הקוראן והמדע

הקוראן והמדע

בקישור למטה נמצא אחד האתרים שמצאתי ברשת שמתייחסים למדע ולקוראן,איני מעוניין לקבל תגובות שהן גינויים כנגד האיסלאם,גלשתי באתר וראיתי שהוא שווה,יש בו מאמרים שמתייחסים לחלק ממה שנזכר בקוראן שקשור במדע. אז מקווה שגם ההתיחסות של מי שמעוניין בדבר כזה תהיה עניינית.

Governor

New member
סדנא דארעא - חד הוא

כל הפאגאנים דומים, והדמיון חוצה גבולות אמונה...

Governor

New member
רצינית, ועוד איך. שלוף טענה אקראית

מן האתר שלך, לפי בחירתך, ונדון בה. OK?

Governor

New member
מצטער. בעוד שאני יכול לקרא מה,

לטענת אתר המסיון המוסלמי, אומר המומחה, ולבדק האם הדברים, שנטען כי אמר, נכונים או לא (וזאת, מבלי להיות בטוח כלל שאכן אמר כזאת), איני יכול לבדק מה אומר הקוראן במקור, ואיני מסכים להסתמך על התרגום המוצע שם, מכיוון שידוע כי אתרי מסיון (יהודיים, נוצריים, מוסלמיים) נוהגים לצטט חלקית מה שמאשש לכאורה את טענותיהם, ומצניעים את מה שמחלישן. אז ראשית, ספק קשור למאמר של הפרופ' Hay, המתפרסם בכתב עת של קהילית מקצועו. לא באתר מסיון מוסלמי. לאחר מכן אחפש אתר איכותי המציג את הקוראן באנגלית (איני יודע ערבית, לצערי), ונראה אגב, אין כל חכמה בהצבעה על היחוד של גוף המים של הים התכון, כיוון שהוא כמעט סגור ומבודד מיתר הימים, ובהתחשב בעובדה כי מוסלמים (Moores) שלטו בספרד למן שנת 711 (פלשו מצפון אפריקה), ועד כמעט סוף המאה ה- 15, הרי ברור כי הקוראן שנכתב בערך אז, יכול היה לשקף מידע מן הטבע ולתאר מה שידע כל ספן, או דיג על היחודיות של הים התכון פרט לכך, כבר הראיתי שהקוראן טעה בתארו הארץ כביצה, ומכיוון שכבר הצבעתי על טעות אחת הרי שהקוראן הוא יצירה אנושית, ולא שמימית... ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

...

קודם כל כמעט רוב מי שיש לו מאמר באתר הזה לא בא מתוך האיסלאם או הערבים,לגבי התירגום אז יש לי את הקוראן ואת הפסוק בערבית ולא ראיתי ששיחקו בזה. אתה אומר "אין כל חכמה בהצבעה על היחוד של גוף המים של הים התכון, כיוון שהוא כמעט סגור ומבודד מיתר הימים, ובהתחשב בעובדה כי מוסלמים (Moores) שלטו בספרד למן שנת 711 (פלשו מצפון אפריקה), ועד כמעט סוף המאה ה- 15, הרי ברור כי הקוראן שנכתב בערך אז, יכול היה לשקף מידע מן הטבע ולתאר מה שידע כל ספן, או דיג על היחודיות של הים התכון פרט לכך, כבר הראיתי שהקוראן טעה בתארו הארץ כביצה, ומכיוון שכבר הצבעתי על טעות אחת הרי שהקוראן הוא יצירה אנושית, ולא שמימית". קודם כל טענתך שהקוראן נכתב בתקופה הזאת היא לא נכונה,תקופת ירידת הקוראן או כתיבתו כפי שאתה טוען נעה בין השנים 610-623 ולא 711 עד סוף המאה ה 15 כפי שאתה טוען,ואתה יכול לבדוק גם מתי המדע גילה את התופעה הזאת בכלל. הקוראן לא טעה בתיאורו הארץ כביצה,אולי אני לא הצגתי את האינפורמציה בצורה נכונה,בכל זאת אם אמצא מידע על זה באנגלית אציג לך אותו,לכן עדין מוקדם להגיד שזו טעות.

