הקאות

yogev333

New member
הקאות

מחר מקווים לראות וטרינר בכל מקרה אבל עניין אותי אם מישהו מכיר תופעה כזו.
יש לי גור בן חמישה חודשים שאצלי כשבועיים ,הוא הגיע עם האוכל SAMS FIELD לגורים אוכל שהוא אוהב מבחינת הטעם אבל אני חושב שיש בעיה שאולי קשורה לאוכל זה ואולי אפילו רגישות לעוף (נתקלתי באינטרנט בהמון מקרים של רגישות זו) .
הכלב מקיא לא מעט פעמים- יכול לנוע בין פעם ופעמיים ביום לבין יום יומיים בלי הקאות
הכלב מעט ישנוני ונראה אפילו מדוכא ברוב שעות היום.
בנוסף יש לו נשירת שיער גדולה . ותהליך הגמילה שלו מפיפי בבית קיבל תפנית רעה מבריחה של פעם ביום וגם לא תמיד למספר פעמים ביום. כמובן שכמות הטיולים שלו נשארה קבועה כל 3-4 שעות
בכל מקרה האוכל שלו כמעט ונגמר והזמנתי לו אקאנה אחרי התבלטות קשה עם נאטוראל באלאנס על בסיס דגים. (מקווה שעשיתי את הבחירה הנכונה)

KallaGLP

New member
לא ניתן לדעת מראש איזה מזון יתאים או לא יתאים

לגור ספציפי. אפשר רק לנסות ולראות.
אבל לדעתי זו כרגע הבעיה הדחופה פחות. העניין הדחוף באמת זה לקחת אותו לווטרינר ללא דיחוי כי נשמע שהגור ממש לא בסדר. מקווה שכבר עשית זאת.

yogev333

New member
עדכון

הייתי אצל הוטרינר הוא אמר שיש לו כנראה "שעלת" ואין צורך להלחץ זה לא חמור ורק לשים לב שאין שום החרפה במצב.

KallaGLP

New member
תודה על העדכון.

האם הגור משתעל? כי לא ציינת קודם בין התסמינים שיעול, שהוא התסמין העיקרי של שעלת, ותסמינים שכן ציינת, כמו הקאה, אינם בהכרח קשורים לשעלת ויכולים להיות קשורים להרבה מחלות אחרות. אז אלא אם כן הגור אכן משתעל ופשוט לא ציינת זאת, על פניו קצת מוזר האבחון של שעלת. אני מקווה שהווטרינר יודע מה הוא אומר. מעבר לכך, כל מה שכתב לך DAHUJI נכון מאוד.

DAHUJI

New member
מדוע הקפיצה המהירה כל כך למסקנות?...

קראתי את השאלה/פוסט שהעלית וגם את העידכון לאחריו (ותודה על העידכון, זה חשוב).
שאלתי, שלא נשאלת בתוקפנות, אלא בנסיון להבין את ההגיון שעומד מאחורי הקביעות שקבעת או החששות שלך - איך, למה ועל סמך מה הגעת (קפצת) למסקנה שיש בעיה עם האוכל?
האם ביצעת אלימניציה למזון היבש נניח עם אורז מבושל ועוף שלוק? אולי עם בשר בקר וקטניות?... משהו?
איך הגעת בכלל לחשש בנוגע לרגישות לעוף? האם ביצעת אלימניציה לעוף בעזרת מרכיבי מזון אחרים לגמרי?
יש הרבה בני אדם שרגישים ללקטוז. האם כל מי שמקיא אחרי שאכל מוצרי חלב רגיש ללקטוז בהכרח?...

ואגב, את המידע הכי חשוב לא ציינת - הכלב היה בסדר, אבל ממתי הסימפטומים ובמשך כמה זמן הם מופיעים?
שים לב שלא ציינת את זה.
מן הסתם שחלק מהסימפטומים בגור בן 5 חודשים יכולים להיות גם אי שליטה בצרכים.
בכל מקרה, ממה שציינת, זה בהחלט מאפיינים שבחלקם מעידים על קיבה רגישה ל- X או קיבה חומצית/בסיסית (ישנוניות, הקאות, שלשולים וכו'), אבל ממש לא רק ואי אפשר להתייחס ברצינות למסקנה כזו (רגישות לעוף או רגישות למזון יבש מסויים) בלי אלימינציה מכוונת ומסודרת של מרכיבי מזון ספציפיים ובדיקה מסודרת שלהם.

לסיכום - על סמך המסקנה (המהירה והלא מבוססת) של רגישות לעוף, שהיא לאו דווקא נכונה, אין שום חשש מבחירה נכונה או שלא של מזון יבש - רכשת אקאנה וזה אוכל מעולה. יותר טוב מנטורל באלאנס.
תן לו צ'אנס ותראה איך הגור מתאקלם. לא לבצע החלפה מהירה מדי בין המזון החדש לישן, לפחות שבועיים-שלושה!
ואני גם לא רואה סיבה הגיונית לרכוש מתכון דגים על פני מתכון עוף במידה ולא זוהתה אותה רגישות לעוף.

מקווה שהועלתי.

yogev333

New member
העלתי השערה

הכלב אצלי רק שבועיים, הידע שלי מאוד מצומצם וכמובן שלא ביצעתי שום אנליזה בנושא.
השאלה הועלתה כהשערה על מנת לשמוע חוות דעת ואולי סיפורים דומים כדי לקבל קצת מושג ולא מעבר.
לגבי השיעול אני פירשתי את זה כמעין רפלקס הקאה אך מסתבר שככה כלבים משתעלים.
הוטרינר גרם למיילו להתשעל ואז הבנתי שכך נראה שיעול אצל כלבים
אולי אני קצת מפספס את רעיון הפורום אבל בשבילי זה מקור להשוואה ושאיבת ידע ולא תחליף לבדיקה מקצועית .
תודה רבה לכם על התשובות המקצועיות והדאגה הכנה :) (אם יהיה מה לעדכן אעדכן שוב)

DAHUJI

New member
תודה על התשובה... הידע שלך רק גדל כל הזמן

אם ככה, ההשערה שהעלית היא מעולה (אולי המזון אינו מתאים) וזה הצעד הראשון בתהליך
רק שכדי לבסס את ההשערה הנ"ל צריך לבצע ניסויים ותצפיות אמפיריות.

בכל מקרה, אם יש הקאה - יוצא אוכל מעוכל או שלא מעוכל החוצה. אל תדאג, אתה עוד תלמד.
אם אין הקאה - זה או רפלקס הקאה (ללא יציאת אוכל) או מסתבר ששיעול (לא יודע, הכלב שלי לא מעשן אז עוד לא ראיתי).

לא פספסת שום רעיון של הפורום. שאל בכיף, תתייעץ, שאב ידע ומה שנראה לך. מי שעונה שמח ואיכפתי מספיק לענות ויש המון שקוראים ומתעדכנים.

למעלה