הקבוצה המדורגת

מוזר מאוד, ניסיתי כרגע ועבד היטב

אולי תנסה שוב?
1. סמן את תיבת "שם משתמש" ובשדה שמופיע רשום "טל בן-שחר" 2. בשדה "החל מתאריך" שנה את השנה ל 2001. 3. לחץ חיפוש. תהנה מאוסף נפלא של תגובות, חלקן בנות שורה, חלקן ארוכות יותר.

deep ocean

New member
../images/Emo13.gif בן טל-שחר ולא טל בן-שחר

השם הפרטי שלו הוא: בן שם המשפחה שלו הוא: טל-שחר

deep ocean

New member
אני אשיב לשאלתך

אם אתה תשיב על שאלה שלי יש אליך הולך?

deep ocean

New member
מהקריאה של הודעתך

היה נשמע שהתנסית בשיעור אצל המורה שלי (בן טל-שחר) בגלל מה שכתבת על ההדרכה מתלמידים ותיקים ממך בחודשיים, ובגלל מה שכתבת על קבוצות מעורבות (מתחילים עם מתקדמים), ובנוסף היתה לי תחושה פנימית כזאת שהתנסית אצלו בשיעור. כן? טוב, אני הולכת לקונג-פו עוד שעה, אז אם לא תענה עד אז, אני אענה כבר בערב כשאחזור

מודה

אכן התנסתי בשיעור אצל בן, אבל בנוסף, ראיתי את הקבוצה המעורבת בעוד כמה שיעורי הדגמה, כמו גם את עניין התלמידים הקצת יותר מתקדמים המלמדים חדשים לחלוטין. השיעור אצל בן היה מאוד מהנה ומעשיר, אני חייב לציין, ובן נראה לי איש מקסים עם המון מה ללמד, ועם נטיה קלה לגראפומניה מבורכת (שגם אני חוטא בה, אני חייב לציין
). עוד לא יצא לי שהגעתי לאיזשהו שיעור ויצאתי עם ארבעים עמודים על השיטה. השקעה.

deep ocean

New member
התחושות הפנימיות שלי לא מאכזבות ../images/Emo13.gif

אז אם השיעור אצל בן היה מהנה ומעשיר וכו´ וכו´, למה החלטת שזה לא מתאים לך להמשיך שם? (אגב, אולי הייתי באותו השיעור. מעניין.) אני שואלת מתוך נסיון להבין איזה מורה אתה מחפש, או איזה מסגרת אתה מחפש... אני אנסח את שאלתי אחרת: תתאר לי במילים את המקום האידיאלי בו היית רוצה ללמוד, וכן את המורה האידיאלי אצלו היית רוצה ללמוד, או כל פרט אחר נוסף. לשאלתך, אני לומדת אצל בן טל-שחר, וזה המקום האידיאלי עבורי ללימוד, וכן המורה האידיאלי עבורי ללימוד. טוב אני רצה לאימון! באי בינתיים

שרלוק תזהר, גוטמן מאחורייך

נתחיל בזה שעדיין לא החלטתי דבר. מצאתי לי מקום שאני מאוד נהנה להתאמן בו, ונראה לי שאני אמשיך בו, אבל אני בהחלט שוקל אימון מקביל. חוויה יכולה להיות מעשירה ומהנה, גם אם היא לא מה שאתה מחפש. אני מניח שאני מאוד אהנה ואהיה מועשר משיעור של ריקודים סלוניים, אבל אני לא רואה את עצמי לומד אותם באופן רציני (אלא אם כן האופציה להפוך למשורר חצר/סוכן חשאי/בן אצולה חוזרת בתור אופציה ריאלית, ואז אני מניח שריקודים סלוניים יהיו חלק מההכשרה הבסיסית המצופה ממני). אני עדיין לא בטוח שמה שבן מציע ומלמד מתאים לי, גם ברמת אומנות הלחימה, וגם מה שמסביב (הדמיון המודרך וכו´). לגבי המורה האידאלי והמקום האידיאלי, ובכן מצאתי בעבר את הדבר שהיה הכי קרוב לזה (מכון סו כץ בכפר סבא, למי שמכיר או יצא לו להתאמן עם עודד שרייר יודע על מה אני מדבר), אבל לצערי, עקב מעבר דרומה לעיר הגדולה, והעובדה שעודד נסע לאוסטרליה לעשות את הדוקטורט בפיזיקה, אופציה זאת נעשתה פחות רלוונטית עבורי. לא פגשתי מימי איש טוב כמו עודד, ולא פגשתי מימי, בכל מקצוע שהוא, מורה טוב כמוהו. תכונות שאני מחשיב אצל מאמן טוב, ללא קשר לאומנות ולא בסדר מסוים מקצוענות באומנותו כושר הדרכה - כאן גם אולי אפשר לציין נסיון ומתודולוגיה, שהן חשובות מאוד, לדעתי. ענווה וחוסר יומרות אינטליגנציה ואופקים רחבים, לא רק במה שקשור לאומנות הלחימה כריזמה ומעל הכל - שיהיה בנאדם

