הקבלה...

Vsilver NJ

New member
הקבלה...

כיום בגלל העובדה שכל דבר מיסטי פתאום מעניין את כולם, כגון מאגיה, תורות מהודו וגם היהדות, מתחילים אנשים רבים ללמוד את נושא הקבלה, בלי לדעת אחר כך מה יקרה כאשר ישתמשו בה (בערך כמו ילדים קטנים שעושים סיאנס). אני חושבת שזה מסוכן, לתת לכל אדם את הכלי להשתמש בדבר עוצמתי כגון הקבלה. מה אתם חושבים?

simba00

New member
ומי את שתחליטי למי מותר ולמי לו???

גיל אנטי פאשיסט לוחמני!!!

DaniZisserman

New member
אכן יש בזה סיכון....

במיוחד אם אדם מגיע לתחום מבלי שום ידע קודם בנושא האזוטריקה. המערכת הסימבולית של הקבלה היא מאוד עשירה וקל מאוד להתפתות "לשקוע" בתוכה. אינני יודע אם יש אכן "כוחות" מיוחדים שניתנים לבפעלה מתוך עיסוק בקבלה, אבל התעמקות יתר במערכת סמלים חזקים (חלקם נוגעים באופן ישיר ביסודות לא-מודעים קלקטיביים) עלולה ליצור מצב של התפוררות האישיות והצפת האישיות בתכנים לא-מודעים אשר הופכים אותה (את האישיות) שבויה בקסמם. בעיה נוספת היא שיש לא מעט אנשים חסרי אחריות ותאבי כח שמלמדים קבלה מתוך כוונה ליצור תלות ופחד אצל תלמידיהם. יש לפחות ארגון אחד מאוד מוכר בעולם שמשתמש בכתבי הקבלה בשביל להכניס את חברי הארגון לתוך מערבולת של תלות רגשית, הערצה עיוורת של ה-"מנהיג", ופאראנויה דתית ורוחנית. דני

simba00

New member
שוב אני אשאל!!!!

מי אתם שתחליטו למי מותר ולמי לא??? או האם יש מישהו שמותר לו לקחת את הרצון החופשי או אפשרות הבחירה של אדם??? אם כן אני אשמח אם תכירו לי אותו...

DaniZisserman

New member
אנא הרגע, בחור צעיר....

אף אחד לא מחליט בשביל אך אחד אחר. קוראים לזה: *הצעה*. אם אתה לא יודע מה ההבדל בין החלטה, כפיה, והצעה - אני מתיע את מילון אבן-שושן. זו דעתי, וכל אחד יכול להחליט אם לקבל אותה או אם לאו. דני

בלין

New member
דני זיסרמן פאשיסט? חס וחלילה!

הבחור שהדגים על מה יכולים הצופים (הפאשיסטים) לעשות למוחו של נער צעיר (בצורה מצחיקה ביותר) יכול להיות פאשיסט? לעולם לא! ואגב דני, למה אין יותר פרקי גרימא ג´ונס?

ASSP

New member
קבלה

בדיוק להפך. לימוד קבלה הרבה פחות מסוכן מלימוד של רוב התורות רוחניות. והפחד ממנו נובע מדעות של האנשים שלעולם לא למדו קבלה גם אם הם מציגים את עצמם כאילו הם כן. כל המקובלים הגדולים של המאות האחרונות וכל הספרי הקבלה הקלסיים מלאים בהסברים על כך שאין שום הגבלה בלימוד קבלה. ובכלל קבלה זה לא כישופים כאלה או אחרים,אלה ידע רוחני על החיבור לאנרגיה חיובית. ידע שלילד קטן שמצא ספרי קבלה אין שום סיכוי להבינו. מכיוון שלכך הוא זקוק למורה, מאמץ,רצון לעזור לאנשים וסבלנות. ואם יש לו את כל אלה הוא לא ילד קטן ,גם אם גילו צעיר.

למעלה