הקלות הבלתי נסבלת של הדקירה

הקלות הבלתי נסבלת של הדקירה

חיפה. חנייה של בניין. נהג משלוחים חוסם רכב. מתפתח ויכוח. הרוחות מתלהטות. נשלף סכין (שכמובן היה במקרה). בעל החנייה נדקר ונאבק כעת על חייו. למה נדמה לי שכבר היינו בסרט הזה, פעם, פעמיים, שלוש? ומקובלים עלי דבריה של השכנה זיוה שולב: "זו לא מלחמה, זה טרור אזרחי.

דקירה או רצח?

האדם תקע סכין בלב של בעל החנייה, האם זה לא כוונה לרצח בכוונה תחילה? האלימות בכלל והאלימות בכבישים בפרט גואה לכל עבר. הנהגים חושבים שמגיע לי ה-כל! הכל מותר! העולם הפקר! זה מתחיל מנהג שהיום נכנס בכביש מרכזי ב"אין כניסה"-אני נוסע ממולו מעמעם לו באורות, צופר והוא מגביר מהירות. נאלצתי לרדת מהכביש כדי לאפשר לעבריין הרוצח הזה לעבור על חוקי התנועה ולהמשיך לנסוע! מה הפלא שאנשים כאלה חושבים שהם מלכי העולם! מותר להם הכל! הם אדוני הארץ! הם חלאות! מגעילים! ומנוולים!

שאלה טובה.

לא כל מקרה שנגמר בדקירה התחיל כרצח בכוונה תחילה. יש אנשים מסויימים, שבזמן ש"הדם עולה להם לראש" (וזה קורה להם די בקלות) מאבדים את כושר השיפוט ועושים דברים איומים בלי תכנון מוקדם ובלי לחשוב על התוצאות. לא שזה פוטר אותם מאחריות, בשום אופן לא. אדם אחראי למזגו ולמעשיו. אבל מדובר במצב שלדעתי הוא די פתולוגי וניתן לגרות אותם, בלי כוונה כמובן, לעשות מעשים שהם לא התכוונו אליהם מראש (אם איכפת להם או אם הם מתחרטים על זה, זו כבר שאלה אחרת). רצח בכוונה תחילה הוא משהו אחר. הוא כרוך בתכנון מוקדם, בחירה מודעת לעבור על חוקי המצפון והמוסר, חצייה של הקווים מתוך קור רוח וביצוע מכוון של מעשה שלא יעשה. יש גם אנשים שמתפרנסים מזה. דברים כאלה לא קורים בגלל ויכוח על חניה (לפחות לא באותו הרגע). מה שכן, נשאלת השאלה למה הדוקר הסתובב במהלך עבודתו עם סכין בכיס.

הדם עולה לראש?

אם ישנם אנשים שבזמן ש"הדם עולה להם לראש" מאבדים את כושר השיפוט ונוקטים באלימות, הרי שאפשר לבקש מקופות החולים ורופאי המשפחה שיאתרו אנשים שכאלה וישלחו אותם לטיפול. אפשר להתנות קבלה לעבודה בהליכה לטיפול מתאים, נטילת תרופות הרגעה וכן הלאה.

s h o o s h a

New member
ומה אנחנו עושים?

לשבת מול מסך המחשב, לשמוע את זלעפות הגשם שוטפים את תריסי בתינו, סופקים כפיים ואומרים ש"בסרט הזה כבר היינו" ולצערי, כנראה שעוד נראה הרבה סרטים כאלו. האם אפשר אחרת? כן לקום מהכורסא החמה, ללבוש מגפי גומי וחליפות גשם ולהתנדב לעזור לשוטרים שקורסים תחת העומס המצטבר. שוטרים אינם מלאכים ואין להם מטה קסמים שעושה מין וישששששששששששששש כזה והכל נהיה טוב. ואם נקלעים למצב שבו אין כל דרך לפתור בעצמך את הבעיה, להזעיק את מי שיכול. הוא לא פנוי, הוא לא זמין- לנדנד- עד שיהיה. נשמע טיפה תינוקי, אבל זו ההתחלה. כי מדיבורים עוד לא פתרנו אף בעית אלימות אחת. נהפוך הוא, הקלות בענישה רק מדרבנת לפעול ביתר חומרה. כי אם דקרתי, מה כבר יעשו לי? עברתי באור אדום? חייכתי וצילמו אותי? אקבל קנס (לא משנה שדרסתי בדרך משפחה שלמה). אלימות- היא הפכה לשמה הראשון של כל אזרח במדינה שלנו. כולנו אלימים. ואני רוצה לראות מדינה אחרת. אלימות ספגתי מספיק בחיי ואני מנסה בכל כוחי לגייס במיטב הכוחות והאפשרויות העומדות לרשותי צבא לא לאלימות. איך? מתי? כמה זמן? יצליח? אין לי תשובות לאף שאלה, אבל אני בהחלט חדורת רצון ומוטיבציה ומקווה שאצליח לסחוף אחריי רבים וטובים. ויש רבים ויש טובים