Governor

New member
אני מעונין לחדד את דברי,

בענין הכרונולוגיה עוד הרבה לפני כבוש חצי האי האיברי (ספרד פלוס פורטוגל) בשנת 711, כבר שלטו המורים (Moores) במורוקו המצויה משני עברי מיצר גיברלטר, ויכלו בנקל לזהות את הדומה והשונה בשני ה- water mass types של שני הימים הללו, וכאמור, עקב היות הים התכון סגור כמעט חלוטין, מאפיני המליחות, טמפרטורה וצפיפות שלו נבדלים לחלוטין מאלה של האוקיאנוס האטלנטי ברור כי מים משני הימים יכולים להתערבב בנקודת ההשקה, וזה אף מתרחש בפעל, אלא שמדת הערבוב זניחה לעומת התהליכים הדינאמיים ושווי המשקל במאסות הללו עקב השוני במאפינים הסביבתיים של כל אחד מהם, כך שהתוצאה נטו היא שה- water masses של הימים הללו בכל זאת שומרים על יחודם זאת, כאמור, יכול היה כל דיג או ספן ללמד בנקל, ומכיוון שמדובר בתקופה בה כנראה הועלה הקוראן על הניר, ממסורת שבע"פ, ונערך, הרי מכאן ועד הנצחת התופעה בקוראן - הדרך היתה קצרה ס"ה, התנהגותך מחזקת את תחושתי, כי יש משהו משותף לכל הפאגאנים, אשר חוצה גבולות אמונה סדנא דארעא - חד הוא... ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

...

הקוראן הועלה על הנייר עוד בתקופתו של מוחמד ואחרי מותו העלה אותו הכליפה הראשון אבו בקר,לכן עליית הקוראן לנייר רחוקה מאוד מתקופת ספרד כפי שאתה טוען.

Governor

New member
בא נטפל תחילה בענין ברור

הארץ אינה כביצה מן הסבות הבאות: (1) ההפרש בין הרדיוס המשווני לרדיוס הפולרי הוא כשלשה פרומיל, ואינו נתן להבחנה בעין (2) בביצה הרדיוס הפולרי גדול מן הרדיוס המשווני, ואילו אצל כדה"א הרדיוס הפולרי קטן מן הרדיוס המשווני שום התפתלות לא תעזר כאן. אם הקוראן טוען שהארץ כביצה, אזי הקוראן טועה, ופרושו של דבר, שהקוראן הוא פרי עטו של אדם, בשר ודם לענין `מופת` הימים: (1) הצבע על מאמר של פרופ' Hay באתר אוניברסיטאי, או בכתב-עת מקצועי (2) אחפש תרגום מהימן של הקוראן לאנגלית לא אכחד ממך, איני מאמין לאתרי מסיון, ועל כן אין בדעתי לוותר על הספקות שלי ועל הבדיקות אגב, נסח המסורה של הקוראן (Koran Masoretic Text, ולהלן KMS), נקבע וקודש רק בשנת 322 להג'רה (ההג'רה, כידוע, ארעה ב- 16 ביולי 622), אז, הכל פתוח. התאריך בו נקבת, מסבות מובנות, 632, הוא בפשטות, תאריך מותו של מוחמד... ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

...

אני חושב שבפורום חלל ולווינים ענו לי ולך כבר,אי אפשר להגיד שהארץ אינה ביצה,אינפורמציה לגבי פרופ' Hay תוכל למצוא באינטרנט,בכל זאת מצאתי לך קישור שבו הוא מדבר על התופעה הזאת,תירגום מהימן אתה יכולה לחפש ולמצוא ויש לך גם את הקוראן בעוד הרבה שפות,מה ז"א "נסח המסורה של הקוראן (Koran Masoretic Text, ולהלן KMS), נקבע וקודש רק בשנת 322 להג'רה),לא הבנתי,תסביר,תאריך מותו של מוחמד הוא התאריך שבו הושלמה מסירת הקוראן,אז מה הבעייה ?

