הקטנת בית

Avi632

New member
הקטנת בית

שלום לזוהר ולגלמיש..ולכל המגיבים
כזכור רציתי להקטין את המטרז בבית

ביקשתי זאת מהאדריכלית והיא הקטינה
אני מעלה את התוכנית ואשמח לשמוע את דעתכם
כמה הסברים..הפכנו את החדר המזרחי לממד עם שירותים ומקלחת נפרדים לאופציה לחדר שינה

את הממד שהיה הפכנו לחדר עבודה קטן יותר מהממד

הסבר למהלך של המדרגות.לאחר בירור הבנו שהמדרגות החיצוניות חייבות להיות חיצוניות לגינה האחורית ולא ישירות לקומה השניה ולכן..
יש מדרגות חיצוניות לגינה
ומה שרואים מהלך לקומה השלישית באזור חדר הכביסה חלק מהמהלך אמורים לפרק אותו ולהמשיך את חדר הכביסה..שאר הדברים ברורים

החדר שינה קצת קטן והייתי רוצה להגדיל

תודה מראש על התגובות

גלמיש1

New member
האדריכלית הזאת מפיקה תכניות מקצועיות וטבות בכללי - אבל ...

כנראה שהתחלת לשגע אותה, כי בכמה היבטים אתם הולכים אחורה...
בסלון הישיבה מתעלמת מכיוון הנוף. נכון שפתחתם ויטרינה הצידה - אבל זו לא סיבה לשבת באופן שמתעלם מהנוף ?! ולשבת עם הגב לכניסה.
במטבח אפשר לתת עוד כיוון אויר ע"י חלון גובה ליד פינת הקירות.
ח.הורים - אם זה ממד תנו לו לפחות את החלון הכי רחב שמותר (לפי האיזור שלכם).
ח.רחצה - למה חלון כזה זעיר שגם ככה פונה לחריץ אור?
ח.עבודה - בחיאת... תרחיב אותו קצת, לפחות ב 20-30 סמ.
&nbsp
אישית - הייתי מחזירה את ח.עבודה להיות ממד. ועושה ח.הורים עם חלון גדול. גם אם זה יעלה לך בעוד 2-3 מ"ר.
הייתי מקווצ'צ'ת קצת את חלל הסלון , 4.5 -4.4 מטר רוחב זה בסדר גמור. אורך מטבח של 5 מ. מספיק בהחלט. מסדרון לחדר הורים ברוחב 1 מ. די והותר. וכן הלאה.... ככה תוקטן קצת התכסית ויורחב קצת המעבר בחצר האחורית שכרגע היא חריץ אור.
&nbsp
מדרגות - לא ברור לי בדיוק מה קורה שם - אבל מה שבטוח זה שכיוון העליה לפי קומת הקרקע צריך להיות הפוך. אני לא אוהבת את הקומבינה בק"ב....
&nbsp
למעלה - יש 3 חדרים פינתיים ולכולם רק חלון אחד. למה?

Avi632

New member
שלום גלמיש

בסך הכל אמרתי לה להקטין לי את הבית לא שיגעתי אותה..פגישה שניה שלי איתה..

אני באמת רוצה להבין את ההערות שלך וליישם..
קודם כל..הרווחנו פה יותר שטחי חוץ וזה דבר שאת מדגישה כל פעם שזה חשוב

1..איך היית מסדרת את הסלון?
יש ספריה בגב הקיר ויש וויטריה
קודם איפה היית שמה את הוויטרינה..ונגזר מזה איך היית מסדרת את הסלון..גם לשבת עם גב לספריה מושקעת נראה לי דפוק
אני כולה אמרתי לה שתשים את הוויטרינה בצד
האם זה לא מחשבה נכונה שתהיה גישה לגינה המזרחית .הרי לגינה הצפונית מקדימה אפשר לצאת מהדלת

2.במטבח..הצעה טובה לגבי החלון הצדדי.(הוא לא היה קודם גם כן).גם כן לגבי החלון במקלחת נגדיל אותו

3.לגבי חדר העבודה אולי זה נשמע דפוק..אבל אני לא רוצה חדר גדול היום..וכבר 7 שנים אני עובד בחדר אותו גודל(אולי עם תוספת של 30 סמ..) וזה מספיק לי ואפילו יותר מידי..

