הקלות במס

pita21

New member
הקלות במס

לאור הדיון שהתעורר כאן, הלכתי לברר פרטים אצל חשבת השכר במקום בו אני עובדת. הזכאים הם מי שילדיהם לומדים בחינוך המיוחד. אני מצרפת כאן 3 קבצים. הראשון הוא החוק ע"פ סעיף 45 המסביר מי זכאי וכן 2 טפסים למילוי, האחד ע"י רופא שבדק את הילד והשני ע"י ההורים לביטוח לאומי. את הטפסים ניתן להגיש במקום העבודה. כדאי שבן הזוג שמשכורתו גבוהה יותר יגיש את הטפסים וכך ההחזר יגדל בהתאם. לפי מה שהבנתי ההחזר יכול להגיע ל 4,000 ש"ח בשנה !!!!

pita21

New member
הקלות במס- המשך

מצ"ב הטופס למילוי ע"י הרופא המטפל

pita21

New member
הקלות מס- פעם אחרונה....

מצ"ב הקובץ למילוי ע"י ההורים למס הכנסה

pita21

New member
הקלות במס- תיקון

בטעות כתבתי בהודעה הראשונה בטוח לאומי- צ"ל מס הכנסה.

zorefs

New member
תגובה להקלות במס

את צודקת במה שצריך להגיש ובסכום אבל הפרוט שמסרתי אני הוא בדיוק מה שבקש מס הכנסה לאחר ששלח אותי הלוך ושוב מספר פעמים הם דורשים את מה שנתתי במדיוק הם רוצים את כל המסמכים האפשריים שמראים להם שהילד בחינוך מיוחד והוא בעל קשב וריכוז כל דבר יכול לעזור להם.כך וההחלטה יותר מהירה וזריזה בהפקת הטופס למקום עבודתו של המבקש.

pita21

New member
מה שחשוב להדגיש בנושא

הוא שעל ילד שאינו לומד בחינוך המיוחד איננו זכאים לשום נקודות זיכוי. ולפי הקובץ הראשון שצרפתי (התיקון לחוק), גם אם הוא בכיתה מיוחדת אך משולב בחינוך רגיל-אין כל הכרה.

ZOREFSH

New member
,תגובה

דווקא בתי קיבלה זיכויי מס וגם ילדים בכיתתה וילדים מכיתות אחרות כך זה כן נכון ולא יודעת מאיפא ההכרה

amiKeshev

New member
החזר מס

זה מוזר, אבל זה מאוד תלוי בפקיד השומה שעוהר על הדו"ח. לפעמים מספיקה חוו"ד המתייחסת לתלמיד נורמטיבי אך מתקשה, ולפעמים רק חינוך מיוחד/ אישורי ועדת השמה וכד'. כך מסרה לי רו"ח המתנדבת בתחום.

ליאן113

New member
לימוד מיוחד

ברצוני לעדכן אותך PITA21 אם הילד לומד בבית ספר רגיל בכיתה מיוחדת יש הכרה והוא זכאי לנקודות וזה בדוק .......אם בועדת השמה כתוב שהילד לומד בבית ספר רגיל בכיתה רגילה עם מורת שילוב אז הוא לא זכאי ואז צריך לארגן שוב ועדת השמה כדי שיהיה כתוב בדוח שהילד לומד בכיתה מיוחדת ....בקיצר כל זה בדוק ואם את לא בטוחה תבדקי שוב עם מס הכנסה.

שירZ

New member
החזרי מס-

לאור הדיון שעלה כאן אני מעבירה מידע בנושא.. ילד שלומד בחינוך מיוחד זכאי להחזר המס. ילד שלומד בכיתה מיוחדת בבית ספר רגיל אכן זכאי להחזר עד שש שנים אחורה טפסים שמתבקשים למלא ולהגיש הם: טופס 127 המעיד על תעודה רפואית-אבחנה וחתימת הרופא המטפל היינו פסיכיאטר מורשה. נורולוג. טופס116חתום ע"י ההורים עצמם, בהם הם מתבקשים למלא את כל הפרטים הרלוונטיים לגבי הכנסות לשנת המס הנוכחית שבא מוגש התביעה. אישור רלוונטי מוועדת ההשמה. אישור לימודים בחינוך המיוחד- מביה"ס להזכירכם- באם הילד עבר מסגרות לימודיות שונות במשך זמן התביעה שמוגשת למס הכנסה,יש להביא מכל מסגרת ששהה בו אישור בנפרד על מנת שיהיה קביל במס הכנסה. החזרי המס הוא עד 4000 ש"ח לשנה. מקווה שיעזור לכם.

למעלה