שילה1

New member
אהבתי שושה את גישתך,וכמובן וכידוע

גם עושה. לנדקר,גבר מקסים כבן 30 מאחלת שיבריא ומהר.הבנתי,לצערי,שמצבו אנוש!

התנדבות, או מדיניות כוללת

"לקום מן הכורסא החמה, ללבוש מגפי גומי וחליפות גשם ולהתנדב לעזור לשוטרים שקורסים תחת העומס הצטבר". לעניות דעתי הגישה שלך מוטעית מיסודה ונובעת מתחושות בטן. אני לא חושב שהפתרון לקריסת השוטרים הינו בשליפת אזרחים מתנדבים שאין להם כל הכשרה מקצועית לבוא ולבצע פעולות שיטור ומניעת פשע. כמו שאני לא חושב שהפתרון למערכת הבריאות הקורסת הינו בתגבור הרופאים והאחיות באזרחים מתנדבים מן השורה. ממשלתנו היקרה מצדדת מאד בגישה שלך, כי זה מאד נוח. אין צורך להוסיף תקנים ואין צורך לשלם משכורות. כל זה מתווסף למדיניות ההתרמות למוסדות שונים שאנחנו חוזים בה מדי שני וחמישי בטלוויזיה ואם יש בזה גם חשיפה תקשורתית לפוליטיקאים ושאר סלבריטאים מה רע? אין צורך במדיניות כוללת לפתרון הבעיות ובא לציון גואל. אני אחת לתקופה מוצא זמן לעזור לילדים מתקשים בלימודיהם ותאמיני לי אני לא בטוח שאני פועל נכון. בכך אני מנציח את המצב הקיים ואת המדיניות הכושלת. ולמה? מפני שגם זה הפך לטרנד. מחר יפטרו 20,000 מורים לפי דו"ח דוברת ואז יעלה הביקוש למתנדבים למלא את התקן החסר. ואני חוזר לנושא המשטרה. אני מכיר אדם אחד, מובטל שיש לו רקע בשיטור ובנשק עוד מימיו כשוטר מג"ב. מנסה כבר כשנה להקלט במשטרה האזרחית. עבר את כל הבחינות, ואת כל הסיווגים הבטחוניים. עכשיו אומרים לו, חכה עוד שנה, אולי יתפנה עבורך תקן ובנתיים הוא נשאר מובטל שעובד בעבודות מזדמנות המספיקות לו לקיום מינימלי. ואני אומר. אם העומס על השוטרים כל כך כבד, מדוע לא לקלוט אותו מיידית? והתשובה? רשומה בהצעתך. יש מתנדבים אז למה להתאמץ ולקלוט? ולגבי הדקירה הנדונה כאן. אין שוטר, או מתנדב, או מי שלא יהיה, שיכול להמצא בכל חנייה של בית. אם הייתה הרתעה שיפוטית כפי שציינת ומשפטי רצח לא היו נמשכים שנים עד שכבר לא זוכרים מה היה, אם לא היו מתחשבים בנסיבות מקילות כמו למשל גיל, מצוקות משפחתיות, הגנה עצמית כביכול וכו', אלא היו נותנים את העונש המירבי הקבוע בחוק, הדברים אולי היו נראים אחרת. שבת שלום.

