הקדם הספרדי.

הקדם הספרדי.

אבל כבד נפל על תלתן כאשר הודחה נוריה פרגו מן התחרות אמש (היא הזמרת הטובה, המרגשת והיפה מכולם שם) וכעת הוא מאחל לספרדים מקום אחרון בתחרות. התחרות עברה לשלב השני. בשבוע הבא יבחרו השלושה האחרונים שמתוכם יבחר או תבחר מייצג/ת ספרד באירוויזיון (מיותר לציין שזאת תהיה רוזה). כמו כן ארחו אמש בתוכנית את מנחה התוכנית המקבילה בפורטוגל ומישהו מרשות השידור הפורטוגזית. כל מי שמעוניין להצביע ולהשפיע, שיעשה זאת כאן: תא"י.

Euromix - Avi

New member
מסכנה נוריה...

גם אני מאוד מאוד התאכזבתי לראות שנוריה פרגו הודחה מהתוכנית. היא הייתה באמת זמרת טובה, מרגשת ויפה (הרבה יותר מדוויד בוסטמנטה שניצח מולה).. אבל בכל זאת, היה מאוד משעשע לראות איך נוריה נלחצה כאשר המכונית שלה עלתה באש... אני לא מסכים איתך על כך ש´מיותר לציין שרוסה תייצג את ספרד באירוויזיון´ בגלל שיש סיכוי שכל שלושת המנצחים ב"OPERACION TRIUNFO" ייצגו את ספרד באירוויזיון. אתמול אירחו בתוכנית את המנחה של ה"OPERCAION TRIUNFO" שייערך בסוף השנה (נובמבר 2002) בפורטוגל. ביחד איתו היה גם המנהל של הטלוויזיה הפורטוגזית, RTP. אני כל-כך מקווה שהזוכים יהיה רוסה, צ´נואה ודוויד ביסבל...

Yaniv-DC

New member
זה רק אני או ש...

זו תוכנית יותר משעממת מ"אוכל בתחת" עם גיל חובב (או איך שהוא לא קורא לתוכניות שלו)? שמח וטוב לב התיישבתי לראשונה מול המרקע לצפות בפלא, כידוע בארה"ב אין לי אפשרות כזאת, ופשוט - מה אני אגיד לכם, עם ישראל לייב נראה לי אופציה שפוייה יותר. רבע שעה החזקתי מעמד עד שקבעתי שהקדם הנורא ההוא עם נתן דטנר והמדוזה מעליו (מן תפאורה לא ברורה) היה כבר טוב יותר (וכולנו זוכרים לאיזה מקום נפלא הגענו אותה השנה), ופרשתי כל עוד אין בי צורך לרסק טלוויזיה. מצטער, לא אהבתי.

לירונר

New member
בקשר לנתן דטנר...

זה היה הקדם הראשון שהקלטתי ואהבתי את שרה´לה שרון התרנגולת על הפסנתר @#$ של שיר ~לירון~ נ.ב.. אהבתי את השיר של דורון מזר

Euromix - Avi

New member
אני ממש לא מסכים איתך...

לפי דעתי זה פרוייקט ענק שאולי כדאי שגם ישראל תאמץ (למרות שזה לא יקרה בגלל התקציב המצומצם של רשות השידור)... אם אתה מבין קצת ספרדית אז אתה יכול להבין מה קורה שם ולהיות מרותק לתוכנית הזאת מידי שבוע. אם לא אז אתה תא מבין מה הולך בתוכנית הזאת ובגלל זה היא משעממת אותך...

יניב, סורי, זה אתה.

התוכנית מדהימה בעיני, אבל כמו שאבי כתב, כנראה שנדרשת הבנה כלשהי של השפה. מעבר לכך, לדעתי חסר לך הרקע של התוכניות האחרות. זה מדהים לראות את ההתפתחות של המתחרים (חוץ מורוניקה שנדמה שהיא תמיד ברגרסיה ואני עדיין לא מבין איך היא הגיע לשלב גבוה כל-כך), את רגעי המשבר והאושר. בתוכנית האחרונה גם לא היה חבר השופטים שביקר את כל אחד מהמשתתפים, וגם נינה מהאקדמיה ביקרה באופן מינורי. בתוכניות הקודמות הופיעו זמרים וזמרות מפורסמים בספרד ומחוצה לה, נשלחו חלק מהמשתתפים לראיונות עם מיק ג´אגר ופול מקרתני וכמובן היה <ויהיה בערב גאלה מיוחד> הפרוייקט עם דיסני. אני באמת ובתמים חושב שהפסדת את המתח המצטבר, השירים השונים, הדואטים, הבכי והצחוק. חבל. אולי בשנה הבאה. תא"י.

אייל_18

New member
ממש לא, אם יאמצו את הפרוייקט הזה

בכל מדינה, זה ימנע מזמרים אמיתיים להשתתף באירוויזיון, ובסוף האירוויזיון יהיה מלא בכל מיני פג´ויה וצ´יקי למיניהם.

אני לא יודע אם אתה צופה בתוכנית,

אבל רוב המשתתפים שם עולים ברמתם על הרבה זמרים "אמתיים". אני חושב שחוץ מהטעות שבהדחת נוריה פרגו והשארת ורוניקה, נשארו הטובים מכולם. אני לא יודע למה אתה מתכוון כשאתה כותב זמרים "אמתיים", האם זה מישהו שנמדד בכמות הדיסקים שמכר? בוותק? אני לא מכיר זמר "אמתי" ישראלי אחד שמסוגל להגיע ליכולות הווקליות של אחד מהגברים המשתתפים בתחרות ורק זמרת ישראלית אחת שעולה על היכולות הנשיות שם (שלומית אהרון המבוזבזת). אגב, הפג´ויה ושאר הפירות הטרופיים, נבחרו במסגרת של זמרים "אמתיים". תא"י.

