הקוף, הקיפוף והפיל

הקוף, הקיפוף והפיל

ערכתי מספר בירורים בעצמי בקשר לתיאוריה המלבבת של ידידנו בעל ההודעות הארוכות. ככל הנראה - ואני מסייג פה את דברי - הפירושים שנתן ידידנו הם הפשט של הפשט וכנראה היו קורבן להזיות הפרטיות שלו. ככל הנראה, הסיפור המקורי הוא לא יותר מאשר משל, משל שקרם עור וגידים אי שם ברווח שבין אוזניו של ידידנו. לכן, טוב יעשה אם יאתר הבחור את המדרש ויביאנו לפני. אנא ממך בחור - עם שם בלתי קריא והודעות ארוכות, אנא הבא מראה מקום למדרש שממנו שאבת את דבריך ואת מסקנותיך, המקורות שלי מאוד השתוממו לשמוע את התיאוריות האלה. אם יותר לציין, פניתי לשני מקורות שונים. האחד הוא מישהו שאני מכיר, והשני הוא מישהו שאדם אחר המליץ לי עליו. הראשון חייך חיוך גדול כשסיפרתי לו את סיפור המעשה, והשני היה יותר זהיר. היות ואדם הוגן הנני, בחרתי את הגישה הזהירה. כמובן שידידנו בחר לאמץ לעצמו את זכות השתיקה, כפי שלרוב פושעים בוחרים לעשות, ולכן אני בספר אם תהיה ממנו תגובה עניינית לשאלתי זו. כמו כן, עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלתי - האם יש פסק הלכה בכל הנוגע להתעללות בבע"ח. ><>

a-s-inv

New member
המקורות

תפתח במסכת כלאיים בפרק ח משנה ו בביאור יכין ובועז ובמסכת ברכות פרק הרואה דף נח עמוד ב ובנושאי הכלים שאין לי זמן כעת לפותחם וזכור... 1) בעלי המאמרים הנ"ל היו הרבה זמן לפני פרוץ הויכוח והתזות למיניהם בדמות התיאולוגיה 2) באמת הקוף דומה לאדם ופיל מבין לשון בני אדם, צא לשטח חזי ושמע ולעניין שאלתך, אני מתייחס אליה ברצינות יתירה בינתיים ואיני רוצה לשלוף לך תשובות כמו שליפותיו של לומי טפיד לשאלות ששואלים אותו, צריך כובד ראש ובירור אם לא השבוע , שבוע הבא. בסדר?

LSD-J

New member
אני לא מאמין

איך אפשר לטעון דבר כל כך מטומטם ומופרך? איך? מה זה "צא לשטח חזי ושמע"?... תן לי הוכחה אחת שהפיל מוצאו מהאדם. הוכחה מדעית אחת, זה כל מה שאני מבקש.

a-s-inv

New member
כל שתבקש לו יהי

אני שמח שהתחנכת קצת ולכן אענה לך שלא כבפעמים קודמות הנקודה במקורותיי שאינם מושתתות על מדע ומחקר אלא על ידיעת הכותבים והאומרים אותם, חכמי ישראל הקדומים אינם חוקרים מחסרון הידיעה לנסות ולמוצאה אלא בעלי ידיעה מכח התורה וכללותה שהכל מצוי בה וצריך רק ללומדה ולהחכים ממה, איני יכול לומר לך בודאות את מקור המדרשים גם אם ארצה משום ש..אינני יודע בכל אופן לגבי הקשר הקוף והאדם יש לך שתי תזות בחר לך את מה שנראה לך מתאים אבל...לא מכוח ההרגל אלא ממחשבה מעמיקה, לא כל מה שימכרו לך ולא כל מה שאני אמכור לך תקנה, רק אל תתחיל במאמין ולא מאמין זה לא עניין של אמונה אלא אמת לגבי הפילים, שים את דבריי רגע בצד, לך ולמד אודות הפילים ונסה להסביר כיצד הם מבינים לשון בני אדם (על זה שהם מבינים אין בכלל ויכוח) הכל בע"מ הלא כן?

a-s-inv

New member
אגב...מה כל כך מופרך ומטומטם?