deep ocean

New member
כמה הערות

1. בהצלחה במקום שאתה נהנה להתאמן בו! 2. ציינת שהדברים שהפריעו לך ב-3 המקומות שהתאמנת היו: שקבוצת המתחילים והמתקדמים לומדים ביחד, ושתלמידים חדשים מדריכים אותך. הדרך היעילה יותר היא בסוף השיעור (אם יש זמן) או אחרי השיעור (בטלפון כשיש הרבה זמן) פשוט לדבר עם המורים, ולשאול אותם לגבי הסוגיות האלו. למה להישאר עם התחושות האלו ולפספס מורים נהדרים? אז אנשים ענו לך בפורום על מה שכתבת, אבל דבר שהיה יותר תורם לך היה לדבר עם המורים על הדברים האלה. אולי היית מגלה שיש לשני הדברים האלה תפקידים מסויימים שאינך מודע אליהם? 3. ולסיום, תמשיך לעשות שיעורי נסיון בכל מיני מקומות, עד שתמצא את המקום השני שתהנה בו.

כמה תיקונים

1. תודה רבה. 2. תיקון קל - זה לא כל כך הפריע לי כמו שהיה לי מוזר נורא. תחשבי שהיית מגיעה ממקום שבו לאירועים רשמיים היו הולכים עם חליפות ערב ועניבות פרפר שחורות, ואז היית מוזמנת לאירוע רשמי במקום אחר, וכולם היו שם הולכים עם בגדים מקושקשים לחלוטין. לא היה לך מוזר? לא טוב יותר או רע יותר - סתם קופץ לעין. לגבי למה לא התקשרתי למורה או חקרתי אותו אחר כך, ובכן, יש גבול לכל תעלול. אני, מבחינתי כתלמיד אומנות לחימה, במיוחד בשיטה שבה אני חדש, פיסטון בן יומו. מי אני שאעביר או אדרוש על דרכו של מורה. וגם עם פחות מלודרמטיקה - לא זו הדרך להתחיל מערכת יחסים עם מורה.

א. אתה לא פיסטון ולא קאמשאפט...

ומורה שיתן לך תחושה כזו הוא לא ראוי לך ! ב. תתחקר- תתחקר יקירי: לא הביישן למד - ואין הקפדן מלמד. ובהצלחה לך וכל זה...

מסכים עם יובל

ביפן/סין, אדם נכנס ללימודים אצל מורה ועושה מה שאומרים לו. נקודה. אבל אנחנו בישראל, והמסורת של השיטות השונות אינה מוכרת כאן. בכל שיטה יש כללים של "מותר", "אסור", ו"מותר בנסיבות מסוימות בלבד", שהישראלי המצוי פשוט לא מכיר אותם. הפתרון הפשוט הוא לשאול! וזה יכול לחסוך לך הרבה אי-הבנות ותסכולים, כמו-גם זמן וכסף, אם התשובה לשאלה תגרום לך לעזוב מחר ולא בעוד שנה.

deep ocean

New member
למה לראות את זה כחקירה?

