הקוסמים דמוקרטים???

J Halliwell

New member
הקוסמים דמוקרטים???

פתאום חשבתי על משהו... תמיד אומרים שהתמנה שר קסמים חדש או שהרבה אנשים חשבו שיש מישהו מסוים שמתאים לתפקיד (דמו המקרה של דמבלדור אבל הוא החליט שלא!) אז חשבתי - איך הם נבחרים? כי לפי מה שאנחנו רואים זו לא דמוקרטיה, אז איך?

יש קסמהדרין

ושם מצביעים על כל מיני החלטות חשובות כמו למשל בשימוע של הארי בספר 5. שם מתקיימים משפטים, וכנראה שבמסגרת הקסמהדרין יש כל מיני מינויים והחלטות. ואולי יש פורום אחר דומה לקסמהדרין ... נראה לי שיש דמוקרטיה מסוג מסויים. אם כי לא ראינו הצבעות חשאיות עד כה שהם חלק חשוב דמוקרטיה (לחץ חברתי הרי יכול להשפיע)

J Halliwell

New member
אבל ../images/Emo58.gif קטנטן

הקסמהדרין זה מאין בית משפט עליון כזה נכון? אז הוא לא יכול להתערב במערכת קביעת החוקים, בסיס הדמוקרטיה הוא הפרדת רשויות! אם מצד אחד אתה הוא זה שמחוקק את החוק ומצד שני אתה הוא גם זה שאוכף אותו ומעניש בהתאם זו כבל לא דמוקרטיה (למרות שזה לא בן אדם אחד אלא קבוצה מסוימת, הקסמהדרין, זה עדין שלטון יחידני. לכן מבחינתי השאלה עדין עומדת מי היא הרשות המחוקקת ומי היא המבצעת ומי השופטת או שכולם זה אותו גוף-הקסמהדרין. וגם מי בוחר את שר הקסמים כאילו, עכשיו יש שר חדר ופאדג' אומר שהדיחו אותו אז מי מינה את סקרימג'ור

Avi potter

New member
אממ, ../images/Emo140.gif../images/Emo163.gif

כשרולינג התחילה לכתוב את הספר הראשון, היא לא ממש חשבה על זה כנראה..! וזה גם לא כ"כ משנה, כי... זה רק ספר
ח"ו, אני לא מזלזל ברולינג/סדרת הספרים הזאת, אבל בכל זאת - זו רק סדרת ספרים, לא הכל חייב להיות כמו בעולם האמיתי..!

rds15

New member
יש עם זה בעייתיות כלשהי

כי מצד אחד יש את משרד הקסמים, שפועל כמו גוף מחוקק[כל החוקים והתקנות באות ממנו], ובראשו עומד שר הקסמים, שאמור להיות הראש של הרשות המבצעת. ויחד עם זה עומד הקסמהדרין, שמשמש כבית משפט, אבל גם בראשו עומד שר הקסמים [לפחות במשפט של הארי. בהגיגית בספר הרביעי קראוץ' עומד בראש הקסמהדרין, אאל"ט]. ככה שיש הפרדה כלשהי בין הרשויות, אבל לפחות בתקופתו של פאדג' הוא די מאחד תחתיו את כל הסמכויות האלה. ו
ספר שישי אנחנו יודעים שמי שהדיח את פאדג', ובחר את סקרימג'ור, היה הציבור, שלא היה מרוצה מפאדג' אחרי חזרתו של וולדמורט ורצה שר קסמים קצת פחות פוליטיקאי ויותר תקיף.

Gizmo16

New member
את יודעת על הפרדת רשויות../images/Emo28.gif

השאלה אם רולינג יודעת על זה, כמה אזרחות היא למדה בתיכון, כמה היא זוכרת את זה וכמה אכפת לה
אבל טופיק טוב

מה יא

New member
נצל"ש../images/Emo153.gif../images/Emo95.gif

סליחה שאני מנצלש"ת, לא מצאתי מקום אחר... אפשר קישור לבלוג של גילי בר הילל?

למעלה