הקלטת של שיחזור רצח אסף שטיירמן

אור ירח

New member
הקלטת של שיחזור רצח אסף שטיירמן

הערב, כאשר ראיתי את תוכנית הטלויזיה ``יומן`` שמעתי לראשונה את הקלטת של שיחזור רצח אסף שטיירמן ז``ל. בקלטת זו שמעתי את הרוצח ראי חורב מסביר שהוא עשה את מעשהו כך סתם מתוך שינאה לשמה. הזדעזעתי מאוד לשמוע אותו מדבר כך. קשה לי באופן אישי להאמין שבן אדם מסוגל לקום ולרצוח מישהו שלא עשה לו כלום כך סתם כי בא לו. הדבר שמקומם אותי ביותר זה העובדה שהוא לא יקבל מאסר עולם על מעשהו המחריד היות וביצע אותו בהיותו קטין בן 17. לדעתי צריך לשנות את חוקי העונשין בישראל כך שכל נער מגיל 16 ומעלה אשר מבצע מעשה רצח בכוונה תחילה ישפט כמבוגר לכל דבר. משמעות הדבר שכל פרט מזהה לגביו יפורסם בכל כלי התיקשורת, וכן שעונשו יהיה זהה לבגיר אשר מבצע מעשה מעין זה: דהיינו שהוא יקבל מאסר עולם. בכמה מדינות בארה``ב דבר מעין זה כבר נהוג בחוקי העונשין אצלם ואין סיבה לדעתי שאצלנו לא יהיה כך.

אלי.

New member
עוד שנה לכאן או לשם לא תועיל בהרבה.

בעקרון אני בעד שיפוט, וכמה שיותר מוקדם, אבל רק לפני שבוע נתפרסמה כתבה על מקרה התעללות ורצח שאירע לפני כ-10 שנים בארה``ב, בו שני בני 10 התעללו בילד קטן מהם משך שעות, ולבסוף רצחו אותו. הכתבה באה בעקבות שחרורם מהכלא. ללמדך שגם אם יורד רף השפיטה כבוגר, והגיל יעמוד על 16 שנה - עדיין יקרו מצבים מסוג זה, שמולם אנחנו יכולים רק לעמוד ולנשוך שפתיים.

למעלה