4.לגבי החדר הורים עתידי(שאני לא מתכוון בעתיד הקרוב לרדת לשם.רק באין ברירה..היום אני בגיל 30 לא מתכנן מתי לרדת..אבל זה רחוק)
האם זה משנה אם זה יהיה ממד או חדר רגיל..כמו שאת אומרת נגדיל את החלון האם זה לא מספיק?
החדר הורים האמיתי שלי הוא למעלה!
זה רק אופציה למקרה ש...

5.לגבי החדרים למעלה חוץ מהחדר הקדמי אי אפשר עוד חלון בשום חדר..
לגבי המדרגות אין לי ברירה אחרת

מה לגבי שאר הפונקציות..פינת אוכל?
וסדר החדרים והמקלחות למעלה האם בסדר?
ותודה לך על התגובה שמח לשמוע את דעתך..

גלמיש1

New member
אי אפשר לתכנן דרך הפורום, הנה תשובות

1. הרווחנו פה יותר שטחי חוץ וזה דבר שאת מדגישה כל פעם שזה חשוב
- בהחלט - זה מצויין.

2. איך היית מסדרת את הסלון? יש ספריה בגב הקיר ויש וויטריה...
לא רואה שום בעיה לשבת עם הגב לספריה. הספה לא צריכה להיות צמודה לספריה, אפשר להשאיר מעבר. ממילא 420 זה גדול מדי למרחק ישיבה ושיחה.
היות שהספריה בתוך החדר (בניגוד לכינרת) היא נוכחת גם אם לא יושבים מולה.
וויטרינה מזרחית זה טוב (היתה הצעה שלי) אבל זה לא מחייב להפנות גב לכיוון הנוף, ויציאה לחצר הצפונית מדלת הכניסה - זה לא באמת... לא נוח, לא זמין, לא יקרה.

סידור הישיבה בסלון - למשל לסדר את 2 הספות בצורת ר , אחת עם הפנים לויטרינה הימנית אחת מול הויטרינה לנוף. או באופן אחר, אבל זו עבודת תכנון. שב על זה עם האדריכלית !

2.במטבח חלון צדדי.
הצעתי בעבר - החלון צריך להיות קרוב לפינה כדי לא לצאת לתוך המדרגות בחוץ. שהאדריכלית תכין חזית מערבית ותוכלו לראות איפה אפשר לפתוח חלון למטבח בגובה סביר. הרעיון - חלון לא גדול כדי לתת עוד כיוון אויר ואור. יכול להיות חלבי לטובת הפרטיות.

3.לגבי חדר העבודה...אני לא רוצה חדר גדול...
כן זה הבנתי - אבל כדאי שיהיה אפשר לזוז שם, וגם אולי פעם בעתיד לעשות בו שימוש אחר. לכן אמרתי להרחיב עוד בטיפה 10-20 סמ.
אבל שים לב - אם זה אמור להיות ממד - אתה מחוייב בשטח מינימום של 9 מ"ר !

4.לגבי החדר הורים עתידי(שאני לא מתכוון בעתיד הקרוב לרדת לשם.רק באין ברירה..היום אני בגיל 30 לא מתכנן מתי לרדת..אבל זה רחוק)
- כן הבנתי. אבל קודם כל תתפלא כמה מהר השנים חולפות
ושנית - קברים אחרים יכולים להשתנות. אולי זה בכלל ישמש חדר/יחידה לילד גדול. להורה זקן. משיהו ישבור רגל חו"ח ויצטרך לגור למטה....

האם זה משנה אם זה יהיה ממד או חדר רגיל..כמו שאת אומרת נגדיל את החלון האם זה לא מספיק?
- בדיוק הבעיה - לממד יש אפשרות לחלון אחד בלבד, וגודל החלון מוגבל. ולכן זה לא כיף גדול כח.הורים. לכן , היות שלח.עבודה ממילא יש מקום לחלון אחד בלבד, הייתי עושה בח.הורים חלון פנורמי יפה לגינה.

5. לגבי המדרגות אין לי ברירה אחרת
- למה כוונתך? ככל שאני רואה, בקומת הקרקע העליה מצד שמאל (במקום שתהיה בימין ישירות מול המעבר) , ואילו בק"ב העליה בכיוון הפוך...
בנוסף - אני מבינה שחשבת לסגור מעל המהלך הראשון של המדרגות לטובת חדר כביסה? אבל זה בלתי אפשרי!!! אין שם גובה ראש מתחת. אי אפשר לעשות תקרה מעל חצי מהלך מדרגות. אם זה לא מובן - בקש מהאדריכלית שתשרטט שם חתך במדרגות ותראה בדיוק.

