הקטע הזה עם התרומות....

ahillel

New member
הקטע הזה עם התרומות....

אני שם לב שזה נעשה די נפוץ.... מצד אחד אני לא חושב שיש בזה עבירה ברורה על פקודת מס הכנסה, מצד שני, ברגע שאתה מציע הטבה כלשהי למי שתרם (כגון "דרגות"), זאת כבר לא תרומה אלא עסקה לכל דבר.

eynetane

New member
סתם הערה

אני כמובן לא יועץ מס כך שיש לקחת את הכתוב פה בערבון מוגבל וללא אחריות וכו', אבל: תרומות תמורת שירות זה עניין מקובל גם במוסדות הדתיים השונים. למשל, בתי כנסת אוספים תרומות ומעניקים לתורמים זכות עליה לתורה וכו', אבל השימוש בכספי התרומה נשאר לצרכי הקהילה כך שבית כנסת פועל כמוסד ללא כוונת רווח. בהשאלה, כל עוד משחק פועל במתכונת דומה, (נניח, התרומות משמשות לאחזקת האתר וכו') לא נראה לי שצריכה להיות בעיה. אגב, דבר נוסף, מס הכנסה משולם רק מרווחים, כך שבמקרה וההוצאות גדולות מההכנסות, אז, שוב, אין פה מס חסר.

sandbird4

New member
במיקרה אני מכיר טוב את התחום הזה

ואכן אתה צודק שבהרבה מיקרים מדובר בסתם בולשיט אחד גדול של תעשית העלמת מיסים והלבנת כספים. דוגמא קטנה לאיך זה עובד: מי שרוצה להלבין כספים מקים עמותה ושם בראש העמותה מישהו שמקבל משכורת שמנה תמורת זה שהוא משחק את המשחק. חלק קטן מהכסף הולך למשכורות, חלק קטן באמת ל-"נזקקים" (לרוב מתחזים כמובן) והשאר שזה הרוב לא באמת עבר לעמותה אלה רק פיקטיבית כאילו נתרם. כולם יוצאים מרוצים מהסיפור: "התורם" מלבין כספים במחיר נמוך "הנזקק" חי על חשבון אחרים בלי להתאמץ לעבוד "בעל העמותה" ובני משפחתו מקבלים משכורות שמנות על שיתוף פעולה בנוסף יש את כל החארות שאוספים תרומות בשביל למכור אותם אחר כך בחנות יד שניה שלהם, וגם כל אלה שהם "נזקקים מקצועים" שאוהבים לחיות על חשבון אחרים. אה... ויש מיקרים שזה חוקי אבל נעשה למטרת פירסומת בלבד. במיקרה כזה לא מעניין את אותו גוף גדול שנותן את התרומה למי הם נותנים את התרומה העיקר שהם יקבלו פירסום. דווקא הם אוהבים מתחזים כי הם מצתלמים טוב וידעים לשחק נזקק. כמובן שלא כולם כאלה אבל זה די נפוץ ב-"תעשית התרומות" שמגלגלת הרבה מאוד כסף כל שנה. בקיצור: תרומה זה דבר טוב אבל שים לב למה אתה תורם. למשל בפורום למען הקהילה בתפוז באמת הרוב מגיע לאנשים שמגיע להם (בדוק ב-100 אחוז) והמנהלת שם עושה הכל כדי למנוע ממתחזים ונוכלים להיות שם אבל במקומות אחרים יש הרבה מתחזים סדרתיים ביחד עם פעילות אמיתית.

למעלה