הקאות ממושכות

shirely

New member
הקאות ממושכות

רציתי להתייעץ אתכם... סתם ככה. אני לא חושבת שזה קשור בשום מובן לפיברו שלי, אבל בכל זאת. בדיוק לפני 3 שבועות התחילו אצלי תופעות, ועדיין לא הלכתי לרופא לבדוק מסיבות שלא אפרט כאן... היה לי שלושה לילות בהם התעוררתי באמצע הלילה כמה פעמים (כל בערך שעה) עם תחושת כאב נוראית באזור הבטן העליונה (ממש בתחתית הצלעות במרכז) והיה לי קשה לנשום. הרגשתי כאילו זו תחושה של רעב נוראי שכזה אבל לא הייתי רעבה. כל פעם קמתי ובקושי עמדתי ונשמתי עמוק כמה דקות וזה עבר עד לפעם הבאה. פעם אחת גם אכלתי וזה עבר ליותר זמן. זה קרה בערך 3 לילות. יש לציין שהייתי מאוד בלחץ מקבלת תשובה חשובה כלשהי. בשבוע אחרי היה לי יום אחד שפתאום החלו לי כאבי בטן נוראיים ובחילה ולא יכולתי לעמוד ממש ועזבתי את העבודה. לאחר מכן הקאתי המון בערך יומיים. זה עבר וקרה עוד פעם העניין עם הכאב בלילה. לאחר מכן, בערך שבוע מאז התקרית ההיא, שוב הקאתי פתאום לאחר הרגשת בחילה מוזרה שכאילו אני חייבת להקיא. ההקאה ממש כאבה לי בצורה שקשה לתאר. וכאילו לא יצא כלום. מאז אני מקיאה אף יותר. למשל כבר יומיים רצוף מקיאה. זה בד"כ בלילה אבל היום למשל זה היה ביום. ואני מקיאה את כל מה שאוכלת. אני לא יודעת. מצד אחד אנ בלחץ, וזה רק מגביר את זה לדעתי. אני חושבת שזה הכל נובע מלחץ אבל אלך בקרוב לרופא נראה לי כדי לשלול דברים אחרים. תודה על ההקשבה

לכי למיון עוד היום!!

זה יכול להיות לא רציני, אבל זה גם יכול להיות משהו מסכן חיים. אם תחכי עוד יומיים זה עלול להיות מאוחר מדי. אנא...

אני לא רופאה ולא מחליפה מיון דחוף.

זה יכול להיות דלקת באחד האיברים הפנימיים, זו יכולה להיות בעיה במעיים (בדרך כלל נמוך יותר) או סביר יותר - אבנים במרה. הסכנה העיקרית של בעיות באיברי הבטן היא: פרפורציה - התנקבות (למשל על הקיבה) התפוצצות (של כיס מרה או אפנדציט (שוב, הכאב לרוב נמוך יותר אבל לא תמיד) סכנה אחרת: הידבקות או חסימה של המעי. שלא לדבר על התייבשות כתוצתאה מההקאות המרובות, או רפלוקס - מצב הבו את עלולה לשאוף את תכולת הקיבה. יש מצבים שלא משחקים איתם, ולא מחכים איתם. גם אם זה יהיה בסופו של דבר משהו "לא רציני" כמו חיידק או דלקת בלבלב, זה עדיין רציני מאוד!!! תפסיקי לשחק עם חייך!! הימנעי מאוכל או שתיה שאינה מים ורוצי למיון!!

מיטל מק

New member
נאוה צודקת שלא צריך לשחק עם הבריאות

אבל גם לא צריך לחשוב ישר על דברים כל כך נוראים ומפחידים.. יש עכשיו וירוס מאד מדבק של הקאות וכאבי בטן חזקים. זה בא עם חום וגם בלי, יש בנוסף גם כאבי גרון , סחרחורות וכאבי ראש חדים. אין לזה טיפול חוץ מלהמתין שיעבור וכמובן לשתות הרבה. אני לא אומרת שאת לא צריכה לגשת לרופא - כי את כן ואל תמתיני ליום ראשון !!! אבל גם לא צריך להבהל ולהילחץ. אני מקווה שאת מרגישה יותר טוב ואם לא אז המון בריאות. שתהיה לך ולכולם שבת שלום.

מיטל, לא התחלתי בפירוט של הסכנות,

רק בהפניה דחופה למיון. זה יכול להסתיים בוירוס, ללא שתייה מספקת זה יכול להסתיים גם בהתייבשות ורק רופא יכול לומר שזה לא משהו רציני יותר. הבעיה היא, שאם זה במקרה משהו רציני, זה יכול לעלות לשירלי בחיים ולכן חייבים לחשוב על זה

למעלה