כמה דברים לי אלייך בנושא הבגרות...
שלום לך, 1 מעט מפריע לי לקרוא את המילה "הקלות" הנושא הינו "התאמת דרכי היבחנות" ולא "הקלות". 2 בית הספר או המסגרת בה הינך לומדת(לעתים זה אקסטרני) אמור היה לדאוג לנושא טרם הבחינה, עליכם מוטלת האחריות לבירור מקיף של דרכי ההיבחנות (כי להם לא תמיד איכפת מכך) לפני הבחינה. ההמלצה לא מספיק שהיא ניתנה לך על ידי המאבחנת, צריך שהיא תאושר גם ע"י משרד החינוך, והמשרד ייערך לכך ע"י מתן בוחן/נת מטעמו לנושא הזה ספציפית. כך שעל פני אם לא נעשה הדבר זה לא תמיד המחדל של משרד החינוך אולי בית הספר שגה בדרך לקראת המבחן, הורייך אמורים היו לדאוג לכך מבעוד מועד (כך זה נעשה בדרך כלל), , כי כאשר מגיעים כבר לבחינה לעתים זה מאוחר מידי, בכל זאת היית אמורה לדווח על כך לבוחנת מטעם משרד החינוך על מנת שהיא תתיעץ עם חדר מצב במשרד טרם הבחינה ואז אולי היו יכולים לעזור לך בזמן הבחינה (לא תמיד זה עובד כך), לעתים קרובות כאשר התלמיד מודע לזכויותיו ולא מוותר בצורה אסרטיבית, הדבר עובד. אבל אז, וזה הדבר החשוב, מבקשים ממך את האישור של משרד החינוך, אותו אישור שהזכרתי בתחילה, המורה על "דרכי ההבחנות המותאמות לך ספציפית" כן, יש מסמך כזה שמשרד החינוך מנפיק במיוחד לנבחנים(במקרה שלנו זה היה מוועדת התאמת דרכי ההיבחנות באגף הבחינות, של משרד החינוך, בני לא רק נבחן בעל פה אלא גם שאלון המבחן הוקרא לו והבוחנת גם כתבה את התשובות שהוא ענה לה בעל פה, הוא לא נבחן עם עוד תלמידים , ישב עם הבוחנת לבד והם ערכו את הבחינה. תבואי דברים יחד עם ההורים מול בית הספר, ותדרשי מהם מדוע לא נעשה הדבר כך יש במשרד החינוך מפקחת מיוחדת על תלמידם לקויי למידה, שמה הגב´ מלי דנינו, אני ממליצה לך לכתוב לה ולהתייעץ עמה מה את הולכת לעשות עם שאר הבחינות שלך. בהצלחה, זהבה נ זכויות הורים