הקלה בבגרות

מיטללל

New member
הקלה בבגרות

היי. יש לי שאלה. באבחון שעשיתי בניצן לפני שנתיים נתנו לי את ההקלות: הארכת זמן והקראת שאלות. בהגדרה של "הקראת שאלות" היה כתוב שזה כולל להסביר את השאלות. אתמול הייתה לי בגרות בסוציאולוגיה והמורה שלי אמר שבבגרויות ההקלה של "הקראת שאלון והסברתו" לא תופסת. זה נכון?

אשלונית

New member
תופס לחלוטין.

אני בטוחה שבסוציולוגיה זה כמו בכל מקצוע אחר ואני רואה תלמידים שיוצאים עם הבוחנים אצלנו בשביל שיסבירו להם את השאלות. תבדקי בדיוק את הזכויות שלך ותעמדי על כך שתקבלי אותן. דברי עם המורה או עם היועצת זה צריך לעזור אש.

Diana M

New member
המלצות האיבחון שערכת תקפות

ואת זכאית בגינן להתאמות "גם" בבחינות הבגרות. השאלה האם בית הספר כלל אותך ברשימת התלמידים הזכאיים להבחן בתנאים מיוחדים. בררי הסוגיה עם יועצת בית הספר, בדחיפות! אי הבחנותך בסוציולוגיה בתנאים המומלצים מעידה על מחדל, המתיני לראות מה יהיו תוצאות המבחן ובמידת הצורך הגישי ערר. דיאנה

ערבי את הוריך מיד!

אין שום סיבה שבוחן כל שהוא יקח על עצמו את האחריות למבחן שלך ויתעלם מהקלות שניתנו לך על ידי אבחון (שאגב לגמרי תקף). ספרי את הענין להוריך ותני להם לטפל בו מול בית הספר כנדרש.

מיטללל

New member
את יכולה להגיד לי מה פירוש ההקלה

הזאת אומרת במדוייק? בדף כתוב-"הקראת השאלות והסברת השאלה". המורה שלי לסוציאולוגיה אמר שההקלה הזאת לא תופסת בבגרות כי צריך בשבילה להביא מורה מבחוץ כדי שיסביר את השאלה. והוא אמר שההקלה הזאת זו בדיחה כי משמעה כמעט הבאת פתרון השאלה. היועצת שלנו כבר לא באה לבית ספר והמחכנת שלי אמרה דבר בסגנון של המורה שלי. אמא שלי דיברה עם המנהל והוא אמר שאין כזאת הקלה. שההקלה הזאת תקפה רק למבחנים במהלך שנת הלימודים ולא אחריה-בבגרויות. מה לעשות? את הבגרות בסוציאולוגיה כבר עשיתי אבל עדיין יש 5 בגרויות. וההקלה הזאת כן יכולה לעזור. אז אם תוכלו אני רוצה שתענו לי על שני דברים. קודם כל מה ההקלה הזאת אומרת במדויק ודבר שני מה אני עכשיו צריכה לעשות.

דליה.ד

New member
התאמות במבחני בגרות

תקפות אך ורק אם בית הספר (היועצת) הגיש את השם שלך למשרד החינוך בגין ההמלצות של האבחון. אם האבחון נערך לפני שנתיים, ההמלצות עדיין תקפות לגבי כל המבחנים, אבל אם שמך לא הוגש למשרד החינוך כזכאית....אז את לא יכולה להשתמש בזכאות שלך במבחני הבגרות. זהו מחדל של בית הספר, וגם של הורייך במידה מסויימת שלא עמדו על זכותך להבחן כאשר המבחנים מותאמים לקשייך.

מיטללל

New member
לא דליה

הבית ספר הגיש את ההקלות למשרד החינוך. הן רשומות. הבית ספר רק מתעלם מהם או לא מבין אותם.

Yev

New member
סיפור דומה.

לא מזמן היה לי בגרות במתימטיקה. והייתי צריך לקבל דף נוסחאות מורחב. ומה בתחילת המבחן לא קבלתי. דברתי אם הבוחן, במקרה גם נכנסה מנהלת חטיבה עליונה אמרתי לה. בסוף הגיעה סגנית המנהל, התחילה לספר לי סיפורים שזה לא רשום ולא מגיע לי, ואני התחלתי להתכווח איתה(זה היה בזמן המבחן) והתעקשתי שכן מגיע לי, בסוף אחרי כמה שיחות וכמה אנשים שנכנסו למבחן, קבלתי את דף הנוסחאות המורחב. אז כלל להיות עקשניים, חלק מהבוחנים לא יודעים מה הם מדברים. וכן חשוב לברר הכול לפני ולהזכיר לפני הבגרות שיש הקלות.

מיטללל

New member
נו כן דיברתי עם המנהלת

תקשיבו נכון על הבחינה שלי אז שמים את המדבקה- "הקראת שאלון". הבעייה היא שהמנהלת חושבת שההקלה הזאת מסתכמת בהקראת השאלה. היא אומרת שההמשך של ההקלה "הסברת השאלה" לא תופסת בבגרות. היא אומרת שהיא לא שמעה על ההקלה הזאת. שזה כמו לתת את התשובה. בגלל זה אני צריכה שתגידו לי מה ההקלה הזאת בדיוק אומרת {כאמור הדף כתוב "הקראת השאלה והסברתה} ומה עכשיו אני צריכה לעשות עם הבית ספר שלי. כי אני מרגישה שאני מפספסת משהו.

