הקטן הזה גדול יהיה....

סתוית

New member
הקטן הזה גדול יהיה....

למה התכוון המשורר? סליחה, המוהל, כאשר מל את פני בהיותו תינוק בן שבוע? אני לא כל כך יודעת את התשובה מה שכן אני יודעת שבאותם שניות שבוע לפני היוולדו הכל היה מוכתב שם למעלה, הקטן הזה כמו כל הקטנים שנולדו נגזר דינם בידי הקדוש ברוך כאשר היו ברחם אמם. שנתיים, שנתיים חלפו מאז החלה שנת הלימודים והקטן מסרב לגדול, הילד הקטן שלי מסרב להקשיב, ואני חסרת אונים, לא יודעת לא מגיבה, החוק החדש על איסור הרמת ידיים לא הטיב עימי, כל שנותר לי לראות ילד קטן מורד, ואני, מי אני בכלל, כבר עכשיו הוא אומר לי, אם תגעי בי אלך למשטרה. הילד הקטן שלי, האם הוא גאון קטן, פלספן או שמה סובל מפיצול אישיות, אני אינני יודעת, אבל משהו בו מהפנט אותי, משהו בו ממגנט אותי, לא בגלל שהוא הילד שלי, אלא בגלל האינרגיות החיוביות שהוא מזרים לתוכי למרות כל הבלאגן שהוא עושה לי. מי הקטן הזה? מה יהיה כשיגדל, ילד קטן שמסרב לגדול לפי החוקים, ילד קטן שמסרב לגדול לפי הכללים, הוא לא מורד בי, הוא לא פוגע בי, אלא אך ורק בחוקים שמכתיבים את מה שכן צריך לעשות. מה יהיה עם הקטן הזה שלי, אני כל כך דואגת אני כל כך פוחדת, אם ימשיך ככה, בקצב המרדנות הזה, הסיכויים מאוד גבוהים שימצא עצמו ברחובות, הסיכויים מאוד גבוהים שעם אלפא ביתה שכזה לא ימצא עתיד. אבל הראש, הראש שלו לא מפסיק לעבוד, הראש של הילד הקטן שלי, עובד שעות ללא הפסקה, עובד ועובד עד שאני כבר לא יודעת אם בילד עסקינן או בגבר. הוא דואג לי כמו שלא דאגו לי מעולם, הוא אוהב אותי כמו שלא אהבו אותי מעולם, הוא עוזב את הכל למעני, הוא עוזב את הכל בשבילי. אומרים שלא טוב להראות לילד כלום, אומרים שלא טוב לתת אותות ומופתים על הקשיים שבבתים מתחוללים. אבל מה לעשות כאשר גם את הכל אני מסתירה ובכל זאת לילד קשה, קשה להבין שאין אבא בבית יותר, שאבא ואמא התגרשו, שאבא ואמא לא מסתדרים. הוא מבקש לבחון כל בחור שעתיד להיות חבר שלי, הוא רוצה לפני כן לבדוק אם הוא ראוי להיות אבא, רק אז יקבל אותו אצלנו בזרועות פתוחות, גם כשאני אומרת לו, עצור ילד, זה חבר , זה לא אבא, הוא מתעקש וכאילו לדברי לא מתיחס, הוא מתעקש שכל גבר שאל ליבי יכנס, ימלא את ליבו ביחס אבהי ורק אחר כך יתן לי ללכת לפי כל הכללים. מה קורה לילד הזה מה קורה לתינוק שלי, הוא רק בן 8 ורובצת עליו מעמסה כל כך כבדה, מעמסה כל כך קשה, לא לזה יחלתי פללתי כשהתחתנתי , לא לזה יחלתי כשהתגרשתי. הוא טורח לאמר לי את פילוסופית החיים, הוא מבטיח שהוא יהיה גדול וחכם לא פחות מכל אחד, הוא מבטיח שהוא יודע ומכיר את הכללים , הוא מבטיח לי שלעולם לא יאכזב הוא מבטיח לי שישאר הילד שלי שנמצא חזק בלב. ואני תוהה יום יום שעה שעה לבורא עולם, בו אני מאמינה, מה יהיה עם הילד הקטן שלי. מי יתן והילד הזה שלי שממלא חלל גדול וריק בתוכי יגדל ויתן לי נחת.

