הקאבריה: Pigs On The Wing

הקאבריה: Pigs On The Wing

גיטרה קלאסית: אלעד שירה: אלעד http://members.lycos.co.uk/elad1343/4.wav (אני יודע שאני נשמע כמו הומו שאני שר) נ.ב קאבר שעשיתי ל"אימפריות נופלות לאט" של דן תורן לפני חודש: http://youtube.com/watch?v=MA602uJVZi4 תשמעו קצת איכות.

הערות

אחי קצב אתה חייב לעמוד בממונטום ובקצב של השיר.. הוא מאוד קל מבחינת קצב וזה רק להתאמן עליו... עדיף לך להבא להתאמן על השיר לפני שאתה מפרסם אותו כי בסופו של דבר אף אחד לא יקשיב לך גם אם תשתפר כי אתה מעלה שירים כשאתה לא מוכן לנגן אותם ברמה מקצועית. אז קודם כל באמת יפה מאוד אבל אתה צריך להתאמן עוד ועוד ולהחזיק קצב נגינה יחד עם קצב של שירה... המון בהצלחה

השיר הזה לא כזה קל מבחינת קצב

יש בו כל מיני שינויי קצב כמו בהרבה שירים שלהם. כמובן שצריך עוד להתאמן, אני רק מתחיל.
תודה על הערות!

האמת שדווקא שינויי הקצב פה

זה לא משהו מתקדם בניגוד לכמה שירים אחרים... זה קצב שכמה האזנות אתה לומד אותו כי הוא מתבטא יותר בצורת השירה מאשר נגינה

אל תכנס פה לקטע של להעלב

אני אומר לך שבמקום להעלות שיר שאתה לא עומד בקצב תנסה להתאמן עליו הרבה כדי להכיר אותו ואז תעלה אותו

ממש לא נעלבתי

זה נכון שלא התאמנתי על השיר יותר מדי, כמה דקות סה"כ לפני שהעלתי אותו. אבל עדיין, בנגינה יש גם את הצד של הכשרון, לא כל אחד שמרים גיטרה יוכל לנגן בצורה מקצועית אם אין לו מספיק כשרון.

האמת? לא נכון

כל אחד שמרים גיטרה ולומד כמה שעות לעשות אקורדים יכול כבר לנגן שירים... השאלה היא כמה אתה מתאמן בלנגן על הגיטרה וללמוד אותה לעומק פלוס ללמוד סולמות ולאלתר עליה (להכיר אותה) נגן מדורות זה כל אחד יכול להיות שזה לנגן את השירים בצורה מקצועית (לנגן זה לנגן) כשרון זה משהו שמפתחים אותו על הגיטרה בלמידה והכרת הגיטרה או שאתה פשוט קלפטון... בקיצור הצעה, תתאמן יותר מכמה דקות אחרת כמו הילד שצעק זאב אנשים לא ירצו לשמוע את הקאברים שלך אחרי שתעלה כמה כאלה שאתה לא מוכן

כשרון זה לא משהו שמתפתח

1. המשמעות של כשרון היא יכולת טבעית, זאת אומרת יכולת שאתה נולד איתה. אתה יכול להתקדם אך ורק במסגרת הכשרון הטבעי שלך. זאת שאלה של אימון+כשרון טבעי. מעטים האנשים שיצליחו לנגן ברמה של קלפטון גם אם הם יתאמנו כל היום וכל הלילה. 2. הביטוי נגן מדורות בכלל מיועד לאנשים שמנגנים כמה אקורדים בצורה לא מקצועית, אם הם היו מקצועיים הם לא היו נקראים "נגני מדורות". ושוב, אני לא מתיימר להיות נגן מקצועי. אני סה"כ הרמתי גיטרה בפעם הראשונה בחיים שלי לפני כמה חודשים ועדיין לא לקחתי שום שיעור בצורה מסודרת. שיהיה לי את הכוח והזמן להשקיע וללמוד כמו שצריך, זה ישמע אחרת. למרות שלדעתי ההישג שלי עד עכשיו הוא בהחלט לא מבוטל.

טוב

אז כשתפתח את ההישג הלא מבוטל שלך ותלמד כמו שצריך תעלה את השירים למה עכשיו זה סתם לא נשמע משהו

זה לא נשמע משהו בגלל שההקלטה גרועה

והאיכות גרועה. אני לא מנגן את זה כזה גרוע, כמובן שלא כמו ווטרס, אבל זה סביר מאד בעייני.

FuryUri

New member
די כבר מהתירוצים האלו.

בס"ד. זה נשמע לי כמו אוי אוי אוי... האיכות הקלטה לא משהו. אז בא אני אסביר לך כמה דברים: א. האיכות הקלטה לא מה שתשנה ... ב.אתה הורס את כל היופי של השיר. כל השינוי באסים נהרס. איפה ה C/G וה G/C וה C/F ? וזה לא משהו שההלטה משנה. ג. פה ושם הקצב לא טוב. ד.יש הרבה אקורדים פשוטים שאתה לא מנגן. די לתת תירוצים. זה ממש לא מעניין אותנו... אם ההקלטה לא טובה ואתה לא יודע את האקורדים האמיתיים, אל תעלה שיר. העלת שיר למרות זאת וקיבלת ביקורת? אל תתחיל לתרץ ההקלטה הקלטה, כי זה לא.

אתה מתווכח איתי או מה?

