הקופי בר או:The Little Iron Stick

Lear22

New member
הקופי בר או:The Little Iron Stick

והשם המלא: הקופי בר או:The Little Iron Stick That Could הקופי בר היה מלא עד מאוד בערב יום האהבה. הרבה זוגות יושבים סביב נרות ואוכלים אנטיפסטי. איזה יופי. אנחנו הגענו, אמנם בערב יום האהבה, אבל עבור חגיגת ארוע אחר. יום הולדתו ה29 של בן דודי א'. היינו תשעה - כך כתוב על היומן הזמנות - בחדר הפנימי של הקופי בר. האוירה היתה טובה, המוזיקה מעט רועשת מידי כתמיד בקופי והמזגן, אפאס..מעט לא מקרר. אבל מילא. נסתדר. פתחנו את הארוחה עם מבחר קוקטלים -35 ש"ח- אני שתיתי מרטיני מנגו מחוזק, קוקטייל פשוט מושלם, טעים, עם קרח כתוש וקצת עולה לראש. עוד שתו מרטיני ענבים, מרגריטה לימון וגם וודקה אבסולוט אחד. היה מעולה. לראשונות הזמנו, כולם ביחד: אנטיפסטי, אך זה בושש לבוא ולבסוף בוטל, את הלחם מרנין הנפש עם החמאה והזיתים הטעימים בת"א, סלט ירוק ברוטב וינגרט עדין עם קורקטים של גבינת עיזים חמה, נימוחה ועם טעם חזק ומודגש, מבחר פטריות מוקפצות ברוטב שהיה מצויין וגולת הכותרת, מתוך העיקריות: מנה של שרימפס בחמאה יין לבן ולבבות ארטישוק. מנה פשוט מושלמת. שרימפס פריכים, לבבות ארטישוק רכים אבל לא מידי ורוטב על גבול שערוריה. טבלנו בו את הלחם עוד ועוד. ללא ספק מנה מנצחת. בעיקריות זה כבר היה כל אחד לעצמו, והוזמנו: 2 פילה בקר, 2 צלעות חזיר ברוטב דבש וג'ינג'ר, 2 מנות של פסטה פירות ים, אנטריקוט ומנה של ספגטי ברוטב עגבניות. טוב, נתחיל.. צלעות החזיר היו מעולות. טעם חזק של ג'ינג'ר - אני מאוד אוהב ג'ינג'ר - ובשר עסיסי מאוד. הספגטי פירות ים היה מרנין ביותר, לא כבד מידי ומלא שרימפס, צדפות וסרטן אחד חמוד. הספגטי עגבניות לא התעלה לגבהים חדשים אבל היה יעיל מאוד עבור נ' הצימחונית. האנטריקוט היה מצויין, עסיסי ונעשה בדיוק. כתוספות הגיעה בחלק מהמנות מנת התפוחי אדמה הצלויים בתנור עם שומן כלשהוא, מאוד מאוד פריך וטעים. מומלץ עכשיו הפילה.. חתן השמחה ואני הזמנו שנינו את מנת הפילה המפורסמת של הקופי בר. קוביית בשר במרקם מושלם, שנעשה מדיום ומגיע כולו על מצע של פירה ותרד מאודה. אין טענות על המנה של א'. מצידו. אבל אצלי.. אני קיבלתי את המנה, התחלתי לאכול את הבשר. שהיה מצויין בצורה בלתי רגילה. קוביית הפילה נעשתה מדיום בדיוק, היתה עסיסית מבפנים וקצת צרובה מחוץ, עם טעם חזק של בשר. ללא ספק, אין על המנה הזו. הפירה גם הוא היה מצויין כתמיד. טעם מודגש של חמאה ונימוחות שאין כמוה. התרד..היה בהתחלה טעים מאוד.. אני אוהב תרד. לאחר כמה שניות של לעיסת הפיסה הירוקה הרגשתי משהו מדגדג את חיכי. מה זה? שאלתי את עצמי וניסיתי להוציאו בכוח. נדקרתי. המשכתי לנבור בתוך פי ולבהלתם של בני דודי יצא מתוכו חוט ברזל, באורך כסנטימטר כמדומני. טוב.. המלצרית שבאה ולקחה את הדגימה על מפית חזרה והתנצלה שוב ושוב. אז לפחות הם יודעים לפצות בקופי בר. על המנה כמובן לא חוייבנו, ואף הגדילו והוסיפו בכך שנתנו לנו קינוח במתנה על המנה ועוד קינוח במתנה על יום הולדתו של א'. ללא ספק אין על מנות שמקבלים אותן בחינם. מיד הן נעשות טעימות יותר, נימוחות יותר. ומחליקות טוב יותר בגרון :) ולקינוחים..החינמים.. קיבלנו קרם ברולה שהיה מצויין. לא עלה לפסגות אבל היה טעים ביותר. עוד הגיע סלט הפירות המושלם של הקופי בר. קינוח מנצח לדעתי. מרענן, לא כבד ומהווה סיום מושלם לארוחת קיץ. אז הקופי בר שוב לא אכזב, מן הסתם.. לא בכדי אנחנו חוגגים שם כל הבני דודים ימי הולדת כמה פעמים בשנה. אוכל על רמה, חומרי גלם מובחרים. ושירות מ-ע-ו-ל-ה. המלצרית ששרתה אותנו היתה הכי מקסימה בעולם, אחנחנו מכירים אותה מפעמים אחרות במקום כשהיינו כולנו יחד, וגם כשהייתי במקום בלעדיהם קיבלתי ממנה שרות א' א'. בנוסף קיבלנו שירות ממלצר אחר, שקצת קרס תחת העומס, אבל היה נחמד מאוד והשתדל. ועם תשעה אנשים, שעושים הרבה רעש וצחוקים אחרי שכל אחד שתה קוקטייל מחוזק, זה גם משהו.. סה"כ החשבון יצא 1118 ש"ח ללא שירות. ו160 ש"ח לבנאדם, לפי חשבון של שמונה אנשים - חתן יום ההולדת לא משלם - כולל שירות. מצורף בזאת החשבון כדי שלא אצטרך לכתוב מחירים שוב ושוב. להנאתכם :))

