הקוו הדק שמבדיל

ophra

New member
הקוו הדק שמבדיל

בין אופטימיות
לבניית ציפיות...
לומדת עכשיו להלך עליו מנסה שלא להתבלבל בין שני אלה יותר מדי בלי להפסיק לחייך מצד אחד ובלי לבנות הררי-ציפיות ותקוות מצד שני בלי לדעת מה בדיוק אני רוצה ובלי לא לרצות בגלל זה שום-דבר-בכלל בלי לעשות חשבונות מי הרים טלפון למי ומתי ובלי להלחץ אם הוא לא מתקשר פתאום בלי להיות "על קוצים" עד הפגישה הבאה ועם לחכות לה בכל זאת....
עפ
(בהירהורים)

עפ - למדי אותי גם ../images/Emo140.gif

אז אני אחת שלא דופקת חשבון לשיחות טלפון - מרגישה צורך, מתקשרת
אבל....צריכה ללמוד את כל השאר

ophra

New member
לומדת בעצמי... ../images/Emo140.gif

אם וכאשר אגיע לתובנות מבטיחה לבוא לספר...
עפ
(מרימה טלפונים רק כשזה מהכיף שלה, לא מלחץ ו"חומוסים")

הא ועוד משו חשוב ששכחתי עופרה......

בלבלי אותו אל תעשי לו חשבון בלבלי אותו עד שלא יוכל לנשום בלבלי אותו כמו שבילבלת אותי בלבלי אותו בלבלי כמה פעמים אני יאמר לך שזה הבחור לא בשבילך כמה רגעים אני אזכיר לך שבכית לו עד צאת נשמתך עם אנשים הוא נשבע לך שהוא מרגיש כך בגללך כל הזמן הוא מבטיח שלא יפגע בך או בליבך בלבלי אותו אל תעשי לו חשבון בלבלי אותו עד שלא יוכל לנשום בלבלי אותו כמו שבילבלת אותי בלבלי אותו בלבלי הסיפורים שלך אני שמעתי וכל מעלליו ידעתי לא האמנתי ולא הבנתי איך פתאום בך אני חשקתי בלבלי אותו אל תעשי לו חשבון בלבלי אותו עד שלא יוכל לנשום בלבלי אותו כמו שבילבלת אותי בלבלי אותו בלבלי

ophra

New member
../images/Emo6.gif את השיר הזה ../images/Emo6.gif

הגור הקטן שלי אוהב לשיר!
עפ
(דמיינו ילד מתוק, אשכנזי בלונדיני בן 4 שר עם סילסולים...)

למה לא בעצם?

למה לא לצפות? בכלל נראה שאנחנו "מוחקים" רגש שלם. נראה שציפיה הפכה להיות מילה גסה.... ואני אומרת את ראויה, מגיע לך. תצפי, תראי את כול התמונה, תזהי את המחיר לציפיה. ובתוך זה תרגישי... תרגישי את פרפרי הציפיה
הציפיה לא תתגשם.. תתאכזבי, תשברי ותמשיכי הלאה, אבל תרגישי

ציפייה

יש באנגלית מושג שנקרא attachment זה כשאנחנו מוכרחים שמשהו או מישהו יהיו כך ולא אחרת כדי שנהייה מאושרים, ציפייה בדרך כלל באה מהמקום הזה, וכשציפייה באה מ- attachment יש בה איזשהי דרשנות, וגם אם היא לא מבוטאת, זה עובר איכשהו באנרגייה ומפעיל לחץ גם אם סמוי על הצד השני... אם אנחנו מצליחים להיות בלי ציפייה דורשנית כזו (ולמען הפרוטוקול רק אציין שאני מעולה בתאוריות והרבה פחות מזה ביישומן) אנחנו לא מפסידים שום רגש, שום חוויה, להפך, הכל הרבה יותר חי, הרבה יותר זורם. ואם אני קוראת אותך נכון עפרה, את חותרת לשם, למקום שמתרגש, אבל לא נאחז, למקום שרוצה, אבל גם משחרר... הי...מעניין פה מחוץ ל-
הא? ברוכה הבאה... חיבוק לך, פייה

דרישה

גם המילה הזו.. דרישה הפכה להיות מילה גסה. בכלל.. ללקסיקון המילים הגסות נכנסו הרבה רגשות שלא "מחמיאות" לנו, אבל הן שם. ואצלי.. אצלי הכול חי "כשמותר" להרגיש הכול...

ophra

New member
אם כבר אנגלית...