זהבה נ

New member
כמה דברים לי אלייך בנושא הבגרות...

שלום לך, 1 מעט מפריע לי לקרוא את המילה "הקלות" הנושא הינו "התאמת דרכי היבחנות" ולא "הקלות". 2 בית הספר או המסגרת בה הינך לומדת(לעתים זה אקסטרני) אמור היה לדאוג לנושא טרם הבחינה, עליכם מוטלת האחריות לבירור מקיף של דרכי ההיבחנות (כי להם לא תמיד איכפת מכך) לפני הבחינה. ההמלצה לא מספיק שהיא ניתנה לך על ידי המאבחנת, צריך שהיא תאושר גם ע"י משרד החינוך, והמשרד ייערך לכך ע"י מתן בוחן/נת מטעמו לנושא הזה ספציפית. כך שעל פני אם לא נעשה הדבר זה לא תמיד המחדל של משרד החינוך אולי בית הספר שגה בדרך לקראת המבחן, הורייך אמורים היו לדאוג לכך מבעוד מועד (כך זה נעשה בדרך כלל), , כי כאשר מגיעים כבר לבחינה לעתים זה מאוחר מידי, בכל זאת היית אמורה לדווח על כך לבוחנת מטעם משרד החינוך על מנת שהיא תתיעץ עם חדר מצב במשרד טרם הבחינה ואז אולי היו יכולים לעזור לך בזמן הבחינה (לא תמיד זה עובד כך), לעתים קרובות כאשר התלמיד מודע לזכויותיו ולא מוותר בצורה אסרטיבית, הדבר עובד. אבל אז, וזה הדבר החשוב, מבקשים ממך את האישור של משרד החינוך, אותו אישור שהזכרתי בתחילה, המורה על "דרכי ההבחנות המותאמות לך ספציפית" כן, יש מסמך כזה שמשרד החינוך מנפיק במיוחד לנבחנים(במקרה שלנו זה היה מוועדת התאמת דרכי ההיבחנות באגף הבחינות, של משרד החינוך, בני לא רק נבחן בעל פה אלא גם שאלון המבחן הוקרא לו והבוחנת גם כתבה את התשובות שהוא ענה לה בעל פה, הוא לא נבחן עם עוד תלמידים , ישב עם הבוחנת לבד והם ערכו את הבחינה. תבואי דברים יחד עם ההורים מול בית הספר, ותדרשי מהם מדוע לא נעשה הדבר כך יש במשרד החינוך מפקחת מיוחדת על תלמידם לקויי למידה, שמה הגב´ מלי דנינו, אני ממליצה לך לכתוב לה ולהתייעץ עמה מה את הולכת לעשות עם שאר הבחינות שלך. בהצלחה, זהבה נ זכויות הורים

Yev

New member
לא יודע אולי פשוט הגישה אצלי קצת שו

שונה... אבל למה תמיד ההורים ולערב הורים ושהם יעשו הכול... היא כבר ילדה גדולה... יש לה בגריות... תאמיני לי היא יכולה לטפל בהכול בעצמה. ואם זה ללכת למנהל, למורה או לכל יישות בבית ספר. אם כל הכבוד...

זהבה נ

New member
Y שלום לך, למרות שהיא גדולה, היא

עדיין קטינה על פי החוק והוריה הם האפוטרופוסים עליה עד הגיעה לגיל 18, כך אומר החוק. מה לעשות. זה מה יש. זהבה נ זכויות הורים

מיטללל

New member
תודה

תודה על התגובות. האמת שהחלטתי לוותר על זה. אין לי כוח להיכנס למלחמות עם הבית ספר שלי. היום שוב דיברתי עם המנהלת והיא אמרה שהיא בכלל לא מבינה את ההקלה הזאת. שהרי אי אפשר להביא מורה חיצוני שיסביר לי את השאלות ולמורה של הבית ספר גם אסור להסביר. אז... שיהיה. אבל כאמת תודה רבה!

pazro

New member
אין דבר כזה "לא יכול" יש "לא רוצה"

כשאני עשיתי את הבגרות שלי גם אני אמרתי אולי לא כדי לריב אם הבית ספר, ובסוף נאלצתי לעשות את כל הבגרות שלי מחדש (אחרי הצבא ) ממש לא כיף. אז לריב איתם כמה שרק צריך, עד שתכבלי את כל מה שאת זכאית לו. ותמיד ליזכור אם משהוא אומר לך "לא, אי אפשר" תמיד יש מיהו שיושב יותר גבוה, ואפשר לדבר איתו. חוצמיזה זה איום ממש טוב, מנהלי בית ספר לא ממש אוהבים שתלמידים שלהם הולכים לבוסים שלהם במשרד החינוך ומתלוננים על רמות ביצוע שלהם.

אשלונית

New member
אוי זה כל כך נכון,

גם מורים לא אוהבים את זה לכן איום על ללכת לבוסים זה תמיד דבר חיובי. אם אני לא טועה באתר של משרד החינוך אפשר לפנות אליהם שם נסי דרך שם אם לא צרי קשר ואני אפנה אותך למישהו עם קשרים במשרד החינוך שאולי יוכל לעזור לך אש.

למעלה