התנדבות, או מדיניות כוללת
"לקום מן הכורסא החמה, ללבוש מגפי גומי וחליפות גשם ולהתנדב לעזור לשוטרים שקורסים תחת העומס הצטבר". לעניות דעתי הגישה שלך מוטעית מיסודה ונובעת מתחושות בטן. אני לא חושב שהפתרון לקריסת השוטרים הינו בשליפת אזרחים מתנדבים שאין להם כל הכשרה מקצועית לבוא ולבצע פעולות שיטור ומניעת פשע. כמו שאני לא חושב שהפתרון למערכת הבריאות הקורסת הינו בתגבור הרופאים והאחיות באזרחים מתנדבים מן השורה. ממשלתנו היקרה מצדדת מאד בגישה שלך, כי זה מאד נוח. אין צורך להוסיף תקנים ואין צורך לשלם משכורות. כל זה מתווסף למדיניות ההתרמות למוסדות שונים שאנחנו חוזים בה מדי שני וחמישי בטלוויזיה ואם יש בזה גם חשיפה תקשורתית לפוליטיקאים ושאר סלבריטאים מה רע? אין צורך במדיניות כוללת לפתרון הבעיות ובא לציון גואל. אני אחת לתקופה מוצא זמן לעזור לילדים מתקשים בלימודיהם ותאמיני לי אני לא בטוח שאני פועל נכון. בכך אני מנציח את המצב הקיים ואת המדיניות הכושלת. ולמה? מפני שגם זה הפך לטרנד. מחר יפטרו 20,000 מורים לפי דו"ח דוברת ואז יעלה הביקוש למתנדבים למלא את התקן החסר. ואני חוזר לנושא המשטרה. אני מכיר אדם אחד, מובטל שיש לו רקע בשיטור ובנשק עוד מימיו כשוטר מג"ב. מנסה כבר כשנה להקלט במשטרה האזרחית. עבר את כל הבחינות, ואת כל הסיווגים הבטחוניים. עכשיו אומרים לו, חכה עוד שנה, אולי יתפנה עבורך תקן ובנתיים הוא נשאר מובטל שעובד בעבודות מזדמנות המספיקות לו לקיום מינימלי. ואני אומר. אם העומס על השוטרים כל כך כבד, מדוע לא לקלוט אותו מיידית? והתשובה? רשומה בהצעתך. יש מתנדבים אז למה להתאמץ ולקלוט? ולגבי הדקירה הנדונה כאן. אין שוטר, או מתנדב, או מי שלא יהיה, שיכול להמצא בכל חנייה של בית. אם הייתה הרתעה שיפוטית כפי שציינת ומשפטי רצח לא היו נמשכים שנים עד שכבר לא זוכרים מה היה, אם לא היו מתחשבים בנסיבות מקילות כמו למשל גיל, מצוקות משפחתיות, הגנה עצמית כביכול וכו', אלא היו נותנים את העונש המירבי הקבוע בחוק, הדברים אולי היו נראים אחרת. שבת שלום.