שפה כל כך יותר עשירה מהשפה הצעירה שלנו...
יש ציפיה = enticipation ציפיה לקראת הבאות המתנה דרוכה לקראת משהו ויש ציפיה = expectation ציפיה ממישהו שיתנהג בצורה מסוימת ציפיה ממשהו שיקרה בדרך מסוימת הסוג הראשון הוא נפלא
זה הפרפרים בבטן זה ההתרגשויות הקטנות לקראת... הסוג השני הוא זה שממנו אני מנסה להימנע (וזה בשבילך
) ציפיות מהסוג השני נידונו לכשלון מראש אם נמשיך לרצות שדברים יקרו בדרך כלשהי אם נמשיך לקוות שיגיע ה"גבר המושלם" אם נמשיך לקבוע כללים ומסלולים מראש שום דבר טוב לא יקרה...
נחמד פה באמת... מחוץ ל
עפ
(את קוראת אותי לא רע)

רגע אחד

אופטימיות מכילה בתוכה תקווה תקווה גם היא סוג של ציפיה או שאני טועה? בכל מקרה יפתי ה
הזה יפה לך

r e d head

New member
לעפ בהרהורים

אני חושבת שכבר כתבת לנו בעבר הלא רחוק על "לא לבנות ציפיות" וכבל זאת כמה שחשבת שלא היו לך ציפיות הם היו. רק מהרהורי ליבי ואם אני טועה אז סליחה. ציפיה זה מושג מאוד מופשט, קטן וגדול (מהמילון כדי שלא יתפסו אותי בטעות -ציפיה = המתנה דרוכה, תיקוה). ככה מהצד שלי נראה לי שהמטרה שלך ברצון לא לבנות ציפיות היא לא להפגע. אבל זה עומד בסתירה לרצון להכיר, בעצם הרצון עצמו קיימת ציפיה. אני לא בטוחה שצריך ללכת נגד נטיית הלב, להיות כל הזמן על המשמר לא לפתח ציפיות, שהן כל כך טיבעיות כשרוצים להכיר יותר מישהו. צריך לא ללחוץ כי זה מפחיד (גם אותנו), צריך להנות מהרגע בלי לחשוב קדימה יותר מידי (קל מאוד ליעץ). אפשר גם לצפות קצת מבלי להפגע, אם לא לוקחים ללב (רק לריאות). כפי שכבר אמרנו בעבר לא לשאול אח"כ למה ולא לחפש את האשמה בי. בכל מקרה זה
לא מזיק

ophra

New member
לא לצפות - כן לרצות

נכון.. קרה לי בעבר (והנוכחים כאן היו עדים...
) שרציתי ולא קיבלתי וזה כאב אם תרצי - גם נכון לומר שהתאכזבתי (אז כנראה שציפיתי. ציפיתי שגם הוא ירצה. רציתי שגם הוא ירצה) אני לא רוצה להימנע מציפיות כי אני חוששת מפגיעה אני עלולה להיפגע גם בלי ציפיות גם סתם מלרצות... (ראי הפסקה הקודמת...
) אני רוצה להימנע מציפיות כי אני מתחילה להבין שיותר מכל דבר אחר הן מפריעות מפריעות לדרך מפריעות לסיכויים לבדיקה אמיתית מפריעות לאפשרות שאולי משהו כן יצליח לעשות לי טוב. זה קצת שונה... לא?
עפ
(תמיד לוקחת לריאות
אחרת לא כיף...
)

*יערית

New member
בין הקווים

והגבול הדק שבינהם והניסיון שלך להלך מבלי להתבלבל.. יש משהו אחד שאת כן יודעת.. מה את לא רוצה יתר הדברים לפעמים מתנגשים לנו עם מציאות שונה מתאוריות,עם סוגי אנשים שמתשנים לנו בין התאוריות שאנחנו מנסים לדבוק בהם.... עפרה..למה להכנס לתבניות? את מי שאת..וככה הכי יפה לך
תפסיקי לנבור ולשבור את הראש, תהייה טיבעית...ומן בטיבעיות של כל אדם כמעט לכל אדם יש ציפייה.....גם אם אנחנו מנסים לומר שאין..יש
להיות על קוצים עד הפגישה הבאה אותי מאוד מרגש

ophra

New member
מה אני "לא רוצה"....

זה הכי קל! כבר מזמן הבנתי שאני יודעת יופי לפסול ולא ממקום רע.. של פחדים באמת שלא.... יודעת פשוט לזהות די מהר מי לא מתאים. הבעיה מתחילה שהזיהוי הזה לא מתעורר ונשאר ה"אולי"....? (כי בשביל להגיד "כן" צריך קצת זמן... נכון?
) וזה בדיוק מה שאני מנסה להפסיק לנבור ולשבור את הראש להיות אני ולהתאזר בסבלנות בעיקר לעצמי...
עפ
(גם לך
)

*יערית

New member
סבלנות....

מיצרך חשוב! יש לך בהשאלה קצת עבורי?
יפה לך הפיוס העצמי כמובן....

מייקי69

New member
אושר

יחד עם הרצון לשמור אותו מבוקר. תחת שליטה. מרוסן. תשמעי, זה נפלא, לא? פשוט להיות מאושרת. נפלא. נפלא. גם אם זה אושר שכמו שכח לפסוע, שמתרומם בזהירות, שלוקח צעד, שלא מאמין שהוא עומד אכן על שתי רגליים... אמרו נכון. יפה לך האושר ההססני הזה.

למעלה