Governor

New member
ובכן, האינסטינקטים שלי לגבי אתרי

מסיון יהודיים, נוצריים, איסלאמיים, או כל אמונה אחרת, לא הטעוני גם הפעם. איני עגל משולל כשר חשיבה בקרתית, כמוך. הסרטון הקצר שהצגת, מאתר המסיון האיסלאמי, בישל וערך את דברי פרופ' Hay, תוך הותרת רוב הראיון על הרצפה, והכללה סלקטיבית של אותן מלים אשר נועדו ליצור את הרשם המבוקש הנה, פרופ' William W. Hay (נוצרי מתודיסט מאמין) מסביר כיצד הולך שולל, והובל לומר את אשר אמר. הוא מסכם (לקראת סוף המאמר):
האם אתה מבין כעת מדוע רק אתר אוניברסיטאי, או כתב-עת לאוקיאנוגרפיה, נחשבים?______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

...

לא הייתי יודע שזה אתר מסיון,בכל זאת אני לא יכול לסמוך על הקישור שאתה נותן מאחר שהוא שייך לאתר מסיון נוצרי,איני סובל מחוסר חשיבה בקרתית,להפך אני הופך את העולם בכדי להגיע לאמת,בפעם הבאה אם תהיה אדאג להציג אינפורמציה שלא שייכת לאתרי מסיון או משהו דומה.

Governor

New member
`לא הייתי יודע שזה אתר מסיון`

בעלי האתר אינם מסתירים את זהותם, אולם מבקשים את הקורא להתיחס לטענותיהם לגופן. הצגתי מאמר מאתר זה, לא כטענה ראשונית, אלא רק כמענה לטענתך כי קים מידע מדעי בקוראן אשר אין מנוס מהסק כי מקורו שמימי. המאמר שהצגתי מוכיח שטענה זו מופרכת, וכבר ציינתי זאת עוד לפני שמצאתי את המאמר מ- answering-islam.org.uk, לאמר: ה- water mass types של הימים והאוקיאנוסים מעוצבים מיוצבים ומתוחזקים ע"י מערכות סביבתיות יחודיות המצויות בשווי משקל יציב. ברור שאין שום מחסום בין הימים, ומימיהם מתערבבים באזור הגבול שביניהם ללא הפרעה, אולם התהליכים הדינאמיים המיצבים את ה- water mass types חזקים מן האפקט על הערבוב והמהילה באזורי הגבול התנגדתי לטענותיך בענין קיום מופתים מדעיים בקוראן, לא משום שאתה מוסלמי ואני אתאיסט (יהודי), אלא משום שזהיתי תוך זמן קצר, ומבלי להיות מדען, כי הטענות חלשות ומטופשות (במחילה) אפילו יותר מטענות דוד1000 ודניאל בלס, שהחשבתין עד היום כמצויות ברמת יחוס של אפס מוחלט. פקחת עיני והוכחת לי כי קימות גם רמות שליליות טענתך בענין צורת הביצה של כדה"א, הופרכה אף היא, לאמר: ביצה היא הגוף המרחבי הנוצר מסבוב האליפסה סביב קטרה הגדול (האפקי), בעוד כדה"א הוא הגוף המרחבי הנוצר מסבוב האליפסה סביב קטרה הקטן (האנכי). אלה שני גופים שונים לחלוטין (אתה מיתמם, או שבאמת אין לך תפישה מרחבית?). פרט לכך, ההפרש בין הרדיוס המשווני לבין הרדיוס הפולרי, הוא כשלשה פרומיל, ואינו מובחן בעין, והארץ נראית מן החלל ככדור מושלם אם כן, יש לנו 100% הפרכות, עד כה נסה טענות אחרות. אני מוכן לבחן כל טענה לגופה ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

...

