הקלטה אנלוגית

sagol

New member
הקלטה אנלוגית

שלום לכולם,

מסיבות מסויימות אני זקוק לתוכנה שתאפשר לי להקליט בצורה אנלוגית. ככל שאני מבין תוכנות ההקלטה מקליטות בצורה דיגיטלית. אני צריך למעשה תוכנה שתאפשר לי להקליט אליה ממקור אנלוגי (טייפ למעשה) אבל לא תקליט באופן דיגיטלי, כך שכאשר אקשיב להקלטה זה יהיה כמו להקשיב לטייפ. האם יש תוכנה כזו, והאם זה אפשרי בכלל?

תודה רבה!

soundman5

New member
אין דבר כזה תוכנה שמקליטה באופן אנלוגי

ה"הקלטה" לתוך התוכנה היא למעשה דגימה דיגיטלית.

sagol

New member
מזה חששתי

לא הבנתי אותך בכלל

קודם כל אם תיקח חומרה טובה מה שתעביר למחשב ישמע אחד לאחד.....

ומן הסתם כל מה שאתה מעביר למחשב הוא דיגיטלי! גם אם אמצעי ההקלטה הוא אנלוגי.....

לא הבנתי מזה משנה? כל מוצר אודיו שיוצא היום יוצא בפורמט דיגיטלי (דיסקים)
ככה שאני לא כל כך קולט ממה אתה מאוכזב

sagol

New member
אני אסביר

אני עובד עם מוסיקה טיפולית. זה למעשה מקבץ של תדרים. מסיבה מקצועית המכשיר שמשמיע את התדרים חייב להיות אנלוגי, כמו טייפ (זה פשוט מבוסס על התיאוריה שהגוף מגיב טוב יותר לצליל המופק מאמצעי אנלוגי ולא דיגיטלי). יש לי מכשיר מיוחד שמפיק צלילים בצורה אנלוגית ואני רוצה להקליט את הצלילים שהוא מפיק. אפשרות אחת היא להקליט אותו לטייפ אבל הרי כבר אי אפשר ממש למצוא טייפים או קלטות ולכן קיויתי שיש אולי דרך להקליט הקלטה אנלוגית למחשב.

אביOרון

New member
אולי תחפש ציוד יד שניה - מקליט אנלוגי

למרות שזה עולם מצומצם יותר כיום, יש עדיין מלא ציוד זמין.
לא יודע איזה גודל מכשיר (נייד, קטן) אתה יכול להשתמש - אבל יש מלא פתרונות של מקליטים אנלוגיים / טייפ ודומים, בעיקר נסה ביד שניה או אי-ביי.

sagol

New member
זה אפשרי, פשוט רציתי להמנע מהסרבול הזה...

כל טייפ רקורד עם סרט....

למרות שבנינו....אין באמת הבדל משמעותי (אולי אפילו לרעה) כל עוד המכשיר האנלוגי הוא לא ציוד קצה

אבל אני לא אתעסק בשיקולים שלך :)

בהצלחה

sagol

New member
זה פשוט אוסצילטור

שמתוכנת דרך המחשב. אני קובע איזה תדרים הוא ישמיע. הרעיון הוא שהוא מפיק את הצלילים בדרך אנלוגית (אני לא יודע איך), ואני רוצה לשמור על ה"אנלוגיות".

sagol

New member
אני יכול פשוט לקנות עוד מכשירים כאלה

אבל הם יקרים ולכן אני מחפש פתרון זול יותר. כך אוכל להשתמש במכשיר אחד ליצירת הצלילים ולשכפל אותם במספר עותקים.

sagol

New member
כמו שאמרתי אני זקוק לאוסצילטור כזה

מסיבות מקצועיות.

soundman5

New member
אם אפשר, אבקש ואשמח מאוד לדעת

מהיכן התאוריה שהגוף מגיב יותר טוב לתדרים המופקים מאוסילטור אנלוגי, מאשר לתדרים שנדגמו מאוסילטור אנלוגי לתוכנה דיגיטלית ומושמעים מתוך התוכנה.

תודה מראש, סופ"ש נעים, והרבה הצלחה במציאת פתרון :)

sagol

New member
אני רק מצטט

אני תלמיד של שיטה מסויימת לטיפול על ידי תדרי קול ואני מצטט את מה שלמדתי שם. אינני יודע מהיכן התיאוריה הזו. אני מניח שאני יכול לחפש ולמצוא אבל זה לא יותר טוב ממה שגם אתה יכול לעשות. אין לי הפניה ספציפית למקור ידע בעניין.

אביOרון

New member
לא מכיר את התיאוריה אבל

נשמע סביר. ברור שצליל דיגיטלי הוא "מגעיל" לעומת המציאות...
לא סתם מנסים לדגום יותר ויותר מהר (44 קילו הרץ ב-CD, ו- 96 או 192 קילו ברמה בסיסית ועד ל-5.6 מגה!! [סוני פיליפס DSACD]) הסאונד פשוט יוצא מרובע ומייצר בהשמעה תדרים גבוהים ומעצבנים (חלקם בשמע וחלקם אולי משפיעים על חלקים אחרים בגוף... קטונתי)

לדוגמא קטע גל של כינור (המצורף) בדגימה של 96 קילו... האפור = מקורי, האדום = שיחזור מהדגימה. כל מדרגה = הרמוניות בתדרים גבוהים (בחפירה אחרת למה...
)
אז לשמוע מוסיקה זה אולי מספיק (פעם חשבו ש-44.1K זה גם מספיק טוב) ואולי לתרפיה לגוף זה לא מספיק. סתם, הסתכלות שלי. (לא מכיר את התאוריה הזו ממש)

soundman5

New member
צליל דיגיטלי מגעיל לעומת המציאות ?

יש לך כמה שגיאות תאורטיות :)

נתחיל בזה שברמות האלה של הדגימה שאתה מדבר עליה, אתה לא באמת שם לב ל"גועל". נהפוך הוא, אחת הטענות שעולות מפעם לפעם נגד השימוש בדיגיטל היא שהוא נשמע "נקי מידי".

דבר שני, זה שהסאונד כביכול מרובע בגרף הדגימה התאורטי, זה מאוד נחמד :).. אבל הוא לא "יוצא מרובע" מהרמקולים שלך.

דבר שלישי, מה שהכתיב את הסטנדרט של ה44.1 Khz הייתה בכלל איזו מכונת הקלטה בשם U-MATIC, וגם היום חושבים שזה מספיק טוב.

דבר רביעי, המדרגות זה לא הרמוניות, זה רעש.(או דיסטורשן, איך שתרצה לקרוא לזה).

דבר חמישי, מאחל לך אחלה שבוע והרבה הצלחה! :)

אביOרון

New member
בלי להעליב

ה"מדרגות" (כמו שאתה קורא להן) הן בפירוש, מבחינת סאונד, מייצגות מכפלות תדרים והרמוניות (תחפש קצת פירוק פוריה) וממש לא רעש... אבל לא בא לי לחפור פה בנושא.

soundman5

New member
לא נעלב, ויותר מזה.. :)

אני לא נכנס לנוסחאות פה, אתה יכול לחשוב מה שבא לך, מאחל לך רק טוב, אושר, עושר והצלחה! :)

למעלה