liti

New member
מקרה האנטיפסטי קרה גם לי,

הוא הגיע לאחר שסיימנו את המנות העיקריות ובסוף קיבלנו אותו כפיצוי (ואכלנו אותו בשארית כוחותינו...) אין ספק שהקופי בר יודעים לפצות, אך חוט ברזל בתוך האוכל??? תאר לך מה היה קורה אם זה היה פוגע לך בשיניים או שחלילה היית בולע אותו!

../images/Emo6.gif מזכיר לי סיפור דומה

לפני שנתיים הייתי באילת לצורך עבודה. העבודה היתה סיוט אבל לא לשם כך התכנסנו. החלטנו לאכול צהריים ומכיוון שהיינו שלושה גברים עם יכולות בליסה מרשימות החלטנו לשים פעמינו אל אל-גאוצ'ו.אישית אני לא אוהב את אל גאוצ'ו אבל משום מה באילת יש להם סניף ברמה אחרת מכל מה שיש בארץ. הזמנו עסקית והתחלנו לבלוס. לאחר המנה הראשונה הגיעה צלחת סלט לכל אחד, מהסטנדרטים של חסה, מלפפון, עגבניות שרי ורוטב (שתמיד אני משאיר כי הם נראים מפלסטיק כמו בכל מיני פרסומות). חבר שלי יושב מולי ואוכל ותוך כדי שיחה אני שם לב שבמזלג שהוא מרים לפה יש חתיכת מתכת. אני מזהיר אותו והוא מוריד את המזלג. בבדיקה פתולוגית נמצא זיקוק באורך 15 ס"מ לערך. היינו בהלם. קראנו למלצר ותוך שניה הגיע המנהל של המסעדה. ועכשיו התחילה ההצגה האמיתית. אני לא יודע אם מישהו מכם ראה אותו, הוא תמיד נמצא ומקבל את האורחים עם שטיח
אדום על הכתף. במבטא הספרדי שלו הוא התחרפן לגמרי. זרק את המלצר מהמשמרת, הפך את המטבח, חזר והתנצל מיליון פעם והתרוצץ מסביבנו. כמו-כן הוצמד לנו מלצר למקרה שמישהו ימצמץ ומפלס האמפנדס הרקיע שחקים, אנחנו היינו שמחים וטובי לב. עברנו לעיקריות, אותו אחד שכמעט ומת משום מה אוהב וול דאן וקיבל את הסטייק מדיום. הוא החזיר את הסטייק לגריל מן ואנחנו התחלנו לאכול. המנהל עבר במקרה וראה שרק שניים אוכלים. ישר התחיל לצעוק למה יש צלחת ריקה ועוד אמפנדס מצאו את דרכם לשולחן. מיותר לציין שלא שילמנו גם על הקינוח ונראה לי שאחרי שהלכנו היה פוגרום בצוות.