גם אתה מדען? למד לשונך לומר איני יודע שמא תבדה והלוואי שתדע שכן

LSD-J

New member
אני אגיד לך מה...

לבוא ולטעון שפילים מבינים לשון בני-אדם משום שהם נוצרו מבני-אדם וזאת על סמך קביעה של אנשים שחיו לפני 2,000 שכל הבנתם המדעית התבססה על ספר שנכתב 2,000 שנה לפניהם זה לא מגוחך, זה עלוב בצורה מעוררת רחמים. למה כוונתן "מבינים לשון אדם"? יש אלף חיות שאם תאלף הן יבינו לשון בני-אדם! או שמא מתכוון אתה לומר לומר שיכולתם להבין לשון בני-אדם הינה מולדת ואם עכשיו תבוא לפיל חביב ואדיש בסוואנה ותצעק לו "מלכישוע, תביא לי אננס" הוא מיד ירים את חדקו לאות הנהון ויפצח במסע חיפושים ברחבי הסוואנה על מנת להביא לך אננס? אתה בכלל קולט את הטמטום של מה שאתה אומר? יש לך אומץ בכלל לבוא לפני מדען זואולוג ולהתווכח איתו על העובדה הזו? או שאתה רוצה שאני ילך בעצמי ואביא לך הוכחה שזה לא נכון? (בבקשה תגיד כן) ביקשתי הוכחה מדעית לקשקוש הזה שפילים מבינים לשון בני-אדם, או לחילופין שהם נוצרו מבני-אדם וכמובן התחמקת מזה. הבקשה שלי עדיין עומדת בעינה. איני בוחר בתזה הנוכחית מתוך הרגל, כפי שאתה מנסה לטעון, אלא מתוך מחשבה מעמיקה (בניגוד לך). לא גדלתי בבית של מדענים מהוללים. אני בוחר להאמין במה שיש לי הוכחה שהוא נכון. מי שבוחר מתוך הרגל הוא אתה, שכן אם הייתה טיפת שכל בקודקודך אולי היית תופס את עצמך בזמן לפני שפלטת את השטות הזאת.

a-s-inv

New member
מאיפה אתה יודעעעעעעעעעע?

מי אמר לך שהאנשים ההם טעו? מי אמר לך שזה לא נכון? מי קבע שזה עלוב בצורה מעוררת רחמים? מי אמר שזה טימטום? אין לי אומץ לבוא לפני מדען, יש מי שיבוא בשמי, הן המדען חיים ציגלר הן פרופסור נתן אביעזר מי אמר שזה קישקוש? מי אמר שאותו זואולוג או מדען יצדק בטענתו? אולי היום כן, ומחר....לא? מי אמר שאין טיפת שכל בקודקודי לסיום, לא נוח לך לשמוע את זה, סבבה, תמשיך לחשוב שבאת מהקוף ותהיה בריא רוצה בננה? לא קובעים הנחות ומקשים עליהם, קבעת את כל העובדות שמניתי מתוך ידיעה ברורה, מעניןןןןןןן אני הצגתי גישה קדומה שאוחזים בה עוד היום שלא כתורה השניה שנדחתה על הסף בעניין האדם והקוף

LSD-J

New member
זה כמו לנהל ויכוח עם ילד בן 5

אני כבר לא יודע אם לצחוק או לבכות

וכמו ששרלוק הולמס האגדי אמר

אל תבנה תאוריה ועל גבי זה תתפור את ההוכחות תמצא הוכחות ועלגביהן תבנה תאוריה. אני מקווה שאני לא צריך לעשות נימשל למישפט הזה....

gilka

New member
לטענת בעלי כלבים

גם הכלבים שלהם מבינים אותם מילה במילה. גם הכלבים נוצרו מבני אדם???