אם הדבר נראה לך מוזר, יכולת פשוט לדבר עם המורה ולשאול אותו על המטרות/הראציונל של 2 הדברים הנ"ל (לימוד מתלמידים חדשים יחסית, וקבוצה מעורבת). אני לא אמרתי שתבוא למורה ותבקר את דרכי הלימוד שלו, ותגיד לו שהוא מורה גרוע, או תגיד לו שהוא לא מלמד בסדר, אלא פשוט תשאל את המורה שאלות, במקום להישאר עם מחשבות, תהיות והנחות. אם את אותו הזמן שטרחת לכתוב הודעה בפורום, היית למשל מקדיש לשאול את 3 המורים על שני הדברים האלה, היית מקבל דרכי ראייה שלא היית מודע אליהם. ההיפך, זאת הדרך הכי נכונה להתחיל עם המורה. במקום לאגור את הכל בתוכך, להחליט לא להמשיך ב-3 המקומות האלו, ולכתוב על זה הודעה בפורום, דרך תורמת יותר עבורך היתה לדבר איתם. אתה כמובן יכול לא להסכים איתי, אבל רק שתדע שבמציאות יש מגוון אפשרויות בכל רגע נתון, ולא תמיד כולנו מודעים לאפשרויות הפרושות בפנינו.

Raffael

New member
הדרכה ממתחילים

גוטמן יקירי, אני לא רואה בעיתיות כזו בקבלת הדרכה מתלמידים מתחילים, אפילו אם זה מישהו שהגיע לאימונים שיעור אחד לפניך. כל זאת, כמובן, בתנאי שיש מספיק מורים/בכירים, או שהמורה הראשי משגיח ומודע בדיוק למי מסביר מה. תלמיד מתחיל לא יסביר משהו עמוק מאוד לתלמיד אחר. הוא לא יסביר משהו שהוא לא מבין. נכון, לפעמים יש אגו לפעמים כולנו רוצים להראות שאנחנו יודעים יותר ממה שאנחנו באמת יודעים, אבל בקבוצה טובה, עם מורה טוב, הדברים האלה מתוקנים מייד. כשאני התחלתי ללמוד, את הצעדים הראשונים למדתי מחבריי לקבוצה. לא ציפיתי מהמורה שיבוא כמה דקות לפני השיעור ויסביר לי את הקאטה. גם אין טעם בכך. הלימוד נבנה בהתחלה בצורה מאוד גסה. לומדים קאטה למשל. תלמיד בשבועיים הראשונים לא צריך לדעת יותר מאשר לאן זזים באופן כללי ( אני מדבר, כמובן, על קאטה פשוטה מאוד, של מספר קטן של תנועות וצעדים). את זה הוא יכול לקבל מכל מי שכבר יודע את זה ברמה הכי בסיסית - "צעד שמאלה, סיבוב, צעד ימינה". אח"כ יבוא תלמיד בכיר יותר בקבוצה ויגיד לך להסתובב על הרגל הזו ולא על זו, תלמיד מתקדם יותר יראה את הקאטה ויאמר לך שהמשקל צריך להיות לכיוון הזה ולא למשנהו. ואז יבוא הבכיר בקבוצה, יזיז לך את כף הרגל בעשר מעלות הצידה ופתאום תצטרך להתאמץ הרבה יותר... אגב, לגבי העברת שגיאות, הן עוברות לאורך כל השרשרת, מהמורה הראשון לתלמיד האחרון. רק שאולי, המורה מודע להן ואחרון תלמידיו חושב שהוא עובד מצוין.

ממליץ על הבדלה כדלקמן:

כשעובדים בזוגות: קיים סיכוי כי בן זוגך (לשון זכר מטעמי נוחות) יודע יותר - ולו קצת. לפיכך: יהיה זה רווח נקי עם נקשיב להם וזאת מבלי לעשות מזה ביג דיל. לעומת זאת: יש, בקבוצות מסויימות מסתובבים חוץ מהמורה / המורים, הראשיים, גם מדריכם זוטרים - מדריכי בסיס. הגם שהם אינם ברמת המורה, הם מקבילים בדרך-כלל לחגורות חומות מינימום, ויש להם הרבה ידע... במקרה שכזה: ודאי וודאי ששוה ואף ראוי מן הנימוס, להישמע להם.

deep ocean

New member
אגו ועוד איך משחק כאן!

אדם יכול ללמוד מפה עד להודעה חדשה, ויהיה לו אגו מנופח וענקי.

לא הבנתי למה זה קשור

למה את מתכוונת? אדם יכול שיהיה לו גם אגו מנופח ללא שום קשר ללימודים. ואדם יכול להיות שיהיה לו אגו מנופח אבל מוצדק, אבל למה זה מתקשר?

למעלה