זה קשה

ילדים זה שמחה, לפעמים. בסך הכל הילד שלך עובר תהליכים די מובנים בשל סיבות ואירועים שאתם עוברים. כשהמכונית מתקלקלת הולכים למוסך, וכשמשהו לא מסתדר איתנו אנחנו מחכים שזה יעבור לבד. למה? לכו ליעוץ. חבל לפספס את הזמן בתהיה. שיהיה לכם בהצלחה והשנה הזו תהיה אליכם הכי טובה

סתוית

New member
לאמא בדרך תגובה מסתוית

אולי לא ציינתי, אבל הגירושים כבר היו לפני חמש שנים הילד היה בגיל שלוש, היחסים עם האבא מעולים וגם ביני לבין האבא היחסים בסדר למרות הכל הילד פגוע. עשיתי הכל אבל ממש המון ולא עוזר כלום, כואב לילד חזק בלב, אני לא יודעת מה היתי עושה אם ההורים שלי היו אומרים לי שהם מתגרשים, זה קשה מכל. אני בוכה כל יום בשבילו, ואת יודעת מה? פעם לא היתי מבינה נשים גרושות שמקטרות, היום אני מבינה, אנחנו מסתירות את העצב אבל בלב כואב לי מאוד על הילד שלי.

סתוית יקרה

הכאב הזה קיים. השאלה איך מנתבים את המצב לאפיקים חיוביים. גם לי הורים גרושים וזה לא קל בכלל אבל החיים מכתיבים לנו התאוששות ומכל עז יוצא מתוק. למדתי הרבה על עצמאות לצד הבעיות, למדתי על חוזק לצד החולשה ומעל להכל הבן שלך זכה לאמא אכפתית ורגישה כמוך וזה לא דבר ברור מאליו. יש לו לבנך שני בתים, שני הורים אוהבים וזה המון. התרשמתי שיש לך הכוח וגם אם קשה ונשברים לפעמים צריך להמשיך להביט קדימה באופטימיות. מאחלת לכם שתצליחו למרות הקושי.

@poet-ADMIN

New member
מרגש , !!!!

יכולות התיאור ניפלאה מי ייתן שבנך ייסב לך רק נחת אם יקרה

רותי ב.

New member
סתווית, אני כל כך מבינה

את החרדות שלך, והילד שלך הוא נהדר, הוא רגיש, וקשוב אליך , אוהב, ותשמרי על אופטימיות , הוא יגדל להיות אדם נהדר. גם אהבתי את הדברים שאמא בדרך כתבה וטיירון, וכן, לדעתי צריך קצת עזרה במצבים כאלה של חוסר ודאות, איזה מישהו שיעודד, לפחות, אותך, אותו, שיקשיב, אולי, יתן איזו עיצה טובה, משהו כזה. הזדהיתי גם עם הקטע של המרידות, של המודעות שלהם לזכויות שלהם, ומכירה את הבעיה הזו היטב מאצלי, נושא המרידות. לפני שנה הנושא השנתי היה במערכת החינוך `הזכות לכבוד והחובה לכבד`. ככה קראו לזה, ונדמה לי שהילדים הפנימו רק את החלק הראשון, פחות את השני. .בכל אופן, תמשיכי להיות אופטימית, ומאחלת לך שתראי ממנו רק טוב, ושהציפיות שלך ממנו ומעצמך יתגשמו

קרני

New member
חששה אימהית... :)

יש ציפיות מהילדים שיגדלו להיות... ולפעמים שוכחים שיש להם אישיות משלהם, רצונות ויכולות שונים לגמרי מהציפיות והרצונות שלנו. תני לא את האפשרויות להתפתח בכיוונים הרצויים לו. אל תדאגי לו, דאגה מקצרת את כנפי המעוף, והם נשארים במקום שלא תמיד רצוי להם. הילד שלך, כפי שנשמע, יודע טוב מאוד מה הוא רוצה ולאן הוא רוצה להגיע. את צריכה רק לכוון אותו להגיע לשם בדרך הטובה ביותר. הוא יגיע לאן שהוא צריך להגיע. לא תמיד זה בא בד בבד עם לאן שאנחנו רוצים שהוא יגיע, וצריך לזכור את זה. הרי כל מה שאת רוצה, והאהבה והדאגה האימהית שלך זהרה מכל מילה :)), זה שיהיה לו טוב בחיים. אני חושבת שהבן שלך מקסים. לא רואים הרבה ילדים שקשורים להוריהם כמו הזאטוט שלך :)) תהני מהאהבה הזאת, ואיתה תלכו יחד למקום הנכון... אל תשכחי שזה תהליך וזה יקח ממך זמן ואנרגיות, אבל אני בטוחה שאת תעשי את זה בצורה מדהימה!!! בהצלחה! :) @ @ J U