s h o o s h a

New member
מדיניות ההתנדבות

הקימה מהכורסא והיציאה אל רחובותיה הגשומים והקרים של אלה שיש באפשרותם לסייע לזרועות החוק אינה פסולה ואינה מוטעית מיסודה. שכן, מדובר בעזרה של אזרחים למען עצמם ואת יהבם ישימו הפועלים למיגור החוק, השוטרים, למי שטרם הבין, על הפושעים הגדולים. דווקא היחס הזה של "מה כבר יכולתי לעזור אם..." היא זו הפסולה. כן, גם בבית החולים. כאשר האחיות והרופאים קורסים תחת הנטל, למרות הקיטורים ולמרות ההתמרמרות, אנחנו כאזרחים אשר מבקשים, לא, אנו דורשים ובצדק, את הטיפול המגיע לנו, עלינו לדעת להשיב ביד רחבה בזמן מצוקה. והעת הזו היא עת מצוקה. קל לבוא ולומר כי הממשלה 'מתעלקת' על כל ה'חברה הטובים' אשר עושים מלאכתה במקומם. השאלה- אם הם לא עושים ואנחנו רק נצפה ונקטר- האם המצב ישתנה? האם אני רוצה לראות בי את המנהיג שאת התנהגותו אותו אני כה מתעבת? נכונה היא אמירתך המסכמת לגבי התראת הענישה. וגם על כך עלינו להילחם. אולי המלחמה תתחיל בפורום זה, בנושא זה, בפורומים אחרים בנושאים אחרים, אך רק כך, לדעתי נוכל להביא לשינוי המיוחל. לשבת ולהקליד לא יעשה את העבודה.

atidih

New member
על הרצח בחיפה

הרבה ברבורים יש על אלימות ובינתיים, רצח על ויכוח בחנייה (מזכיר לכם משהו?) וזעקות ורעיונות מעם העם כמוהם ככתיבה על הקרח. זה המחיר של חוסר קשר בין העם לבין מי שנקרא מנהיגיו שליחיו ועוד מילים בומבסטיות שבמדינות נאורות. הכי דחוף הוא שוטרי מקוף ובחירת מתגייסי המשטרה לפי המוטיבציה שלהם. או אז יש להכניס במהירות שוטרי מקוף ולבדוק מדוע אין תגובה להודעות כמו כאן, מרשות מתאימה. זאת ועוד, יש להנהיג זמנית עונש מוות על רצח. עתידי המנחם

שילה1

New member
טוב..אז במשטרה לא רק שאין גיוסים,

כרבע מכלל השוטרים יירדו בקרוב מהתקן הרגיל,לטובת פינוי השטחים. מה שואמר ש..פחות שוטרים ככלל,ברחוב,בתחנות,בניידות,בהכל! ואם זו לא סיבה לעזור קצת בהתנדבות-מה כן? ועתידי-לא מרגישה שכותבת על הקרח.ממש לא!כי מנצלת נסיוני וכישוריי לעזור,וכן..בהתנדבות! משערת שבתקופה הקרובה אתרום יותר. ואתה?

atidih

New member
תגובה לשילה1

כתוב בכרטיסך שאת בת 1 אז יש לי עוד יותר בעיה לענות לשאלתך "ואתה?". אם להיות כנה, יש לי בעיה: אני צריך לספר כאן בפורום כאשר כוודאי את קוראת כאן בקביעות את צערי הרב על האנטרנט, איפה הייתי, היכן וכמה שנים התנדבתי בכל שעות היממה (ובנושאים שאני כותב עליהם) והיה קשה. אז אני באמת מצטער שאיני יכול למלא את בקשתך/שאלתך. עתידי המנחם

atidih

New member
זאת ועוד

זאת ועוד לאחר שבעיניי מוצו כמה ניסיונות בהקשר נושא האלימות (או האלימות בפוטנציה שאני מתכונן לכתוב עליה), לא נשאר לי אלא להתמקד באנטרנט שגם על כך כתבתי הרבה - הודעה למשפטנים, ועדת חוקה בכנסת, דברים לגולשים (בעלי כוונות חיוביות לאנטרנט) ועוד. עד אשר הדברים הללו יניבו תוצאות אני גם מציע לאחרים להתמקד באנטרנט. כך, למשל, להיות יותר רציניים בכוונות: להזדהות בשם וגיל ובצורה זו יכבדו גם את דבריך ואז אולי מספר הכותבים יצטמצם ויש סיכוי שהנשארים יקחו את העניין ברצינות וכולם יהנו. כמו כן - גם על כך כתבתי - לחפש דרכים ולהניע כל גורם שיוכל לתרום בהפיכת האנטרנט לבמה של הציבור. וכשם שאומרים "ראינו בעיתון" ו"שמענו ברדיו", יאמרו "היה כתוב באנטרנט". עתידי המנחם

למעלה