הקלות ת"ש

הקלות ת"ש

שלום לכולם. אני לפני גיוס, ולפני בערך שבוע שלחו לי מלשכת הגיוס זימון למדור פרט, לדיון בנוגע להקלות ת"ש. אין לי מושג איך הם קבעו שצריך לשלוח לי, לאף חבר אחר שלי לא שלחו, ואני היחיד שקיבל זימון כזה. בכל מקרה, התכוונתי לבקש הקלות ביציאות הביתה - אני אמור להיות במערך הטכני בחיה"א [משמע יוצא שבת כן שבת לא] ומתכוון לבקש לצאת כל חמשו"ש. מישהו פה יוכל להדריך אותי, מה הם בדיוק שואלים בראיון הזה ועל מה נותנים הקלות? אני אוכל לבקש הקלות רק על סמך כך שיש לי אבא נכה צה"ל באחוז גבוה, ומכאן - > מה אצטרך לומר שם? להוכיח דברים? ועוד שאלה, הם מבקרים בבית? תודה לכולם..אשמח לתשובה.

תשובה....

הסיבה שזימנו אותך היא באמת כי אבא שלך הוא נכה צה"ל... מה שהם עושים שם זה בודקים האם העובדה שאביך נכה מצריכה את זה שתקבל הקלות בתנאי השירות, כלומר מספר להיות שהצבא יהיה מחוייב לתת לך לישון בבית. על מנת לקבל את זה אתה צריך להוכיח שאתה עוזר לאביך ושאתה נחוץ בבית, כלומר שלאביך יהיה קשה בתפקוד היום יומי אם לא תהיה בבית. תצטרך להביא אישורים רפואיים על המצב של אביך וכמובן שיערך לך ביקור בית וכך יקבעו האם הנוכחות שלך בבית היא נחוצה ואם כן אז כמה לילות תישן בבית...

...

איך הראיונות שם? חופרים? אין לי ראש לחפירות מצד הצבא בחיים הפרטיים..יש פה מישהו שיודע עד כמה זה חופר בחיים? אישורים רפואיים לא בעיה בשבילי להביא, אפילו מכתבים מרופאים ושטויות..אבל איך בדיוק אני מוכיח שאני נחוץ בבית?

הראיון,

המראיינית היא אחת מהמשקיות ת"ש של לשכת הגיוס אליה אתה שייך. אתה מגיע בבוקר ללשכת גיוס ומחכה בערך חצי שעה (ככה לי היה) עד שיקראו לך לחדר ושמה תשב מול המשקית ת"ש.הראיון עצמו לקח לי בערך 20 דקות. היא שאלה אותי כל מה שקשור למשפחה הקרובה ורשמה כל מה שאמרתי לה. המשקית ת"ש תביא לך כבר את הטפסים הרפואים שתצטרך למלא אצל הרופא משפחה של אביך. ושמה הרופא יפרט את מצבו של אביך והאם הוא צריך השגחה צמודה,עזרה וכו'...

לי לא ערכו ביקור בית

כי דחו את הבקשה שלי עוד לפני הביקור בית. הביקור בית , לפי מה שאני יודע , זה של המשקית ת"ש , אם אין לך מה להסתיר אז זה לא יהיה כזה נורא... היא תבוא,תדבר עם ההורים שלך ואיתך וזהו אם אתה באמת רוצה הקלות ת"ש תצטרך לבלוע את זה... (אגב הביקור הוא לא בהפתעה,הוא נקבע מראש).

מממ

תעבור ראיון על מנת לראות איזו סוג של הקלה מגיעה לך [אם בכלל]. למשל אם אתה תומך כלכלית יש סיכוי שתקבל תשמש [תשלומי משפחה]. בקשר לנכות של אבא שלך-אין יל מושג איזו הקלה זה מקנה, אבל מה שאני כן יודעת זה שעליך להציג אישורים מביטוח לאומי על הנכות שלו. מה שאתה מעוניין בו זה התש=הקלות בתנאי שירות. לא יודעת עד כמה יכולים לאשר לך דבר כזה על סמך הנכות של אבא שלך, שוב-זה תלוי אם אתה תומך, הוא תלוי בך וכו', אבל יש המון סיבות ומקרים שבהם מקבלים תש כלשהו, נסה את מזלך

למעלה