הקלדה עיוורת

OLLA9

New member
הקלדה עיוורת

היי לכולם, אני אשמח לקבל מכם המלצות איך לומדים הקלדה עיוורת, אי אפשר פשוט לבזבז זמן בלחפש אותיות עם אצבע אחת (סתם המצב לא כזה גרוע אבל....) ראיתי שיש איזה תוכנה חינם באינטרנט ובכל זאת אשמח לקבל המלצות...:)

zlp

New member
יש שפע של תוכנות

כל אחת שתעשה את העבודה היא טובה. סה"כ זה עניין נרכש. הרבה תרגול. אני למדתי מתוכנת מדף שנקראת "בעשר אצבעות"- היא עם קריינות ומלמדת הקלדה בעברית ובאנגלית. נסי כל תוכנה חינמית באינטרנט- סה"כ מה שחשוב זה כמה תתרגלי ופחות מאיזו תוכנה תלמדי. את מחפשת עברית או אנגלית? לאנגלית יש אתר מאוד נחמד של ה BBC, אני מצרף אותו פה.

גלMD

New member
לטוס לחו"ל

אתה לא מאמין מה מקלדת בלי עברית תעשה לכתיבה שלך... או לקנות מקלדת בלי עברית בחו"ל ולהביא אותה לארץ. תוך חודש אתה כותב עיוור. חוץ מזה יש תוכנה בשם ארנבת. תאכלס לי היא לא הכי עזרה. גם ככה כתבתי מהר אבל לא עיוור. מה שהפך את הכתיבה שלי לעיוורת לגמרי זה השהות בחו"ל ששם פחות או יותר אין ברירה (מקלדת וירטואלית זה יותר איטי ממה שסבתא שלי מקלידה ובחו"ל משלמים לפי שעה..).

תתמללי כמה שיעורים

זה בא עם הזמן
. אצלי לפחות הצורך להסתכל על המצגת הפך את ההקלדה שלי לממש עיוורת. התנסתי בתוכנות והן ממש ממש ממש לא עזרו לי ללמוד, מה גם שהן משעממות טילים אז נשפרתי באמצע. תשבי לתמלל משהו, בעבודה או בלימודים, תוך שבועיים שלושה את תראי ממש שיפור. :p הנה, בי"ס לרפואה טוב למשהו, הוא גם בי"ס לקלדנות עיוורת והכל באותו שכ"ל!

OLLA9

New member
../images/Emo6.gif ניסיתי האמת לא הלך...

אבל אני הכי מסכימה אתך שללמוד הקלדה עיוורת זה משעמם תחת, הדבר היחיד שמעודד אותי, זה הזמן שאני אחסוך, זמן לא לימודים

gavar2

New member
ארנבת=התוכנה הישנה והטובה

אם אני זוכר נכון לחברה קוראים סיוון.

OLLA9

New member
זה משהו שניתן למצוא באינטרנט או שזה...

רק דרך החברה סיוון?

yeelab2

New member
מדבקות על המקלדת!!

מניסיון :) בצבא ראיתי שיוצא לי להקליד די הרבה והחלטתי לנצל את העניין, הדבקתי מדבקות לבנות על האותיות בעברית (השארתי את האנגלית גלוי) וכל פעם שהייתי צריכה להקליד משהו גם אם זה היה ממש דחוף לא וויתרתי לעצמי והקלדתי בלי לראות בשבועיים הראשונים זה היה ממש קשה ומייאש.. אבל די מהר התחלתי להקליד עיוור, השלב הבא היה להקליד עם כל האצבעות כי השתמשתי רק בשתיים, פרסתי את האצבעות על המקשים ולא משנה מה הקלדתי רק ככה גם אם הייתי חייבת משהו דחוף... בקיצור אחרי חודש בערך כבר הקלדתי בצורה עיוורת.. כמובן שצריך בשביל זה להקליד המון דברים ולא להתייאש ולהציץ.. בהצלחה:)

הורדתי את ארנבת אבל העברית יוצאת גיבריש :(

והיות שזה בדוס אין לי שמץ איך לגרום לו להכיר אותיות עבריות. רעיון למישהו?

גלMD

New member
ארנבת זה ישן ולא עובד טוב במחשבי PC

תעשה גוגל יש עוד אתרים ותוכנות חינמיים ללימוד כתיבת עיוורת ברשת חוץ מארנבת וגם גירסאות של ארנבת מותאמות לווינדוס. צירפתי 2 דוגמאות שגיגללתי בשבילך. בטוח יש עוד. ד"א- בגוגל גם יש התייחסות לעניין הג'יבריש אבל זה היה מסובך מדי בשבילי. תחפש ארנבת+כתיבה עיוורת+ ג'יבריש ותראה אם מה שהם אומרים (בעיקר בפורומי מחשבים).

gavar2

New member
הערה חשובה בנושא כתיבה עיוורת

קראתי את עיצות הדבקת המדבקות זה נשמע לי ממש מדליק. אני רק רוצה להוסיף שאם עושים דבר כזה מאד חשוב ללמד פריסה נכונה של האצבעות בשיטה עיוורת. חשוב להרגיל את האצבעות לתנוחה נכונה ולדעת איזה אצבע אחראית על איזה מקש. זה דיי עושה סדר בחיים, וגם זה מקל את המעבר עברית --אנגלית. פריסה לא נכונה של האצבעות נראת לי מבלבלת והיא מקור לטעויות הקלדה מיותרות או לשתי אצבעות שהולכת לאותו כיוון. מהרגע שרכשתם לעצמם תנוחה נכונה השאר הוא פחות חשוב. באופן אישי למדתי עם ארנבת וזה ממש עזר לי אבל זה היה לפני שנים. אולי יש תוכנות יותר מתקדמות כפי שהציעו חלק מבאי הפורום. שווה לטחון את זה לפני הלימודים במהלך סמסטר קשה להתרגל. כמו כן, בהתחלה תמיד יש נטייה לויתור עצמי בכל העניין של להסתכל על המקשים. שיהיה בהצלחה.

למעלה