הקטנת נפח של סרטון.

@יעל@

New member
הקטנת נפח של סרטון.

שלום לכולם,

"הורדתי" סרטון מאתר נענע, מאחד הכתבות שלהם, סרטון באורך 10 דקות, אבל מה, שוקל 100 מ"ב. (פורמט MP4)

יש איזו תוכנה שיכולה להקטין לו את הנפח?

ניסיתי עם יוצר הסרטים של וינדוז 8 אבל הוא שמר את הסרט כבד יותר מהמקור.

על כל עזרה

גיליום

New member
הקטנת נפח סרטון

ראשית, אני רוצה להזכיר שחוקי הפורום הזה , אוסרים על דיונים שנוגעים להפרת זכויות יוצרים.
אין לי מושג מהי מהות הסרטון שהורדת ואני גם לא רוצה להכנס לזה (חוקי הפורום כאמור).
לפיכך, בעתיד אני ממליץ להמנע מאיזכור האופן שבו הגיע הסרטון לידיך. די בלכתוב שיש בידך סרטון MP4 בנפח... וכולי.
בנוגע להקטנת נפח קובץ הסרטון - ישנן מספר שיטות להקטנת הנפח, כולן קשורות בקידוד מחדש (Re-encoding) של הסרטון.
אני לא אכתוב כאן מדריך שמסביר כיצד לבצע קידוד מחדש, כי זה יהיה מאמר ארוך יחסית. אסכם רק את השיטות העיקריות להקטנת נפח של קובץ סרטון:
  • הקטנת הרזולוציה - שימוש בפילטר מסוג Resize, בתוכנה כלשהי שמאפשרת קידוד מחדש (למשל Virtualdub או Format factory החינמיות).
  • קידוד עם קודק חזק יותר מהקודק הנוכחי. למשל Xvid במקום Microsoft Video 1 (קודק ישן יחסית).
  • קידוד מחדש, עם קודק זהה למקורי, אך עם ביטרייט (Bitrate) נמוך יותר ביחס לנוכחי.
  • קידוד מחדש של ערוץ האודיו, בעזרת קודק איכותי יותר. למשל, אם האודיו מקודד ב-PCM, קידודו מחדש ב-MP3, עשוי להוריד משמעותית מנפח הקובץ.
בברכה,
גיליום

למעלה