האיכות לא משהו וכמובן שזה הורס. זה לא תירוצים, אני לא נגן חובב ולא מתיימר להיות מקצועי. את האקורדים הוצאתי משמיעה, הם לא נכונים ב-100 אחוז. אמרתי שאני לא עושה טוב אקורד ברה אז אין שם F למרות שצריך להיות וגם אני מתאר לעצמי שהיו טעויות בחלק מהאקורדים. כמובן שאפשר לרשום בגוגל Pigs on the wing Chords ולקבל את כל האקורדים אבל אני בכל זאת מעדיף להוציא משמיעה ולהתאמן על זה. כשאתה נותן הערות אתה צריך להתייחס לרקע של האדם שאתה נותן לו את הערות. אתה לא יכול לצפות ממישהו שמנגן כמה חודשים לבד לנגן ברמה של ווטרס ואת זה הייתי מצפה ממך ומאחרים להבין. אני סה"כ חובבן וכאלו הם גם ההקלטות שלי, ברמה חובבנית. אני מעלה הקלטות רק בשביל הכיף ואם אתה לא מעוניין לשמוע, אתה ממש לא חייב. אם הייתי קורא את זה מהצד עוד הייתי תוהה אם אני חייב לך משהו...

FunkyMonk

New member
למה אתה מתייחס להודעות כאלו בכלל?

יש אנשים שלא יודעים להעביר ביקורת. לא צריך להקשיב לכולם, בטח לא להגיב לכולם. תחסוך לעצמך תכאב ראש, תקרא רק את מה שרציני.

Pete Best

New member
תשמע, אתה לא יכול להתלונן כשמעבירים לך ביקורת

אם אתה מעלה ככה שיר... ודוגרי? אני מסכים עם רוב התגובות עד כה, ועזוב אותך מאיך הייתה ההקלטה, ומה האיכות של המיקרופון... זה ממש לא משנה ולא מזיז לאף אחד. דבר ראשון אם אתה לא גיטריסט טוב באמת, אל תנגן משמיעה. תתאמץ טיפה ותמצא את האקורדים הנכונים באינטרנט. ועוד כמה דברים: פה ושם דילגת על כמה אקורדים, השירה באמת לא תואמת את הנגינה (תנסה לשיר בנפרד, או מה שאני עושה זה להתאמן הרבה ביחד עם השיר המקורי, עד שאני קולט את הקצב), ותשים לב לפריטה המקורית.. תנסה לנגן יותר נקי, יותר בביטחון. השירה אכן לא משו כמו שאתה בעצמך אומר, ויש הרבה על מה להתאמן. ותלמד לקבל תגובות והערות, כי לומר " אני מעלה הקלטות רק בשביל הכיף ואם אתה לא מעוניין לשמוע, אתה ממש לא חייב." במקרה הזה זה לא נכון, ודי מתגונן בצורה טיפה ילדותית... תקבל הערות וביקורות כמו גבר, אל תאשים את המיקרופון
ודבר אחרון - עד שאתה לא מרגיש שאתה באמת שר ומנגן טוב (אפילו טוב מאוד) חבל שסתם תעלה לכאן הקלטות, זה יוצר רושם רע ולחינם. אם אתה רק מתחיל יש לפניך עוד דרך ארוכה. ואני לא מזלזל, כי כל גיטריסט מתחיל בדיוק כמוך. אבל חבל שסתם אתה מעלה שירים ברמה כזאת ואז מקבל חרא של תגובות (מצטער על הבוטות) בהצלחה.

FunkyMonk

New member
אלו לא ביקורות

אף הודעה מההודעות שהועלו פה לא היו ביקורות, בטח שלא בונות. חבל לי שיש אנשים שמרשים לעצמם להשתתף בדיונים ברשת כאשר אין להם מושג מהי ביקורת בונה. חייבים לדעת לתת ביקורת בונה, ולא לכתוב סתם שטויות. כפי שכבר רשמתי, אני אישית לא מתייחס לאנשים שלא יודעים לכתוב ביקורת בונה כמו שצריך (וזה מצריך מחשבה). אם מישהו סתם זורק שטויות לאוויר למה שאני אקשיב לו? אני מקווה שכולכם תגדלו ותלמדו לבקר אנשים כמו שצריך ובלי העלבות אישיות.

oneman2

New member
לא מסכים בעניין הוצאת השירים משמיעה

א' כל, זה לא קשור לגיטריסט טוב או לא, זה קשור לשמיעה מוזיקלית (בעיקר. כמובן שאם הוא גיטריסט טוב זה יותר קל כי הוא מכיר יותר אקורדים וכו'). ב', אם הוא לא ינסה להוציא שירים משמיעה, איך הוא יתקדם? כל מה שקשה הוא מעולה כשם שהוא נדיר, אם אתה לא מתאמץ אתה לא תגיע לשום מקום.

Pete Best

New member
אבל קודם ללמוד לנגן, אתה לא מסכים איתי?

עזוב גטריסט טוב, צריך לדעת לנגן באופן סביר פלוס לדעתי.. (בלי קשר לאלעד ולכל הדיון הזה פה.. אני מדבר בכללי)

The Walrus

New member
אני חייב להגיד שאני מאוד מעריך אותך

על כל הקטע של להוציא שירים משמיעה. הרבה מאוד חברים שלי מנגנים בגיטרה ופשוט מורידים טאבים מהאינטרנט, לא מבינים כמה זה חשוב לפתח שמיעה מוזיקלית בדרך הקשה. כל הכבוד.

למעלה