Euromix - Avi

New member
נכון...

באמת רוב המשתתפים עולים ברמתם של זמרים "אמיתיים". מי זה זמר אמיתי בארץ??? ריטה??? שלמה ארצי??? שרית חדד??? אתם לא חושבים שרוסה צ´נואה ודוויד ביסבל גדולים מהם בהרבה באיכות הקולית???? נכון שלכל אחד מהם עדיין נשאר לעבוד על משהו באיכות הקולית שלו (צ´נואה צריכה לחזק את הטונים הגבוהים, רוסה על הדיקציה ועל האנגלית וביסבל על הטונים הגובהים שבהם הוא צורח...) אבל חוץ מיזה הם הרבה יותר מוכשרים וטובים מכל הזמרים ה"אמיתיים שיש בארץ". ואני בטוח שבתחרות כזו אומנותית ומושקעת שעוקבים אחריי 16 מתמודדים מקרוב במשך חמישה חודשים (מאוקטובר עד פברואר) אז לא נראה לי שהשופטים יעיזו להשאיר מתמודדים כמו להקת פינג פונג...

אייל_18

New member
האמת שכן

ככה אני מגדיר זמרים אמתיים. לא הבנתי מה רע בזה. ובכלל, אני לא מתיימר להבין באיכויות קוליות, ואני גם לא חושב שזה חשוב, כשמדובר באירוויזיון. עובדה, נורווגיה שלחה שנה שעברה את Haldor, שללא ספק היה לו את אחד הקולות הכי טובים בתחרות - ואיפה הוא גמר? בכל מקרה, בוא לא ניכנס להגדרה של זמרים אמיתיים. אני כבר לא מצפה ממדינות שישלחו את הזמרים הכי מצליחים שלהם, ואם ישלחו אנונימים אז מילא... אבל לשלוח סתם אנשים מהרחוב, שאין להם שום ניסיון קודם בשירה, אפילו לא ניסיון סטייל טל סונדק של איזה תחרות לילדים שאף אחד לא זוכר. כאילו, כל מי שמסוגל לשיר במקלחת, צריך להגיע גם לבימת האירוויזיון?! כל מי שרוצה שהשכנה שלו מלמעלה תראה ת´פרצוף שלו בטלוויזיה, צריך להישלח לאירוויזיון? ואותו דבר גם לגבי הקדמים שהם לא בפורמט הספרדי; למה מלכת יופי בלגית בדימוס צריכה להגיע לאירוויזיון? איזה ידע מוזיקלי, אפילו בסיסי ביותר, יש לה בדיוק?

איליה.

New member
אמנם הלדור סיים אחרון

אבל גם לכל הזמרים שהגיעו למקומות הראשונים היה קול חזק ויפה. אז זהו שמלכת יופי בלגית לא צריכה להגיע לאירוויזיון. ולכן היא היתה נופלת באחד השלבים הראשונים ב-Operacion Triunfo אם היא היתה משתתפת בתכנית כזאת ולא היתה מוכיחה שהיא יודעת לשיר. מהדברים שלך נראה שאתה בכלל לא רואה את Operacion Triunfo. האנשים שעוברים את כל השלבים ומגיעים לתכנית האחרונה, מגיעים עם נסיון הרבה יותר עשיר בשירה ובהופעות מול קהל מאשר טל סונדק או כל זמר קדם אחר, שכמו שאמרת השתתף בתכנית ילדים שאף אחד לא זוכר. לא רק שהם נבחרים בקפידה, אלא הם גם צוברים הרבה מאד נסיון במהלך סדרת התוכניות, הם עוסקים בהכנות להופעות השבועיות שלהם יום יום, והם משקיעים בזה הרבה כי הם יודעים שזה קריטי מבחינתם, הרי מי שמצליח פחות מהאחרים עף מהתחרות. מה מבדיל זמר מפורסם ממישהו ששר במקלחת? רק דבר אחד: נסיון. כי אני מבטיח לך שאני מכיר הרבה אנשי ששרים במקלחת יותר טוב ממה ששלמה ארצי שר מול אלפי אנשים. וכשלוקחים מישהו שיודע לשיר טוב במקלחת, ומעניקים לו הזדמנות להוכיח שהוא מסוגל גם להופיע על במה כמו שעושים ב-Operacion Triunfo, זה מתכון בטוח להצלחה.

Euromix - Avi

New member
קצת הגזמנו..

אם הכל הכבוד והערכה שלי לתוכנית המדהימה ´Operacion Triunfo´, בחלק מהדברים אני מסכים איתך, איליה, אבל קצת הגזמת כשאמרת ש"זה מתכון בטוח להצלחה"... אנחנו לא יודעים אם זה מתכון בטוח להצלחה, אני לא מאמין שהציג של ספרד בכלל יגיע לטופ 10, אבל מה שבטוח זה שהנציג של ספרד יהיה אחד הנציגים האיכותיים ביותר שידע האירוויזיון בשנים האחרונות, ואני לא מגזים...

איליה.

New member
מסכים אתך, בזה קצת הגזמתי.

ושתפוז יעיפו את הפרסומת הקופצת המעצבנת הזאת עם הדבר המוזר המסתובב שלא מפרסמת שום דבר! אי אפשר לכתוב הודעה בצורה נורמלית, צריך לחכות עד שהאיקס יועיל בטובו להופיע.

Danial***

New member
מה היה השם של השיר

שהיא שרה? ואיך כותבים את השם שלה באותיות לועזיות?

למעלה