הקלה על כלב משלשל

J0NS0N

New member
הקלה על כלב משלשל

שלום רב,
ביום ראשון החלפתי לכלב שלי את האוכל, אותה חברה והכל פשוט במקום אוכל לגזע גדול הוא עכשיו מקבל לגזע "רגיל" (זה זמני, פשוט לא היה לגזע גדול בחנות ולא יכולתי לחכות).
בכל אופן מאז פחות או יותר (השלשולים הרציניים התחילו בשלישי בלילה) הוא משלשל (ללא דם) ואני חושד שזה בגלל המעבר החד בין הסוגים.
הוא לא מקיא (למעט הבוקר שהוא הקיא כמה עלים שהוא אכל אתמול), שותה כרגיל, יש לו תיאבון והוא חיוני ומשחק כרגיל. בן 2.5.
ניסיתי לתת לו אורז כדי להקל עליו קצת אבל משום מה הוא מסרב לאכול את האורז, למרות שהוא מעולם לא היה אנין טעם. אבל כאמור, יש לו תיאבון כי כל דבר אחר שאני נותן לו הוא אוכל.
אני לא רוצה להרעיב אותו אז נוצר מצב שאני ממשיך לתת לו את האוכל שאני חושד שעושה לו רע.
האם יש דרך להקל עליו עד שיתרגל לאוכל החדש? גם אם אני מערבב לו את האוכל עם אורז הוא בורר את הכופתיות ומשאיר את האורז...

sapirdvm

New member
אין די מידע

כמו למשל סוג השילשול, תכיפותו, מרקם וצבע, אבל אנסה לעזור;
בגדול, כלב שמשלשל וממשיך להרגיש מצוין אני מנסה לתת למערכת העיכול שלו להתאושש לבד, ללא תרופות.
1. מנוחה-צום מאוכל ל8-12 שעות
2. מזון קל לעיכול-או מזון רפואי כגון d/d ,i/d, אינטסטינאל, או מזון בייתי: חזה עוף מבושל במים עם גזר ותפ"א מבושלים היטב, ללא מלח וללא תבלינים. אורז לבן ניתן להוסיף. אם ניתן לבלנדר את זה-יותר טוב. לתת מנות קטנות 4-6 פעמים ביממה: לתת למעי לנוח, שיחלים.
3. לשתות! שלא יתייבש
אם יש הרעה במצב הרוח, אם יש דם, אם השילשול לא משתפר תוך 48 שעות, כדאי שהווטרינר יראה אותו.
בהצלחה

J0NS0N

New member
אז ככה

השלשול נוזלי לגמרי, למעט הבוקר שהיה נראה יותר כמו קוטג', הצבע חום, לא שונה בהרבה מהצואה הרגילה שלו. תכיפות של פעמיים-3 ביום (בשלישי בלילה הוא שלשל פעמיים, ברביעי הוא שלשל פעם אחת לקראת אחה"צ, עוד פעם בערב ואם אני זוכר נכון פעם או פעמיים במהלך הלילה, כשנכון לעכשיו הוא עוד לא שלשל מאז).
נתתי לו בבוקר ועוד פעם עכשיו מנה קטנה של אורז לבן עם קצת מהמזון שלו בשביל הטעם והספגתי הכל במים כדי שלא יוכל לברור את הכופתיות מהאורז.
בנתיים מצב הרוח כרגיל ונראה שהוא שותה מספיק (לא פחות מהרגיל בכל אופן, הוא לא שתיין גדול).
תודה בכל אופן, אם לא יהיה איזשהו שיפור עד מחר אקח אותו לוטרינר.

בכלל, האם הגיוני ששינוי כזה מינורי באוכל יגרום לכזו תגובה? זו לא פעם ראשונה שאני מחליף לו אוכל, אבל אני פשוט לא מאמין גדול בצירופי מקרים

sapirdvm

New member
יש כלביםמעם קיבה רגישה מאד

שמגיבים על כל שינוי
ויש שיאכלו זבל כל יום ולא ישלשלו

J0NS0N

New member
כן, הקיבה שלו מגיבה די ברגישות

למאכלים שהוא לא רגיל אליהם, למרות שבד"כ זה מסתכם ביציאה או שתיים שהן רכות יותר ולא שלשול של ממש שנמשך כמה ימים.
נכון לעכשיו, אחרי כמה מנות קטנות של אורז עם כופיות מהמזון שלו, הייתה רק יציאה אחת שכבר הייתה הרבה יותר מוצקה, אז הכיוון חיובי.
תודה רבה

sapirdvm

New member
בשורות משמחות

למעלה