הלוואי שאכן העבודה תהיה המפלגה הגדולה ביותר אבל אני לא בטוח שזה מה שעומד לקרות. אני בטוח שהסקרים לא מעריכים את מלוא כוחה של העבודה אבל לא נראה לי שיהיה שינוי משמעותי מספיק בשביל שהעבודה תהיה המפלגה הגדולה ביותר. עם זאת, קואליציה כגון זאת שציינתי היא ניצחון לעמדות של מפלגת העבודה. מדוע? משום שקדימה אימצה את העמדות המדיניות של העבודה ולפיכך יתאפשר לוותר על תיקי החוץ והביטחון לקדימה, לקחת את האוצר והחינוך ועוד תיקים חברתיים וגם ביטחון פנים חשוב וגם מבחינת מאזן המנדטים בקואליציה יהיה כזה שהעבודה ומרץ יהיו גדולות יותר ביחד מקדימה. המצב שיווצר יקנה למעשה לקואליציה קווי יסוד שהם קווי המצע של העבודה.
המדינה לא תשרוד הרבה זמן בצורה הזו. אבל אני חושש שיכולה להיווצר קואליציה כזו : קדימה - 33 עבודה - 20 ש"ס - 10 יהדות התורה - 5 כמובן שאני מקווה שהקואליציה תהיה משהו כזה : ליכוד - 28 איחוד לאומי - 18 ליברמן - 11 יהדות התורה - 6 ...
הימין יזנק ב28 מנדטים ... ממש. (את הליכוד העלת ב10, את האיחוד הלאומי ב9-10 , את ליברמן ב2-4 , ואת יהדות התורה ב3-4) שכחת גם את חי"ל של מרזל ואת חירות שלפי ההיגיון שלך יכנסו. אולי גם את רע"ש
משני הכיוונים. "אם ביבי ראש ממשלה אני יורד מהארץ", "אם השמאל מנצח צריך לארוז מזוודות". גורלנו תלוי יותר בעם, שזה אנחנו, מאשר בממשלה. חוץ מזה, יש לנו ממשל דמוקרטי וממשלה גרועה אפשר להחליף.