הקדם השוודי........

rams2

New member
הקדם השוודי........../images/Emo125.gif

היי....פורסמו הנתונים על הקדם השוודי...והשנה הוא יהיה משופע בכוכבים: אליזבת אנדריאסן....שוודיה 82 נורבגיה 86-94-96. לוטה אנגברג....שוודיה 87 קיקי דניאלסן ...86 ארבינגארנה.....93....( הכוסונים...) יהאן יוהנסן...95 פרינדס 2001.... הולך להיות מעניין.... בקדם האסטוני ישתתפו אינס מ2000...ואיבו-לינה משנת 96...זמר מבוגר עם קול רוק מצויין. בקדם הסלובני תשתתף רגינה מאירוויזיון 96..גם קול מצויין. ותארו לכם שיוון היתה זוכה באירווזיון???? כולנו היינו טסים לשם....

Yaniv-DC

New member
עוד פעם חברים?

וב
היסטרי - נצצתי ברשותך (טוב, ביל רשותך) בתמונות שלך

אהוד_

New member
יש לי כרטיס למופע, לגמר...השאלה היא

אם אני יכול להרשות לעצמי לטוס לשטוקהולם בגלל המחירים המזעזעים של טאלין........ תאמינו יש כלכך מה לעשות בשטוקהולם, ואני לא בטוח אם שווה לי להשקיע כלכך הרבה בטאלין...אולי עדיף לטוס לקדם השוודי ולראות את האירוויזיון בבית עם חבר´ה כמו שנה שעברה

איליה.

New member
גם השירים השוודיים

האיכות של השירים בקדמים השוודיים לא נופלת מאיכות השירים באירוויזיון. חבל רק שהשנה הכל יהיה באנגלית.

טליה ג

New member
חצי מהשירים הם בשוודית, בינתיים

שאלה איזה שיר יזכה. סביר להניח שיזכה שיר באנגלית. ומה יקרה אם יזכה שיר בשוודית? האם יתרגמו אותו לאנגלית? אני חושבת שזה במיוחד לא הוגן כשב"קדם" מותרים גם שירים באנגלית וגם שירים בשפת המקור. הרי הציבור בחר בשיר בשפת המקור מפני שהוא אהב אותו כך, כמו שהוא. אם הציבור היה רוצה שיר באנגלית הוא היה מצביע מלכתחילה לשיר באנגלית.זה כבר היה בקדם הרומני ב-2000 כשנבחר שיר ברומנית ב"קדם" מעורב ואח"כ הוא תורגם לאנגלית. לפי דעתי הEBU צריך לקבוע חוק שלפיו השירים חייבים להיות מבוצעים באירוויזיון באותה שפה ובאותו עיבוד מוסיקלי כמו בקדם. זה ממש לא הוגן שהציבור ברומניה בחר ב"LUNA" ובאירוויזיון פתאום הפכו אותו ל"The Moon". אותו דבר בקשר לעיבוד המוסיקלי של "אין דבר" ששונה לקראת האירוויזיון; ספק אם הוא היה נבחר ע"י הציבור בעיבוד הנוכחי.

איליה.

New member
מצד שני

יכול להיות שהשיר היה טוב גם בקדם, אבל אחרי הקדם ראו איך אפשר לשפר אותו כדי להפוך אותו לעוד יותר טוב. למה לא? זה מה שקרה עם "אין דבר". ובקשר לשפה - מה אם לשיר הכי טוב בתחרות השוודית היה חוסר-המזל להיות מבוצע בשוודית? אולי הזמר החליט שזאת הדרך הקלה יותר לזכות, כי הצופים מבינים שוודית. אבל באירוויזיון הוא החליט שעדיף לשיר באנגלית כי רוב הצופים מבינים אנגלית דווקא.

Yaniv-DC

New member
סליחה? אין דבר שופר?

אחרי שנבחר "אין דבר" בעיבודו המקורי, שוב צף ועלה במוחי מקיאבלי ורעיונותיו, ועל איך צריך לשלול את זכות הוירטו מהעם... אבל אז באו ושינו את העיבוד והראו לי איך אפשר להפוך שיר גרוע לשיר עוד יותר גרוע.

איליה.

New member
למה לעולם שום דבר לא נכנס לתוך הכות

!!!! פה וואלה ניצחו אותנו ובגדול. טוב, אז הנה מה שהתכוונתי ברוב תמימותי להכניס לתוך שורת הכותרת: דבר אחד יש לי להגיד, שאינו דעה אישית שלי. לפני שהוקם הפורום הייתי עוקב אחרי ההודעות במיילינג ליסטים העיקריים. אחרי שהוציאו את הגירסה הטורקית של אין דבר, הרבה אנשים הגיבו ואמרו מה דעתם, ולא ראיתי אף דעה שלילית. כולם אמרו שהשינוי לטובה - ואני מזכיר לך, אלה אנשים ממדינות אירופה. אז אולי פשוט יש לך סנטימנטים מיוחדים לשירי ארץ ישראל (ובצדק!) אבל המדגם, שאולי לא מייצג ממש אבל לפחות נותן כיוון, אומר שלאירופאים נמאס משרה´לה שרון והם מעדיפים את טורקיה. והרי הדעה של האירופאים היא זו שקובעת את מיקומו של השיר בסופו של דבר. איליה.

Yaniv-DC

New member
תקרא את המשפט האחרון שלך

"והרי הדעה של האירופאים היא זו שקובעת..." את מיקומו הנמוך כל כך של השיר בגירסתו הטורקית, שכונתה ע"י המעבד "לטינית".

איליה.

New member
אז זהו שנמוך וגבוה זה יחסי.

המסקנה מהטיעונים שלי היא: אם היינו שולחים את הגירסה הקיבוצית, היינו מקבלים מקום יותר נמוך.

בתור חבר באותה מיילינג ליסט

אני חייב להגיד שאתה קצת טועה.. היו ועוד איך היו תגובות מאוד רעות על אין דבר.. אני לא זוכר אם זה היה כריס או פיל , אני כמעט בטוח שפיל הביע את זעמו הרב על העיבוד מחדש.. אמנם היו הרבה תגובות טובובת אבל הרעות לא היו בכלל מעטות....

דווקא העיבוד הנוכחי שלו הרבה יותר

מוצלח מהמקור. אמנם המקור היה הרבה יותר מלודי ומרגיע, אבל הקהל כיום מחפש קצב וריגוש...

למעלה