הקופסא / אנונימי

אני כבר מספיק גדול והבנתי שכחול זה

לא הכל זה הרוב.... וחוץ מזה מה הקשר כחול למה שכתבתי?מבקר תרבותי ב_____שלי! תודה! ומה קורה עם הבדיחה הגסה?שנצחק קצת,אומרים שזה מפתח את הריאות

זמן אמת

New member
הקופסא / אנונימי

הקופסא / אנונימי סיפור מספר על אם שהענישה את בתה בת החמש, על שבזבזה גליל שלם של נייר עטיפה מוזהב. באותה התקופה הכסף בביתם היה מצרך נדיר. היא התרגזה עוד יותר כאשר גילתה שהילדה השתמשה בנייר העטיפה בכדי לעטוף קופסא, שאותה הניחה מתחת לעץ חג המולד. למחרת בבוקר, הביאה הילדה את הקופסא לאמה, ואמרה: "אמא, זה בשבילך". האם אמנם הייתה נבוכה מתגובתה המוגזמת מוקדם יותר, אך כעסה. ניצת שוב הכעס כאשר גילתה שהקופסא ריקה. היא אמרה לבתה בטון חמור: "האם אינך יודעת גבירתי הצעירה, שכאשר נותנים למישהו מתנה, אמור להיות שם משהו בתוך הקופסא?" הילדה פרצה בבכי ואמרה: "אבל אמא, היא לא ריקה!!! אני הפרחתי נשיקות לתוכה, עד אשר התמלאה." האם נשברה. היא כרעה על בירכיה וחבקה את בתה הקטנה, אחר כך התחננה שתסלח לה על הכעס וחוסר המחשבה. לא הרבה אחר כך נהרגה הילדה בתאונה, והאם שמרה את הקופסא ליד מיטתה במשך כל ימי חייה, ובכל פעם שהייתה עצובה או בקשיים, הייתה פותחת את הקופסא ונוטלת נשיקה דימיונית מתוכה ונזכרת באהבה של בתה הקטנה. במובן מסוים, כל אחד מאיתנו, מקבל קופסא מוזהבת של אהבה ללא תנאי ונשיקות, מאוהביו, חבריו משפחתו, ואלוהים. אין רכוש יקר יותר מזה.... לכן, ברגעים קשים בחיינו, כשקשה לנו ואנחנו עצובים, ונדמה שהעולם יסתדר טוב בלעדינו... אל נא נשכח, שיש אנשים שאוהבים אותנו, שבשבילנו הם העולם.... ולא בטוח שהם יסתדרו...

איזה סיפור אופטימי הבאת לנו....

גם עוני גם תאונות וגם מוות והכל בסיפור אחד.... יש גם שיר בדרך?

זמן אמת

New member
מצחיק, בחיי לא שמתי לב לכל שלל

"כל טוב" שיש בסיפור. קיבלתי אותו במייל, וכיוון שאני לא יודעת איך מעבירים, והבן לא היה בבית, הוצאתי הדפסה, והעתקתי. הסיפור הזה ריגש אותי, עשה לי משהו, לא העלילה אלא האמירות הברורות הן אשר "נגעו " בי בסופו, אז בחרתי להביאו. לא שמתי לב לצרות בצרורות, סינדרום שלם, "סורי" - סליחה. דווקא קיבלתי גם בדיחה גסה שיכולה לפצות, קשה לי להחליט אם כן או לא, מה תחשבו עלי - איזו דודה פושעת.... נראה מחר. ערב טוב וכל טוב,
אהובה.

jasmine38

New member
תודה על הסיפור

בחיים האמיתיים אין סיפורים שהכל מושלם. יש לקבל לפעמים גם את הצער, ולהשתדל שלא ישתלט על חיינו. העיקר כדברי השיר: מוכרחים להיות שמח !

זמן אמת

New member
איך השיר הזה שניצתת השימחה מבפנים

יש איזה שיר מתנועת הנוער, שהיינו שרים, ועם הגיל למדתי שבאמת,שרק מבפנים ניתן להצית שימחה. שום כבלים וחוטים מאריכים, ומחוות, וקשקושים לא ממש משמחים. יש בשיר הרבה הי הי הי...... שכחתי.
פרח וברח לי. אולי אמצא. אני לא כל כך קשישה לשיכחות,
אבל בדריו כבר לא ממעיטים להשמיע שירים כאלה, יש זכות ביטוי וקיום לעברי לידר, ואייל גולן,,, והם אחלא,
ואזכר.
כל טוב,
אהובה.

jasmine38

New member
שיר שמח

שיר שמח ביצוע: האשקולית מילים: יעקב אורלנד לחן: מרדכי זעירא אם גם ראשנו שח ועצב סובבנו - הבה ונתלקח מן השמחה שבנו. הי, הי, הבה ונתמלא שמחה, שמחה כמלוא העין, הי, הי, שירו עלה, עלה עלה ובער היין! עלה ובער היין! הי. הי... עלה ובער כאש והדליקנו כוח! אבוי למתייאש, הלילה יש לשמוח! הי, הי, הלילה יגאל כל מי, כל מי שנשמה בו, הי , הי, כל איש בישראל - ניצוץ של נחמה בו! ניצוץ של נחמה בו! הי, הי...

jasmine38

New member
בכרטיס שלי כתוב שאני בן 7

אפשר גם לכתוב זאת בעיתונים, אבל מי מאמין לעיתונים?
אם הייתי אשה, גם היית שואלת? מותר לשאול גברים שאלות שלא שואלים נשים? לגופו של עניין, עברתי יותר מחצית תוחלת החיים של "אדם בריא" אם יש בכלל דבר כזה
את משבר גיל ה-40 עברתי מזמן, והנסיך שבגללו אני פה, הוא בן 7. אפשר להתפלמס על זה בלי סוף: אם אני פה בגללו או שהוא פה בגללי, (הביצה או התרנגולת) כי אילו לא הייתי נשא של "גן-נבחר", הוא לא היה פה כלל, בכדי להביא אותי להיות פעיל בפורום

זמן אמת

New member
|ייןהבנתי, מעולם לא הסתרתי את גילי,

למרות שאישה אנוכי. סוף שבוע נעים טעים בריא וקל,
כל טוב אהובה.

למעלה