Siren

New member
בדיוק בשעה שהלכתם

אני הגעתי (לפי השעה שמוצגת בחשבון). לי כבר לא נשאר מהצלעות חזיר אז הסתפקתי בסלט קיסר עם חזה עוף... והעוגת שוקולד שלהם היא חובה!!!!!

נחת ../images/Emo99.gifנחת ../images/Emo99.gifנחת../images/Emo99.gif

גם אני אוהבת את מנת השרימפס (בלימון כבוש, עגבניות ולבבות ארטישוק) ובמיוחד את סלט הפירות הבלתי מעורער
. אגב, ה"שומן כלשהו" של תופ"א נקרא- שמאלץ
. שמאלץ- נעים מאד- זה ליר ליר- נעים מאד- זהו שמאלץ

עמית@

New member
ועוד לגבי ההכרות עם השמאלץ-

הוא עשוי מאווז (נעים מאוד- אווז)

חמניה1

New member
שבת אחרי צהרים בקופי בר

עשיתם לי את זה !!! אחרי שנחנו כמו שצריך (או כמו שהקטנה נתנה לנו) מהלך סוף השבוע הזה, החלונו בשעה 18:00 שאם רעבים צריך לאכול. האיש רצה קפה נואר, אני אמרתי בוא ננסה את הקופי בר. החבר'ה בפורום מאוד ממליצים. היינו שם לפני כמה שנים בתקופה שלא יכולנו להרשות לעצמנו להנות מארוחה כמו שצריך. מאוד מאוד נהננו. לקטנה שלנו צומחות שיניים אז היא קצת קיטרה אבל חוץ מזה זה היה בהחלט טעים. הזמנו בסך הכל מנת פטריות בחמאה שהיתה מצוינת. אני הזמנתי רביולי עם תרד וריקוטה בחמאה ועגבניות מיובשות. חייבת לציין שזו היתה מנה עדינה ומצוינת. האיש הזמין כבדי עוף על מצע פירה, מבחינתי הפירה היה מושלם. הוא מאוד נהנה מהמנה כולה. לסיום הזמנו ביחד את הטרמיסו שבהחלט עשה לי את זה. סך הכל מאוד מאוד נהננו. אנחנו עוד נחזור.

רומי 007

New member
יו כמעט נפגשנו

זה בדיוק מה שרציתי היום באותה שעה בדיוק אבל החלטנו לדחות ביומיים שלושה כי הסתמנו תכניות אחרות.... איך יושבים שם עגלה? בחוץ? או שהם מאפשרים בפנים? הזמנתם או הגעתם ככה?

חמניה1

New member
חבל שלא באתם../images/Emo3.gif

הזמנו בדרך לשם רק אחרי שאמרו לנו שיסדרו לנו מקום בפנים. חייבת לציין שעבור הקטנה היה חשוך קצת. בקופי בר אני לא לוקחת סיכונים. זכרתי שצריך להזמין מראש.

עמית@

New member
אבוי לי ../images/Emo4.gif

טעים טעים אבל חוט ברזל? מזל שלא בלעת אותו.

Lear22

New member
יש בזה משהו

למרות שלעולם לא יהיה כמו לקבל מנה במתנה ממסעדה סיפור ידוע אצלנו בחבר'ה הוא שאני ידידה שלי וחבר שלה היינו ביחד בבר פירות ים בירמיהו, באחד הסלטים היתה שערה, לא אמרנו כלום. כשסיימנו לאכול הידידה י' אמרה שהיא מפוצצת ולא יכולה לאכול כ-ל-ו-ם, בטח שלא קינוח! טוב אמרנו, לא נורא. לא עברה דקה והגיע לשולחן בוואריה, בחינם על השערה בסלט. ומי טרפה ראשונה? י' כמובן..

למעלה