סיפור ילדים וגם כמה מילים ממני :)

מעשה באפרוח - עבר ר. -------------------------- היה היה אפרוח שאהב לברוח. אמר לאמו - אני בורח ! אמרה לו אמו - אם תברח ארוץ אחריך ואשיגך, שהרי אמך אני ואתה אפרוחי הקטן שאהבתי. אם - תרוצי אחרי - אמר האפרוח הקטן - אהיה דג בים ואשחה חיש מהר, ואברח מפניך - אם תהיה דג בים - אמרה לו אמו - אהיה דייגת ואדוג אותך ! - אם תהיה דייגת אמר האפרוח - אהיה סלע בראש הר גבה ולא תוכלי לעלות אלי. - אם תהיה סלע בראש הר גבוה גבה - אמרה אמו - אהיה טפסנית הרים ואטפס ואטפס - עד שאגיע למקום שתהיה שם ואתפוש אותך. - אם תהיה טפסנית הרים - אמר האפרוח - אהיה חרגול ואסתתר לי בגן ולא תמצאי אותי. - אם תהיה חרגול ותסתתר בגן - אמרה אמו - אהיה שומרת הגן ואמצא אותך. - אם תהיה שומרת הגן - אמר האפרוח - אהיה ציפור ואעוף ואברח מפניך, - אם תהיה ציפור ותעוף מפני - אמרה אמו - אהיה עץ ובלילה תרד על ענפי לישון. - אם תהיי עץ - אמר האפרוח - בלילה אהיה סירה קטנה, אשוט לי בנחל ואברח מפניך - אם תהיה סירה קטנה - אמרה לו אמו - אהיה הרוח, אנשב בך וארחף אחריך, ובכל מקום שתהיה - שם אהיה גם אני. - אם תהיי רוח ותנשבי עלי - אמר האפרוח הקטן - אהיה ילד ואברח לי לתוך בית אחד. - אם תהיה ילד קטן ותברח לך לתוך בית - אמרה לו אמו - אהיה אמא ואתפוש אותך ואחבק אותך בזרועותי... סתוית בחרתי לכתוב לך סיפור ילדים זה כי אהבתך ודאגתך הזכירה לי אותו ריגשת אותי... האמהות החובקת שבך, האהבה הנפלאה שבינך לבין בנך... החיבוק החם שיוצא ממילותיך אני מאחלת לשניכם רק טוב ! שתדעו רק אושר ! והלוואי והייתי יכולה למחות לך את הדמעותיך אם יקרה ונפלאה שתהיה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה ענבל

שרוני 16

New member
לאמא הדואגת...

היי, קראתי בטעות את ההודעה שלך והחלטתי לענות לך. אני בת 16, וההורים שלי גרושים מאז שהייתי בת 3, רציתי רק להגיד לך שמעכשיו כשי לך חבר תזכרי שאת לא לבד יש עוד מישהו שצריך לחבב את אותו בנאדם מסויום, מעכשיו זה אתם, את והבן שלך ואם אין לכם אחד את השני אין לכם כלום!!! הבן שלך ימרוד במוסכמות כל החיים שלו -> כמוני, אבל בסוף יתפכח ויראה בך כדבר הכי קדוש בחיים שלוץ אבל אני מבקשת ממך למען הילד, שהוא יזכה לקשר טוב עם אבא שלו כי זההדבר הכי חשוב, הניחי לכל המחלוקת בינך לבין האב ותתמקדי בטובתו של הבן. גמר חתימה טובה, מאחת שמזדהה...

רותי ב.

New member
שרון , כתבת כל כך אמיתי

וכל כך נכון ונבון, ואני מקוה ובטוחה שהדברים שאמרת יפלו על אזניים קשובות. תודה על תגובתך הבוגרת והיפה.

למעלה