הקאות

דני 10001

New member
הקאות

אימצתי חתול רחוב מזה כחצי שנה אל ביתי, בתחילה סבלה מנזלת והתעטשויות בלתי פוסקות אשר מהם נרפאה בכוחות עצמה אך במקביל מההתחלה ועד היום היא מקיאה בתדירות של כל 1-3 ימים. לא רואה שהבעיה היא בליעת שערות, חושד שהמדובר בהרעבה פסיכולוגית מתקופת הרחוב (היתה רזה בהרבה כשאומצה ) , מה שגורם לה פשוט לאכילת יתר והקאות אולם זו רק סתם השערה. אשמח לשמוע מבעלי ניסיון וממביני עניין איך אני יכול לפתור את הבעיה, רצוי בכוחות עצמי לפני וטרינר.
תודה מראש על כל עזרה
 

sapirdvm

New member
הי דני

האם יכול לפרט יותר לגבי ההקאות?
מה יש בהקאה?
האם אחרי ארוחה/לפני הארוחה/ לא קשור בכלל?
האם בסה"כ היא מרגישה טוב? איך הצואה שלה? איזה אוכל אתה מגיש לה? האם קבוע או בארוחות? האם יבש או רטוב או שניהם?
אם תוכל לפרט יותר אולי נצליח לעזור
 

דני 10001

New member
פירוט

ההקאות הרבה פעמים מכילות את האוכל היבש די בשלמותו כאילו שהיא בולעת את האוכל בלי ללעוס מספיק או אפילו כמעט בלי ללעוס כך שהקיא נראה כמעט כמו התערובת לפני האכילה רק תפוחה יותר מספיחת נוזלי הקיבה.בכלל אבל מצד שני לפעמים גם הקיא יכול להיות במצב עיכול מתקדם יותר. נראה שאין כל כך קשר ללפני או אחרי או בין הארוחות, נראה שאין עיתוי קבוע לפעמים רק מנסה להקיא אבל בסוף לא (אזעקת שווא).יכולה להקיא יום אחרי יום ולפעמים גם יומיים שלושה לא בכלל. האוכל הוא כמעט תמיד אוכל יביש, הפעם של לה קט בטעם עוף אבל גם של חברה אחרת היא הקיאה. שניה אחרי ההקאה היא ממשיכה כרגיל כאילו לא קרה כלום, משחקת או הולכת מיד לאכול שוב. אספתי אותה כחתולה צעירה ורזה וקטנה פיזית מגן בו מאכילים אותם אבל נראה שהיא היתה בתחתית האררכיה וסבלה מחוסר. מאז שאספתי אותה היא הולכת ועולה במשקל והיא כבר אפילו שמנמנה, עוד תגיע למצב שתצטרך דיאטה. אוכלת בתדירות גבוהה מהר ובלי כל כך ללעוס לפצח את הגרגרים יותר מדי. ניסיתי בהתחלה להאכיל אותה מבוקר בכמות ובזמנים אבל המשיכה להקיא, היום עושה הפוך, עובד בשיטת ההצפה והשפע (הקערה תמיד מלאה-"בופה אכול כמה ומתי שרוצה" ) וזאת בנסיון לגמול אותה מהרגשת מחסור ורעב פסיכולוגי בכדי שתשתחרר מהחרדות ותתחיל לאכול במידה הדרושה לה ללא לחץ של אכול כמה שיותר כי מחר לא יהיה. בכללי היא מרגישה טוב, משחקת, מתפנקת, פרווה עשירה ובריאה , לא יוצאת מהבית ומשמינה מנחת למרות ההקאות. הצואה בסדר וקבועה ונראה שאפשר היה פשוט לקבל את זה כתופעת לוואי לא מזיקה אולם נימאס לי למצא כל פעם קיא בכל רחבי הבית כולל ספות ושטיחים.
יותר מאשמח לקבל ממך טיפים לדרכי התמודדות אפשריים.
 

sapirdvm

New member
ההמלצה שלי

היא לנסות ולבדוק האם יש כאן גורם התנהגותי, ואם לא תתקדם אז לנסות איבחון של בעיה רפואית. אגב, בדר"כ עושים זאת להיפך: שוללים בעיה רפואית ואז בודקים התנהגותית.
1. להרטיב לה את האוכל היבש
2. לתת מנות קטנות מספר פעמים ביום
3. להאכיל מזון רטוב-מקופסא
4. להאכיל תקופה ממושכת, חודש, מזון היפואלרגני
5. לשלוח צואה לבדיקה פרזיטולוגית

אגב, אין השמנה מנחת!, השמנה בחתולים היא עקב מאזן אנרגטי חיובי ועודף. חתולה שמנה היא חתולה עם סיכון רפואי לבעיות גבוה מחתולים אחרים ולכן ממליץ לך מאד מאד לנסות ולא להשמינותה (מנחת
)
 
למעלה