הקלטת שיר לסדרה?

Hawkgirl

New member
הקלטת שיר לסדרה?

האמת שהרבה זמן שאני חושבת על זה, איך מתבצעת הקלטה לשיר של סדרה? הזמר מקבל את השיר המקורי הבייתה עם התרגום בעברית לבית כדי שילמד? כי אני בספק אם הוא מגיע כמו לסשן וישר מקליט את השיר XD וגם בתרגום השיר בוודאי צריך להראות לו מקומות מסויימים איך צריך לשיר בהתאם למוזיקה, או דברים כאלו X: נמנמ.. זהו בערך X:

miaBaby

New member
אני חושבת שזה תלוי בשחקן...

למרות חוסר הכשרון המוזיקלי המובהק שלי יצא לי לשיר בכמה מהסדרות שעשיתי... ככה זה בחיים XD וכל פעם זה היה קצת אחרת, פעם קיבלתי ממש עותק של השיר הבייתה להקשיב לו ורק אחרי איזה יומיים היה לי סשן עליו, בפעם אחרת השמיעו לי ת'שיר, עבדנו עליו קצת והקלטנו, ובעוד פעם אחרת פשוט קפצנו למים ועשינו תיקונים תוך כדי (אבל זה היה שיר ראפ קטנטן, אז אולי בגלל זה זה היה לי קל יותר). בכל מקרה נראה לי שזה תלוי בכשרון המוזיקלי של השחקן, אם שחקן מסוגל לשיר ישר יעשו את זה מהר, ואם שחקן הוא בלוק כמוני אז יקחו ת'זמן ויש כל מיני דרכים לשפר ת'תוצאה...

talya22bar

New member
האמת ש...

בדרך כלל פשוט מזמינים את הזמר ותוך שניה הוא קולט ושר. אני רציתי את דניאל זילברשטיין לשיר הפתיחה של ג'וניפר ותוך רגע הוא קלט. ככה זה בדרך כלל עם המקצוענים...

Hawkgirl

New member
X_X

נשמע הזוי שכזה X: מזמינים זמר והוא ישר קולט X: נמנמ.. אבל האמת כשאני חושבת על זה כשהייתי במקהלת בית ספר של החטיבה(ואני שמחה שפרשתי X_X, המורה כל כך עיצבן אותי) גם לנו הוא היה משמיע את המנגינה פעם אחת ואז התחלנו לשיר X: חח, אז מעניין איך עובדים הזמרים בארץ המקור של הסדרה O:

miaBaby

New member
ברור שאם זה זילברשטיין זה ככה XD

סתם סיפרתי מתוך ניסיוני הדל כמדבבת נטולת יכולות מוזיקליות, בכל זאת...זה חוויה טראומטית כל פעם מחדש XD

זה גם תלוי בבמאי שעובד איתך..

לי אישית יש בעיה מבחינת קצב למשל...ויצא לי לעבוד טיפ טיפה עם מוסיקאים על הקלטות של שירה. היו כאלה שהלך לי איתם ממש לא מי יודע מה- והרגשתי שאני ממש"עודף עבודה בשבילם", ויש כאלה לעומת זאת שפתאום גיליתי על עצמי יכולות מוסיקליות שלא ידעתי קודם זה נורא תלוי באיזה מצב את נמצאת מול מי שעובד איתך, וכמובן- מה שלא פחות חשוב - עד כמה השיר שאת שרה מתאים לך (מבחינת מנעד קול, מבחינת הרבה דברים...) - היה לי שיר אחד שהקלטתי אותו בפעם אחת בלי שום בעיה, שיר שהתאים לי כמו כפפה ליד. והיה לי שיר אחד שהיינו צריכים להקליט אותו 4(!) פעמים - וזה בלי הגזמה - ובכל פעם הקלטנו 3 טראקים כדי לעשות "פאזל" ולהרכיב מהחלקים הכי טובים עד שנהיה שלמים עם התוצאה. וכמובן שהייתי צריך לעבוד שישה שיעורי פיתוח קול עם הדרכה ספציפית על השיר הזה, לפני שהקלטנו אותו סופית בפעם האחרונה. קיצר - כשלא מדובר בזמר מקצועי - אז זה ממש כל מקהר לגופו, ותלוי בלא מעט דברים.

miaBaby

New member
../images/Emo45.gif מזדהה לגמרי...

בשיר בג'וניפר למשל... זה היה שיר יפה כזה שצריך לדעת לשיר בטונים הנכונים וזה... אז זה היה לי קשה... וזה גם בקול הטבעי שלי שזה בכלל מקשה כי אין תירוצים לזיופים XD אבל היה לי שיר בסרט של "מיי ליטל פוני" למשל שלמרות שהיה צריך דיוק בטונים וכאלה, בגלל שזה היה בקול צפצפני יותר אז היה אפשר להחליק אותה כי ה"גישה" של הדמות חיפרה על זה... והכי קל לשיר בהופ! כי שם בכללל לדמויות יש קולות מוזרים וזה הכל עיניין של בטחון וגישה... ככה שזה הולך ממש מהר וחלק לעומת שיר בג'וניפר שזה לוקח שעות לעבוד עם אחת כמוני XD קיצר, כמו שאמרתי, זה משתנה לדעתי...לפי רמת הכשרון המוזיקלי של השחקן וגם האיזון שבין כמה השיר צריך להיות נכון מוזיקלית לבין משוחק לפי הדמות.

נכון - אבל תתפלאי

יש שירים שגם שצריך לדייק בטונים - יכול לצאת לך טוב מאוד. השאלה היא עד כמה השיר עצמו מתאים למנעד הטונים שלך . ולדעתי האישית - גם עד כמה את מתחברת אליו באופן אישי.

miaBaby

New member
לא מתפלאת...מכירה את זה על הבשר שלי

שיש שירים שחייבים לדייק, ואז פתאום קולטים כמה שחשוב למדבב גם לדעת טונים ושירה, וזה... הדבר שהכי הייתי רוצה לעשות בתור מדבבת זה ללמוד גם פיתוח קול ולעשות הכל מהר ומושלם.

למעלה