הקאה

Namiko

New member
הקאה

בני בן ה-7.5 חודשים מקיא מאתמול כמות ענקית (נראה שאת כל הארוחה) מיד אחרי שהוא יונק. הוא הקיא ביום האחרון 4 פעמים כאלה. יש לו גם קצת חום (בלילה מדדנו 37.9) הרופא אמר שלא ברור מה יש לו ואולי זה איזה וירוס במערכת העיכול. (בכל מקרה הגרון והאוזניים בסדרלפי בדיקתו) בכל מקרה הוא הציע לתת לו כל פעם יניקות קצרות (כדי לנסות למנוע את ההקאה). כמובן שיש מחאה כשהציצי יוצא לו מהפה לפני הזמן... יש למשהי מושג איך יודעים מהי כמות קטנה אבל מצד שני שהוא אוכל מספיק (שאני לא מרעיבה אותו חלילה) אולי כדאי לי לשאוב כדי לדעת מהי הכמות המדוייקת? ואם כן כמה לתת לו בכל ארוחה? תודה.

Revili

New member
הקאות

עברנו וירוס הקאות לפני חודש...הוא כלל יממה של הקאות ואח"כ שבוע של שילשולים. אני לא חושבת שצריך להגביל את זמן ההנקה...אם התינוק רוצה לינוק (שזה סימן טוב), למה לא לאפשר לו. איך תינוק רעב אמור להצליח להתמודד עם מחלה טוב יותר? כמות החלב לא משפיעה בהכרח על ההקאה....גם שתי לגימות מים יכולות לעורר הקאה כאשר חולים. לדעתי, אין שום טעם להכנס לנושא השאיבות, זה מתיש וחסר טעם...התינוק צריך אותך קרוב לא רק בשביל החלב, גם בשביל המגע והנחמה שביניקה. בנוסף, למרות שהכמות נראית גדולה, ההקאה לא בהכרח כוללת את כל החלב שינק, חלק נספג וחלק אולי נשאר בקיבה. אני לא רופאה, אך לא נראה לי הגיוני לנסות להגביל הנקה של תינוק חולה בשביל למנוע הקאה...ההקאות יפסקו כאשר הגוף יתגבר על הרעלנים - זה לוקח מעט זמן. ממליצה לך להפנות שאלה גם לפורום של ד"ר ליבוביץ (רופאה ויועצת הנקה) - חפשי את האתר שלה לפי "המרכז הישראלי להנקה". תרגישו טוב.

למעלה