6. מה לגבי שאר הפונקציות..פינת אוכל?
- סבבה.

7. סדר החדרים והמקלחות למעלה האם בסדר?
- סבבה. רק תוסיף עוד חלון קטן לחדרי ילדים הפינתיים.

גלמיש1

New member
אגב - לגבי הפינה הצפ.מזרחית, שהיא בעם כיוון הנוף לסלון

הייתי מבטלת את העמוד, ועושה פינה שקופה. ככה תכניסו את הגינה והנוף לתוך החוויה בסלון פנימה. וגם יהיה קשר עין בין יושבי הסלון למי שנמצא בגינה. זה גם יותר יפה ומיוחד עיצובית.
ראה סקיצה - מיקמתי עמוד ככה בערך (אפשר להזיז לאן שרוצים) כדי לתת תמיכה קטנסטרוקטיבית. וגם לאפשר תריס גלילה למזרח אם יש צורך (לא יועת בצפיפות השכונה שלכם אם בכלל תהיה בעיה של שמש בכיוונים הצדדיים).
איך לטפל בחלון הפינתי, לתכנן את הפתיחה, את הפינה הקונזולית (מעליה יש בעיקר מרפסת כך שזה לא סיפור) וכו - תצטרכו לבדוק עם האדריכלית/מהנדס.

משהו שמפריע לי בכתניות - יש המון בליטות ופינות בקונטור החיצוני שאין בהן צורך וזה גם מייקר את הבניה. לנקות לנקות לנקות....

Avi632

New member
תודה גלמיש

הערות מצויינות
אני איישם אותם בתוכנית
נראה איך לסדר שוב את חדר העבודה וחדר השינה
וכן אשב על כל הנקודות שציינת

אגב הסקיצה שעשית לא עלתה לאתר

ותוכלי להסביר לי לגבי הפינות והבליטות בקונטור החיצוני איפה את רואה בדיוק דברים כאלו?
תודה

גלמיש1

New member
הסקיצה

אני בכלל לא בטוחה שאתם צריכים פרגולה בחצר המזרחית. כמו שאמרתי קודם, בצפיפות הבניה אצלכם יש סבירות שלא תהיה שום שמש ממזרח, כי השכן יסתיר אותה (שמש נמוכה). לעומת זאת יש סבירות גבוהה שהדירה לא תהיה מספיק מוארת , מאותה סיבה. ולכן יתכן שעדיף בלי שום הצללה חיצונית שתחשיך את הבית.

אבל אם כבר יש פרגולה - הצורה שלה היתה מוזרה ולא קשורה לכלום , ככה בולטת קצת מעבר לפינה. אז אם כבר אז שהפרגולה תחבוק את פינת המבנה, ותהיה מעל 2 הויטרינות. מספיק גבוהה וקלה שלא באמת תיתן צל עליהן .

אכן הצעה נהדרת

יצירת ויטרינה שכזו, בעל פינת שקופה היא דרך אולטימטיבית ליצור קשר בלתי אמצעי בין הפנים והחוץ, מה שנקרא: " להכניס את החוץ פנימה" ותהווה עבורכם דבר שישדרג את הבית בצורה מדהימה. מדובר אמנם באלמנט לא זול אבל בבית כמו שלכם הוא יצור חווית מגורים מאוד ייחודית ומרשימה. אם אפשרי- תעשו!

Avi632

New member
יש לכם מושג בערך מה עלות של דבר כזה

בהמשך העלה תוכנית עם התייחסות לההערות של גלמיש

מכיוון שסעיף האלומיניום מאוד מורכב קשה לומר מהי העלות

זה תלוי בסוג הפרופיל שתבחר, בסוג הזיגוג, בגודל המפתח (גובה ורוחב) ובמספר הכנפיים של הויטרינה. כ"כ האם אתה מתכנן לבצע תריסי גלילה/רפפות? וכמובן באיזה מבצע תבחר לצורך ביצוע העבודה. לכל אחד מהדברים האלה יש השפעה גדולה על המחיר וכדי לתמחר זאת יש להגדיר את גודל הוטרינה, המפרט הרצוי (יש להתייעץ עם יועץ אלומיניום לשם כך) ורק אז ניתן לקבל הצעת מחיר מקבלני אלומיניום.

למעלה