לגבי צורת הארץ שדומה לביצה אני אציג את השאלה הזו לאחד האתרים כי אני רואה שהקוראן סותר את עצמו,מצד אחד כתוב שם שהארץ כדור וכתוב שם שהארץ דומה לביצה,אגב לא מדובר בביצה של תרנגולת אלא של עוף אחר שאין לי מושג מה שמו בעברית,אך לפני שאני אציג טענה אחרת צריך קודם להגיע להסכמה לגבי הקוראן ותאריכי כתיבתו או השלמת מסירתו.

Governor

New member
`לגבי צורת הארץ שדומה לביצה אני

אציג את השאלה הזו לאחד האתרים` אין צרך להציג דבר, לאף אתר. הפעל את מוחך `כי אני רואה שהקוראן סותר את עצמו,מצד אחד כתוב שם שהארץ כדור וכתוב שם שהארץ דומה לביצה` הסברתי לך מספר פעמים ואסביר שוב. בשלבים: ההבדל בין הרדיוס המשווני לרדיוס הפולרי הוא שלשה פרומיל. הנהן בראשך אם הבנת ופרושו, שהארץ נראית לצופה מן החלל, ולא משנה באיזה מרחק - כדור מושלם. הנהן בראשך אם הבנת ביצה היא גוף תלת-ממדי המתקבל מסבוב אליפסה סביב קטרה הגדול. הנהן בראשך אם הבנת כדה"א הוא גוף תלת-ממדי המתקבל מסבוב אליפסה סביב קטרה הקטן. הנהן בראשך אם הבנת `אגב לא מדובר בביצה של תרנגולת אלא של עוף אחר שאין לי מושג מה שמו בעברית` לא תצליח למצא עוף כזה ולנקב בשמו `אך לפני שאני אציג טענה אחרת צריך קודם להגיע להסכמה לגבי הקוראן ותאריכי כתיבתו או השלמת מסירתו` אני מסכים שהקוראן נחתם בשנת 322 להג'רה, וכל המחזיק בגרסא קדומה יותר, נרדף עד חרמה, כמו שצוין בקטע המצוטט אנגלית בסוף כאן ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

...

הבנתי את התשובה שלך כוונתי הייתה שאציג את השאלה איך זה שאתם אומרים שהקוראן ספר שנמסר מאלוהים למוחמד כשהוא סותר את המדע?,אעדכן אותך בהתפתחויות הפרשה.

Governor

New member
`כוונתי הייתה שאציג את השאלה איך זה

שאתם אומרים שהקוראן ספר שנמסר מאלוהים למוחמד כשהוא סותר את המדע?` יש לי עבורך עצת חנם, אולם היא מעולה, וכדאי לך לקבלה: אל תטען כי יש בקוראן טענות בעניני טבע, אשר מקורן לא יכול היה להיות אנושי, ולכן הוא בהכרח שמימי טען, במקום זאת, שהקוראן הוא מדריך מוסרי המקיף כל תחום חיים, ומורה לאדם כיצד לחיות את חייו אל תלחם בגלויי מדע. על כל תגלית מדעית - אמור כי נתגלתה רק באשורו ובהסכמתו של אללה, אחרת, איך היה אדם מגלה אותה? עם עצות כאלה - תהיה בלתי מובס בויכוחים ______________________________________________________________ 0284392570 אקרא_לוחם_אמיץ

...

יש בקוראן הרבה מאוד פסוקים שקשורים למדע,לא ניסיון הצבעה אלא ממש פסוקים שמדברים על דברים מסוימים מהמדע וגם בתחומים אחרים,ובעולם הערבי והמוסלמי מנפנפים בהצבעת הקוראן על הדברים המדעיים האלה שרק במאה החולפת גילו המדענים ומשתמשים בהם בצדקת דרך האיסלאם,מה טיב הפסוקים האלה ונכונתם אני לא יודע,אבל אני יודע שזה הוביל להתאסלמות כמה מדענים ואנשי אקדמיה,אך מהדיון שניהלתי איתך למשל הפרכת את סיפור הארץ שדומה לביצה,מעניין אותי לדעת מה הם אומרים,כי אם אין להם תשובה ברורה אני סוגור את החשבון שפתחתי בשמיים.

למעלה