוטיבים מוסיקאליים ותראה שההגדרה מכניסה פנימה הרבה דברים לא קשורים בעליל, נכון שההגדרה של גלאם היא בעיתית במיוחד מאחר והיא כמעט ולא קשורה למוסיקה עצמה, אבל בהתחשב שרוק הוא קודם כל הגדרה תרבותית ולאו דווקא מוסיקאלית זה לא ממש מפליא.

למעלה