אני אפנה את האנשים שלי למקורות

שהבאת. בינתיים, אודה אם תוכל להתעלם לרגע מקיומו של טומי לפיד כשאתה מתרפס לפני עם תשובותיך, בדיוק כמו שאני נמנע לשאת את שמו עובדיה בכל פעם שאני מחלק לך הוראות. ניכר בדבריך שאתה מנסה לסחוט ממני הצהרה גזענית שתשמש לך ככלי ניגוח - או יותר נכון כלי להסתת הנושא, לכן אתעלם מהדימיון בין האדם לקוף שאתה מציב חדשות לבקרים בשביל לעורר אצלי משהו. שוב, מהיכרותי העמוקה עם מספר פילים, מבוגרים וצעירים כאחד, לא מצאתי אפילו אחד שהבין מה שאמרתי לו. מצד שני, גם אתה לא מבין שום דבר ממה שאני אומר לך. אולי מישהו צריך להסיק מסקנות - ואני לא הייתי ממהר להעליב את הפילים. אשב לי פה בשבת ואחכה בציפיה למוצא מקלדת, עד אז, שבת שלום לך מר שד המן. ><>

a-s-inv

New member
מר מה?

"אנשים שלי"? שלח אותם אלי נראה מי הם ניגוח? ההודעות היחידות שמופנות אלי זה רק בהעלבות ובהעלבות כלפי הרב עובדיה שממש לא מזיזות לי הבנתי שצוחקים כאן אז נכנסתי למערכת הבנתוש?

בצר לי, נאלצתי לשלוח אותם לכאן

שיקראו את דבריך, כי הם לא האמינו לציטוטים שהבאתי להם. שניהם הגיבו בצורה דומה, ואת תגובתם אני לא אפרט - הן בגלל הכבוד שאני רוכש להם, והן בגלל שאין זה רלוונטי לעניין. הפנתי אותם למקורות שהבאת בפני, ואני מחכה לשמוע את דעתם. ><>

אתה אמור לחשוש רק מעצמך, אבל טרם

השכלת להבין זאת. הבירור עם אנשי הצללים לא אמור לעניין אותך, גם ככה לעולם לא תודה בטעותך, כך שאני לא מבין איזה עניין יש לך בהם. סה"כ ביקשתי ממך הפניה למקורות, לא ביקשתי ממך לרוץ להתחבא מתחת לסינר של אמא. ><>

שד המן, זהו שמך לפי אותיות הערלים ../images/Emo58.gif

כיוון שאתה מצניע לכת, ולמעשה אתה הרבה יותר מטומטם ממה שאתה מציג את עצמך, אני אפרט לך איך הגעתי לשמך. הבט על המקלדת לפניך: A = ש S = ד INV = INVERT - משמע; יש להפוך את סדר האותיות. לאחר ההפיכה: VNI V = ה N = מ I = ן וקיבלנו = שד המן. מ.ש.ל ><>

a-s-inv

New member
תראה...

נחשפת חיפשת אותי? מצאת, היית חייב לומר לי מטומטם? יערב לך התייחסתי אליך ברצינות מה, כעת הבנתי שאתה עוד אחד כמו רוב המפגרים בפורום הזה, חבל שכך, מעכשיו נהיה בשר תותחים אחד כלפי השני אני בכלל מתחיל לחשוב שאתה זה כמה נשמות שכותבות בכמה שמות

אתה אל תתחיל לחשוב לי עכשיו.

עד עכשיו לא עשית את זה, ואני מציע לך לא להתחיל שום דבר שלא תוכל לסיים. זכור, פעולה שאינה קוגנטיבית של האיבר שנחשב מבחינה ביולוגית לאיבר החשיבה שלך, יכול לגרום לך לנזק בלתי הפיך. אני לא אף אחד מהדמויות פה - אל תעליב אותן. אחרי שהכנסת אותי לקטגוריה של רפי השכל ושאר פלאי בריאה מבית היוצר של הקב"ה, לא ראיתי סיבה שלא להכניס אותך לאחת הקטגוריות מבית היוצר שלי, ואני חייב לציין שבינתיים האבחנה שלי מדוייקת להפליא. ><>

למעלה