הקוסם

הקוסם ../images/Emo45.gif

טוב, אחרי שכתבנו על השוטה והיתה מלחמה אפשר לחזור ללמוד קצת ביחד על כל קלף. הקוסם הוא המייגור החזק ביותר, בעל כוחות רבים וחיובי מאד כמובן. יש לו את כל היסודות קרוב אליו והוא מוצלח ויכול להפוך את כל מה שהוא נוגע בו לזהב... אנרגיה צהובה מאפשרת לו למשוך אליו את הסביבה ולגרום לדברים פשוט לקרות כפי שהוא רוצה אדם שמאופיין ע"י קלף הקוסם יש לו את היכולות אבל זה לא תמיד מספיק, הוא צריך לעשות מעשה האדם צריך לדעת שיש לו את היכולות אבל הוא צריך לחבר אותם לקרקע - הלכה למעשה אנשים קוסמים בדר"כ יודעים שהם כאלה, לעיתים קצת מתנשאים, ברוכי כשרונות, רוחניים ויצירתיים. כקלף בודד הוא חיובי כמובן ובדר"כ גם בסיכום, תלוי כמובן בקלפים ביוצאים ובסוג השאלה

רשף כשף

New member
הקוסם הוא המייגור החזק ביותר?

מאיפה הבאת את המשפט הזה? לא מרגיש לי נכון אניחושבת שצירך להגדיר קודם מה זה מייגור חזק ביותר ולמה הקוסם יותר חזק מהמייגורים האחרים? עם כל שאר הדברים שכתבת מאוד התחברתי

הכוונה מבחינת יכולות

כל המייגורים הם "חזקים" ומצביעים על תהליכים משמעותיים וכו' אבל בהיבט של יכולת אני חושבת שאין עליו אני טועה?

רשף כשף

New member
יכולת פיזית? נפשית? מנטלית? רגשית?

לדעתי הקיסר לוקח עליו מבחינת יכולות פיזיות. הקיסרית לוקחת בגדול מבחינת יכולת הכלה רגשית. מבחינה רוחנית, אין על הכהנת. על איזה יכולת את מדברת?

רשף כשף

New member
זה לא המיזוג במקרה?

אני רואה בקוסם את הפוטנציאל אך לא את ההגשמה שלו. הקוסם מעביר ידע כיצד להגשים כל אחד מארבעת היסודות, אבל לא מגשים אותם בעצמו.

המיזוג? ../images/Emo4.gif

לפי מה שאני רואה כל מה שהמיזוג עושה זה מתפשר ומתפשר עם הרצונות שלו בכדי להגיע להרמוניה ואיזון. אגב יש מילה באנגלית שמנגנת לי יפה עבור הקלף הזה - Appeasement. זה נאמר הרבה בזמן האחרון, אמנם בקונטקסט שלילי, לגבי מדינות שמוותרות למדינות תומכות טרור בתקווה למצוא חן בעיניהם מספיק כדי להיות מוגנות מההתקפות טרור (מודה, אני מסתכל קצת יותר מדי פוקס ניוז
). מעניין שבזמנו יצא לי הקלף לגבי היציאה שלנו מלבנון בשנת 2000. לגבי הקוסם אני מסכים איתך במידה מסוימת לגבי הקטע הפוטנציאלי, אבל זה תלוי בעמדה ובשאר הקלפים. בכל אופן זה לא מבטל את היכולת הטבעית בקלף לעשות שילובים יוצאי דופן שלא נראים באיורי הקלפים האחרים, קרי הקוסם יכול להרים ולהשתמש באס+גביע, מטבע+חרב, וכו'. זו עמדה חזקה להיות בה...

מהו המייג'ור החזק ביותר...

וואו איזו שאלה, איזו סוגיה. אינטואיטיבית עולה לי השוטה בראש ולו בגלל שהוא הכי נקי ואין לו מה שמעכב אותו. כמו ילד, בלי דעות קדומות, בלי פחדים. אבל אולי בעצם לא... ואולי למעשה כולם ביחד מציגים את השלם האולטימטיבי. הרי לכל מייג'ור יש גם את הפחות טוב שלו..

הקוסם מציג בפני השוטה את כל מה

שיש לו ארבעת היסודות על השולחן שלו ההשלמה והאיזון בין הניגודים - הגן הפורח מעלה ומטה, הידיים שלו, הלבוש שלו, המטה בידו. הכל מצביע על האיזון המבורך ו/או יותר נכון לאמר הצורך באיזון הזה. האם זה מבטיח שלקוסם יש את זה ? כן. השאלה היא אם הוא מממש את זה....

ליויה

New member
מה מקור הכח של הקוסם?

חיצוני? על השולחן מונחים מטבע, מטה, חרב וגביע. האם מקור הכח בכלים שברשותו, או שמה פנימי? רמז לכך- סימן האינסוף מעל ראשו?

רשף כשף

New member
הקוסם הוא צינור להעברת ידע

ידע השימוש בארבעת היסודת מקור הכוח שלו היוא בחיבור בין שמים לארץ בין הידע ליישום שלו הוא בעצמו אינו מיישם אלא מעביר את הידע כמו ה א' של האוניברסיטה העברית

ב מ ב ו ש

New member
ואיך את מחברת לכך את מיזוג נאמר?

הרי (מבחינתי) במיזוג יש גם מהרוחני וגם מהגשמי, ויש את האפשרות,יכולת, ואת הידע לחבר בינהם. לא בטוחה שלמשל כאן יש העברה למישהו. זה משהו של האדם עצמו. אל דנה

רשף כשף

New member
המיזוג מפשר (מלשון פשרה) בין ניגודי

ניגודים (אש ומים, אדמה ואויר) . לעומת הקוסם שרק מציג בפני השואל את הכלים העומדים לרשותו (אש, מים, אדמה ואויר).

למעלה